Onze Trainingen

Meer dan training....

Onze trainingen zijn een beleving. We dompelen je onder in de materie en zorgen ervoor dat je op de best mogelijke manier leert. Namelijk door het te doen!

2 trainers
max 20 cursisten
in het Nederlands

Onze Scrum trainingen zijn officiële Certified Scrum Trainingen van de Scrum Alliance: Certified Scrum Master en Product Owner.

Ervaren trainers

Onze trainers staan dagelijks in de praktijk bij klanten en hebben dat jaren gedaan. Met succes.

Kleine groepen

We geloven niet in trainingen met 40 man. Bij ons bestaan de groepen uit maximaal 20 mensen.

Goed bereikbaar

Met de trein of met de auto. Onze trainingen zijn centraal gelegen op A-locaties, met top catering en ruime parkeermogelijkheden.

Interactief

Je bepaalt samen met ons de inhoud van de training. Er is veel interactie en oefening door middel van Agile games. Zo leer je door te doen en haal je veel meer dan alleen een certificaat.

Welke training te kiezen?

De Certified Scrum Master training legt het accent op de rol van de Scrum Master en de leden van het team. De Certified Product Owner training is bedoeld voor iedereen die vanuit de vragende kant bij Scrum teams betrokken is.

Bij twijfel is de Scrum Master training waarschijnlijk de beste keus. Of neem even contact met ons op.

In company training

Wil je de training op maat voor jouw bedrijf of kom je met een grote groep? Neem dan contact met ons op voor een in company training.

 

'hun bevlogenheid, enthousiasme en vooral ook humor maakt de cursus eigenlijk gewoon aanvoelen als een tweedaags uitje!'

De CSM training van Marco en Bas was de leukste training die ik in jaren gedaan heb. Beide heren zijn duidelijk heel (vak)kundig en didactisch onderlegd, maar hun bevlogenheid, enthousiasme en vooral ook humor maakt de cursus eigenlijk gewoon aanvoelen als een tweedaags uitje! En dat terwijl ik toch echt denk er veel van opgestoken te hebben...

Grey Tee - AppLab 16 maart 2014

"Marco is een uitstekende coach!"

De training is een leerzame sprint van 2 dagen door theorie en praktijk van Agile / Scrum met een uitstekende coach!

Bert Scheer - Wehkamp 31 maart 2014

"De CSPO training is voor zowel ervaren als minder ervaren PO's een aanrader"

Middels de scrum methodiek wordt je door de trainers in 2 dagen door de wondere wereld van Scrum genomen op een aanstekelijke manier. Gezonde mix van theorie en praktijkoefeningen. Een aanrader!

Hans van Os - Leisure BR B.V. 10 april 2014

"Deze training heeft al mijn verwachtingen totaal overtroffen"

De wijze waarop Marco en Michael invulling aan deze training geven is weergaloos. Je merkt duidelijk dat beide een schat aan ervaring hebben die ze gepast en goed gedoseerd delen met de cursisten. Geweldig om te zien hoe bij alle cursisten gedurende deze training het spreekwoordelijke kwartje op zijn plek viel, zelfs meerdere malen per dag. Ik sta te popelen om, met de bagage uit deze training, deze kennis in praktijk te brengen. Michael en Marco: bedankt voor het delen van jullie kennis!

Paul Moors - TMC Test & Integration 12 april 2014

"Goede, inspirerende training gehad waar we onze organisatie zeker verder mee kunnen helpen."

De interactieve onderdelen vond ik erg waardevol. Ook de manier waarop de onderwerpen besproken werden, in Scrum vorm, en hoe ze behandeld werden waren erg goed.

Ralph Hoedeman - ProActive Software 17 april 2014

"Erg dynamisch"

Het is een heel leerzame training voor mij geweest en ik zou het echt aan iedereen die hier interesse in heeft aanbevelen.

Lysette Caetano do Rego - Richardson - CIMSOLUTIONS 17 april 2014

"Interactieve training, leuk en leerzaam"

Interactieve training die inzicht geeft in de theorie van scrum en agile werken. Het meest waardevol vond ik de behandeling van onze eigen praktijk cases. De training werd aangevuld met leuke en leerzame best practices, gegeven door een kundige en enthousiaste trainer. Marco, bedankt!

Youri Vaes - Everest B.V. 28 april 2014

Ik vond de Zilverline Certified Scrum Master training erg goed! De presentaties waren sterk, de opzet was slim (2 sprints in 2 dagen, inclusief burndown), de spelletjes waren leuk (en hebben nog een boodschap ook) en ik heb echt wat geleerd.

Ilona Kanters - Everest B.V. 29 april 2014

Training met veel passie en een enorme berg praktijk ervaring

Michael is een erg bevlogen techneut en Scrummaster; met veel passie en een enorme berg praktijk ervaring leert hij je de finesses van Scrum. Daarbij schuwt hij niet de cursist te confronteren met hun vastgeroeste gewoontes.

Het meest waardevol vond ik hoe om te gaan met bugs (niet in een bugtracker maar direct oplossen of op backlog) en Scrum introduceren in een omgeving waar men dit nog niet gebruikt

Bruno Peeters - Fourtress 26 mei 2014

"Deze training kwam voor mij precies op het juiste moment."

 Ik heb dankzij het enthousiasme van Marco nu de kennis en vooral de inspiratie (!) om als Product Owner te starten met mijn eerste scrum project. Het meest waardevol vond ik dat de hele workshop dmv de scrum werkwijze uitgevoerd wordt. Maakt het meteen ook duidelijk!

Lotte Witty - Sanoma 6 juni 2014

Als ik iets wil leren over mijn toekomstige rol in de scrum wereld dan was dit wel de beste keuze.

1 cursus, 2 enthousiaste scrumtrainers, 3 teams, 4 dagdelen en 15 deelnemers zijn het recept voor een enerverende, leerzame, leuke en soms verrassende kennismaking met de rol van de scrummaster. Als ik dan toch ergens op een manier iets wil leren over mijn toekomstige rol in de scrum wereld dan was dit wel de beste keuze. Bedankt voor alle inzichten Marco en Bas.

Hans den Reijer - SBA Business Solutions 30 juni 2014

Blij dat ik de cursus heb gevolgd!

De inhoud was absoluut top en ook nog op maat gemaakt. De slides waren nuttig en verhelderend door jullie uitleg. De enthousiasme was zeer welkom, verfrissend en ik heb nog nooit een cursus meegemaakt, waar iedereen zo actief in mee participeerde. Erg leerzaam!! Blij dat ik de cursus heb gevolgd!

Ronni van Olphen - RovolIT 30 juni 2014

Jeff Sutherland beveelt Michael Franken van harte aan

Several years ago Michael asked me to help [...] implement Scrum in the Netherlands and India. 

Since then we have worked together and the teams he originated are now some of the best in the world with papers published at Agile 2008 and accepted for Agile 2009. 

A couple of years ago, Michael started his own company, Zilverline, and asked me to train with him in the Amsterdam area. We have done several courses together and I can enthusiastically say that Michael is one of the best trainers I have worked with.

Jeff Sutherland, Ph.D. Chairman, Scrum Training Institute 26 april 2009

Steek die maar in je zak!

FF iets anders. Een collega van mij (Paul Veen) heeft vorige week de PO training gevolgd en we zijn het er over eens dat jij [Michael Franken] een van de beste trainers bent die we ooit zijn tegen gekomen! Steek die maar in je zak.

Harmen Coops, COO ISDC 2 juni 2010

Passie en liefde voor dit vakgebied is zeer aanstekelijk

Jongens, ik wens jullie heel veel lol in het volgend jaar, nog meer dan afgelopen jaren. Die passie en liefde voor dit vakgebied is zeer aanstekelijk. De sporen die jullie achterlaten zijn blijvend; niet alleen voor organisaties of projecten, maar ieder profesional afzonderlijk.

Ik zie mensen letterlijk opbloeien en soms voor het eerst in hun leven trots zijn en met een enorm plezier naar werk komen. En dat is waar het om draait!

Viktor Grgic, Enterprise Architect Havenbedrijf Rotterdam 20 december 2010

Ik vond het een super training

Beste Michael,

ik heb de tweedaagse certified scrum master training erop zitten. Ik heb je daarstraks al persoonlijk bedankt. Maar ik wil het nogmaals herhalen. Ik vond het een super training. Ik heb dingen bevestigd gekregen, ik heb extra voorbeelden gekregen, ik heb nieuwe dingen gehoord. Kortom, de ideale mix. Ook de organisatie, plaats, catering en dergelijke was goed verzorgd. Zelden dat ik zo een mooi kader heb gehad voor een training.

Ik kijk al uit naar de slides die we deze twee dagen behandeld hebben. Dan kan ik alles nog eens op een rijtje zetten.
<...

Nancy Beutels, Consultant, Quasus, Belgie 9 maart 2011

Agile en Scrum zoals het moet: Zilverline helpt Havenbedrijf Rotterdam

@havenrotterdam pet af voor ICT programma Hamis: Agile met stevige kwaliteitsbewaking en discipline. Het kan dus wel!

Hans Nijman, CIO Gemeente Rotterdam op Twitter 23 maart 2011

Wat een verfrissende training!

Gents, Wat een verfrissende training heb ik op 7 april mogen meemaken! Interactief, humoristisch en pragmatisch! It just has agile written all over it :) 

Keep up the good work, Jeroen van Dun CSM! 7 april 2011

Mijn bewondering voor jullie manier van presenteren

Michael en Marco,

Bedankt voor de 2 heel interessante dagen scrum-training.
Vandaag de certificering gedaan (nu het nog vers is) en ik heb het gehaald!

Dank, dank.

Ik had het tijdens de lunch al tegen Michael gezegd, maar ik wil het hier nog een keer herhalen: mijn bewondering voor jullie manier van presenteren. Jullie verhalen sluiten naadloos op elkaar aan. Niet alleen inhoudelijk, maar ook als 'act'. Alsof jullie het als een cabaretduo ingestudeerd hebben.
Het gaat uiteraard om de inhoud, helemaal mijn verhaal :-)

Johan de Vries, FourPoints Intelligence 9 april 2011

Ziggo: Bijzonder inspirerend

Bijzonder inspirerend hoe iemand met jarenlange ervaring op het gebied van Agile/Scrum kan vertellen over dit onderwerp.

Hij legde in mijn ogen duidelijk uit waar Scrum voor staat en hoe je ermee moet omgaan.

De presentatie van Michael Franken was interessant en prikkelend. 

Ik zou me er op verheugen wanneer Michael ons zou kunnen coachen in het werken volgens SCRUM. 

Heeft achtergrond en context van Scrum goed uitgelegd. Spreekt vanuit ervaring. Laat zien dat het in diverse grote organisaties succesvol wordt toegepast. Heeft voordelen laten zien...

Feedback kennissessie Ziggo bij Xaton 12 april 2011

Je staat te popelen om Scrum in te voeren in de eigen organisatie

De wijze waarop het gehele Scrum proces wordt uitgelegd in combinatie met de spellen en gebruikerservaringen zorgt er voor dat je staat te popelen om Scrum in te voeren in de eigen organisatie. De combinatie tussen de theorie (slides), spellen, en ervaringsverhalen uit de praktijk waren erg prettig en zorgde ervoor dat de aandacht niet verslapte.

Arjan Vlaming - Pharmeon BV 14 april 2011

Hoewel we al ruim een jaar met Scrum werken was de training toch nog erg verhelderend

De energie en het enthousiasme van de trainers was zeer inspirerend. De uitleg van het belang van kiezen voor de belangrijkste items.

Job Mulder - Xsens Technologies 15 april 2011

de mindset die de training geeft

De trainers vullen elkaar echt geweldig aan en maken de training heel dynamsich. De dagen vlogen voorbij en de stof blijft door de manier van trainen heel goed hangen.

Remco van Vliet - FourPoints Intelligence 16 april 2011

Gents, Wat een verfrissende training heb ik op 7 april mogen meemaken!

 Interactief, humoristisch en pragmatisch! It just has agile written all over it :) Keep up the good work, Jeroen van Dun CSM!

De 'spelletjes/oefeningen'! Inspect & adapt, eliminate waste, action! Agile ervaren is zoveel sterker dan alleen luisteren ;)

Jeroen van Dun - Rocket Software 20 april 2011

Nog nooit zo enthousiast en inspirerend van een training teruggekomen.

Ben de laatste jaren nog nooit zo enthousiast en inspirerend van een training teruggekomen.

Richard Sweer 9 mei 2011

Meteen geadopteerd

Michael en Lars zijn beide zeer ervaren en gemotiveerde trainers. Na de training was ik zo enthousiast dat we een aantal concepten meteen hebben geadopteerd binnen onze ontwikkelstraat.

Arjen Aggenbach 9 mei 2011

Na deze training wil je alles scrummen.

Na deze training wil je alles scrummen.

Peter Gorgels 15 juli 2011

Erg enthousiasmerend

Erg enthousiasmerend; ik ging met veel energie en ideeën naar huis om zie er naar uit om de opgedane kennis snel in praktijk te kunnen brengen op de werkvloer!

Annemieke van Steen 11 augustus 2011

Wat mij betreft een absolute aanrader!

Waardevolle training waarbij de belangrijke basisprincipes keer op keer herhaald worden in speelse vorm. Theorie en humor worden afgewisseld zodat iedereen bij de les blijft. De training zelf is als twee scrum sprints georganiseerd. Wat mij betreft een absolute aanrader!

Sjoerd Talsma 11 augustus 2011

Deze training zet je aan het denken

Deze training zet je aan het denken, zelfs al ga je op korte termijn geen scrum gebruiken in de organisatie.

Cindy van Dorst 1 september 2011

Interactiviteit

De manier van trainen is mij heel erg goed bevallen. Het enthousiasme en de manier van overbrengen is spetterend. Zeer insprirerend.

Alex Dane - HUMIQ B.V. 9 december 2011

De cursus is een absolute aanrader

Het enthousiasme van de trainers gecombineerd met de open aanpak van Scrum maakt dat je eigenlijk niet terug wilt naar een andere aanpak.

Paul Vos - ViQiT B.V. 12 december 2011

Een absolute must

In deze cursus leer je de echte filosofie achter agile en scrum van bevlogen trainers met een diepgaande kennis en ervaring over het onderwerp op een zeer interactieve en aansprekende manier. Games, praktijkvoorbeelden, geen vaste agenda (voor de mindset)

Marco Coopmans - G*Nie 13 december 2011

Ik heb niet eerder zo'n prettige én kwalitatief goede training gehad

Op een interactieve manier meer te weten komen over de rol van Product Owner en antwoord krijgen op (jouw) vraagstukken uit de praktijk is natuurlijk prachtig. Maar dan ook nog bij vlagen het idee krijgen dat je naar een theatervoorstelling van het 'welbekende' cabaretduo Michael en Marco zit te kijken, maakt het plaatje compleet. Bedankt!

Harmjan Derksen - Ultimo Software Solutions B.V. 17 januari 2012

Een zeer motiverende cursus waar je ook in de verre van ideale praktijkwereld mee aan de slag kunt

Zeer waardevol dat we zelf de inhoud van de training konden bepalen. Voor mij persoonlijk waren het schrijven van user stories en de verschillende technieken om te prioritiseren erg waardevol. 

Emma Dijkstra - Relephant 18 januari 2012

Absoluut geen standaard training!

Mijn verwachtingen voor deze Scrum training waren erg hoog op basis van referenties. Deze verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt! Absoluut geen standaard training maar tailored op de wensen van de groep waarbij de Scrum methodiek ingezet wordt om Scrum uit te leggen. Echt een aanrader.

Meest waardevol waren discussie en sparren over de cases waarbij je in een niet optimale scrum situatie moet werken, bijv te weinig aandacht van de product owner, mensen op diverse locaties, onvoorziene incidenten, integratie met prince2, etc.

Pieter Hendrikx - TheNextview 27 januari 2012

Zeer nuttige training met door de wol geverfde trainers.

Zeer nuttige training met door de wol geverfde trainers die op een leuke, inspirerende en boeiende wijze de stof doceren met respect voor de deelnemers. Top!

Meest waardevol: Afwisseling tussen theorie en praktijk; Trainers!

Arjan Kok - Pallas Athena Holdings B.V. 27 januari 2012

"Top onderwerp", "Top trainers", "Top training".

Voor het eerst sinds jaren werd ik weer geïnspireerd door een training.

Meest waardevol waren de oefeningen op de eerste dag, waardoor ik de voordelen en zelfs de noodzaak van scrum begon in te zien.

Theo Woolderink - Zuidpoort Management 28 januari 2012

In een woord een fantastische training zowel qua inhoud als presentatie. Een om niet snel te vergeten.

Meest waardevol was de theorie i.c.m. met anekdotes en overig media materiaal uit de praktijk en de "games" tijdens de training zelf. Dit alles binnen een strakke tijdsplanning/bewaking. M.a.w. waar voor je geld.

Hans van Iersel 11 februari 2012

Een must voor iedereen die op het kruispunt van agile en architectuur werkzaam is.

Enkele van de mooie uitgangspunten die Victor en Michael hanteren:

  • de makkelijkste manier om snel te gaan is om dingen niet te doen
  • een nieuw agile teamlid moet binnen 2 dagen up&running zijn, dus besteed voldoende aandacht aan kennisborging en overdracht
  • de architect maakt het team langzamer
  • quick en dirty is NOOIT een optie in agile
  • definition of done moet geen afvalputje voor non-functionals zijn
  • defintion of done moet geen architectuur blueprint zijn
  • de architect vertegenwoordigt de stakeholders die nogal ma...

Johan van der Kooij - Incentro Nederland BV 15 april 2012

Eindelijk transparantie & energie in projecten!

Training die zichzelf terugverdient én een aanpak die gericht is om met elkaar oplossingen te tacklen. 

doen! Kort en krachtige intro en daarna gewoon doen/ervaren.

Alice Felter - Caesar Groep 16 april 2012

Volgt jou organisatie geen scrum? Zelfs dan is dit een aanrader om bekend te raken met Scrum en/of het Scrummaster zijn.

Een goede training, dat helder, met voor iedereen begrijpbare voorbeelden, is uitgelegd. Vragen komen aan bod in Scrum vorm en de gehele training word bij gehouden d.m.v. een burndown chart, om beter feeling te krijgen voor het process.  

Johan Ansems - Rocket Software B.V. 27 april 2012

Zeer capabele trainers die ingaan op de wensen van de cursisten, maar daarbij het beoogde lesmateriaal niet uit het oog verliezen.

Een perfecte combinatie om de echte bedoeling van SCRUM te leren! Het meest waardevol voor mij was de complete theorie van SCRUM helder uiteengezet. Met daarbij de toepassing van SCRUM in de training zelf, was leuk en leerzaam.

Mark Frenay - WoningNet 27 april 2012

Jullie bieden volop gelegenheid om invloed uit te oefenen en in te breken met vragen, heb ik ervaren. helemaal top.

Beide docenten zetten je telkens terug in de werkelijkheid van werken volgens scrum, als je er echt profijt van wilt hebben. Ze laten je de valkuilen ervaren zonder er in te vallen. Praktisch toepasbare kennis, handige tips en goede hulpmiddelen.

Ruud van Kempen - Itris 26 mei 2012

Een echte aanrader voor iedereen die de stap naar scrum (master) wil maken.

Een cursus door enthousiaste en enthousiasmerende professionals met een brede waaier aan expertise/kennis die ruimte geven voor eigen inbreng en ervoor zorgen dat het nooit saai wordt ... Een echte aanrader voor iedereen die de stap naar scrum (master) wil maken.Een cursus door enthousiaste en enthousiasmerende professionals met een brede waaier aan expertise/kennis die ruimte geven voor eigen inbreng en ervoor zorgen dat het nooit saai wordt ...

Het meest waardevol vond ik het aangeven van de kernwaarden (transparant maken, focus) van scrum, dat vind je nergens in de online info...

Piet van Etten - Nspyre 26 mei 2012

Een aanrader voor iedereen die op een leuke manier wil leren hoe scrum toe te passen!

De training was zeer inspirerend en leuk opgezet. Door scrum op de training zelf toe te passen, was het mogelijk op een interactieve manier kennis te maken met alle aspecten van scrum. Een aanrader voor iedereen die op een leuke manier wil leren hoe scrum toe te passen!

Nicole van den Wildenberg - Via-Nuova B.V. 29 mei 2012

In praktijk brengen dat Scrum!!!

Een leuke leerzame cursus, enthousiaste docenten die veel ervaring hebben en weten waar ze het over hebben. Eigenlijk weet je dat het zo zou moeten, maar het wordt nooit echt gedaan. Nu is er geen andere optie meer dan het echt te gaan doen. In praktijk brengen dat Scrum!!!

Het meest waardevol waren de feiten, dat scrum gewoon sneller en beter is. De praktijkvoorbeelden, the penny game.

Johan Haye - 2Meter 8 juni 2012

Het maakt scrum en het gebruik van scrum duidelijk en toepasbaar. Ontzettend bedankt!

Het is een training waarbij verteld wordt wat je graag wilt weten. Het maakt scrum en het gebruik van scrum duidelijk en toepasbaar. Ontzettend bedankt! Het meest waardevol vond ik de grote hoeveelheid informatie die goed en duidelijk is uitgelegd. Het is voor mij nu allemaal een stuk duidelijker.

Heleen Klopper - Stichting NHL Hogeschool 9 juni 2012

Binnen twee dagen weten wat een Product Owner zoal doet? Weten hoe je zo snel mogelijk de meeste waarde toevoegt aan je eigen SCRUM skills? Gewoon de training van Zilverline doen!

Uitstekende combinatie van "zelf het programma samenstellen" en "dit willen we jullie toch echt vertellen". Een eye opener over de rol van PO.

Jeroen Heijmans - Summit BV 19 september 2012

De training wordt gegeven in de geest van scrum door twee zeer insprirenende trainers die scrum niet alleen beschrijven maar tot in hun tenen uitstralen.

Bijzonder waardevolle twee dagen gevuld met heel veel SCRUM, heel veel praktijk voorbeelden en heel veel antwoorden op vragen. De training wordt gegeven in de geest van scrum door twee zeer insprirenende trainers die scrum niet alleen beschrijven maar tot in hun tenen uitstralen. Ik heb me geen seconde verveeld.

Het meest waardeerde ik de eigen vragen inbrengen en beantwoord krijgen en het stukje "verkopen van Scrum". De trainers, de manier waarop ze de stof brachten en ook de interactie tussen beide.

Monique Neggers - International Card Services 20 september 2012

Na volgen van cursussen zoals Prince2, IPMA-D eindelijk een aansprekende cursus.

Meest waardevol waren de afwisseling theorie met games en de praktijkvoorbeelden. Waarschijnlijk met het Scrum-virus besmet. Agile, Scrum, Zilverline: aanrader.

Klaas-Bauke de Haan - BinckBank N.V. 10 oktober 2012

Eindelijk een boeiende en verfrissende training

Ik worstel al jaren met de tekortkomingen van traditioneel bepalen van scope en plannen. Ik ben blij dat ik nu eindelijk een boeiende en verfrissende training heb gevolgd bij Zilverline waar bepalen van scope en plannen op een radicaal andere wijze wordt gepropageerd. De scrum master training is degelijk, duidelijk en met veel passie gegeven. Zeer ervaren trainers die weten waar ze het over hebben. Ik raad deze training bij iedereen aan die geïnteresseerd is in Agile of Scrum.

Rogier Mullaart - Mullaart Projectmanagement en Advies 10 oktober 2012

Heb heel wat trainingen gehad in mijn 15 jarige loopbaan maar deze sprong er qua kwaliteit echt wel uit.

Echt super cursus. Heb heel wat trainingen gehad in mijn 15 jarige loopbaan in bankieren maar deze sprong er qua kwaliteit in positieve zin echt wel uit. Kwam zeker ook door de zeer enthousiaste, gedreven en intelligente facilitators. Dikke pluim. Met vriendelijke groet, Ivo Janssen

Ivo Janssen - RBS 10 oktober 2012

Geweldige 3 daagse Scrum training gehad op de Erasmus Universiteit gegeven door Marco Mulder

Zeer ervaren en gedreven persoon. Erg aan te raden! Directe toepasbaarheid, legio voorbeelden en oefeningen

Joost van Berckel - Erasmus Universiteit Rotterdam 2 november 2012

Inbedden van scrum in de organisatie. PRINCE2 vs SCRUM was ook erg handig. Praktijkopdrachten zijn ook erg nuttig, zeker voor de afwisseling.

Een erg complete en duidelijke training met een bevlogen trainer die zeer bekend was met de materie, zowel vanuit de theorie als de praktijk.

Ivo Verberk - Erasmus Universiteit Rotterdam 3 november 2012

Na de training vol vertrouwen je project in.

De training van Zilverline geeft door middel van hoge expertise van de trainers en goede praktijkvoorbeelden inzicht in de cruciale aspecten waaraan een goede Scrum Master moet voldoen. 

Jan Laros - Ciber Nederland B.V. 5 november 2012

Dit was een van de beste en leukste trainingen die ik ooit heb gevolgd

Dit was zeker te danken aan de trainer Marco Mulder. Hij is een zeer enthousiaste trainer die zaken duidelijk en op een leuke manier kan uitleggen en verduidelijken. En ook veel gevoel heeft voor wat er binnen organisaties speelt.

Vooral de gebruikte games waren een leuke eyeopener om de theorie te ondersteunen.Verder was de flexibele opzet van de training heel fijn. Dus veel aandacht voor waar wij als cursisten graag wat meer over wilden weten.

Lennert Timmers - Erasmus Universiteit Rotterdam 9 november 2012

Most valuable and beneficial training I did so far

Most valuable and beneficial training I did so far (and I've done quite a few ;-)). Utterly knowledgable and, what's even more important, an authentic and credible teacher who knows exactly what he's talking about. I learned a lot, not only about Scrum.

Sonja Ruile - Liberty Global B.V. 15 november 2012

Grote klasse!

De Certified Scrum Master training van Zilverline wordt op zeer inspirerende wijze ingevuld, waarbij beide trainers duidelijk kennis van zaken hebben, zowel in theorie als in de praktijk. Razendsnel worden alle facetten van Agile Scrum (en de raakvlakken met Extreme Programming) behandeld, waarbij alle vragen van de cursisten als Work Items een voor een aan bod komen. 

Anne Hendrik Buist - Quintor 17 november 2012

Heel leerzaam en 'hands-on' dat de training scrumwise is opgezet

Ook veel ruimte voor de praktijkervaringen van de cursisten. Daarbij is de trainer (Marco) toegewijd, enthousiast en prettig om naar te luisteren. Goede training.

Edwin van Stam - EvS Consulting 17 november 2012

Leuke Lean Agile Architecture Masterclass!

Ik werd razend enthousiast van Lean Agile Architecture. Kundige docenten! 

Martin Koster - Paysdoc Consultancy 19 november 2012

Het enthousiasme van de trainers slaat makkelijk over op de deelnemers.

De vorm van de training is Scrum, wat vorm en inhoud natuurlijk mooi samenbrengt. Praktische, enthousiaste Scrum aanpak van de training. Goede mix/verhouding tussen theorie, werkvormen en discussies.

Paolo Massaro - gemeente Haarlemmermeer 19 november 2012

Een goede cursus die verder gaat dan de scrum terminologie

Een goede cursus die verder gaat dan de scrum terminologie, maar daadwerkelijk bijdraagt aan de scrum praktijk.

De open interactie. Er werden veel praktijk ervaringen gedeeld en de vragen werden allemaal uitvoerig beantwoord. Door het rollenspel tussen de docenten werd er veel duidelijk.

Erwin Vrielink - Amis Services BV 21 november 2012

Goede overtuigingskracht en 'ability to transfer knowledge'

Goede overtuigingskracht en 'ability to transfer knowledge' naar alle aanwezigen. Enthousiasme en plezier in het uitleggen van de kracht van Scrum, niet dat scrum de weg is naar success.

De kennis van Michael en Marco, goede antwoorden op de vragen. De rolspellen die ze tussendoor speelden. Het uitleggen van Scrum door Scrum toe te passen op de training. De spelletjes tussendoor

Jop Verheijen - Evolve Beyond Limited 4 december 2012

I would strongly recommend this course

I would strongly recommend this course even for personnel with some Scrum background as it highlights detrimental behaviour that may have crept in, even into experienced Scrum teams

Plummer Hamilton - Evolve Beyond Limited 5 december 2012

De training is opgezet middels de scrum agile aanpak!

De training is opgezet middels de scrum agile aanpak. Door deze aanpak is de theorie meteen in de praktijk toe te passen. Het team maakt zelf keuzes. De trainer zorgt dat de regels juist gehanteerd worden. Doordat het team zelf keuzes moet maken kan de trainer meteen terugkoppeling geven. Dit levert naast weerstand meteen ook besef op voor de basis principes van Scrum en de ProductOwner. Door deze aanpak blijft de theorie veel beter hangen.

Het meest waardevol voor mij was de manier waarop Michael de principes (en theorie) van Scrum en PO toonde. Vaak doormiddel van het raken va...

Jan Dirk Chabot - Everest Business Engineering 18 december 2012

De aanpak van de training is erg prettig

In twee dagen tijd worden door Michael Franken alle specifieke aspecten van de rol van Product Owner behandeld. Michael is een heel fijne trainer, die vanuit zijn jarenlange ervaring en kennis en zijn rustige manier van vertellen de aandacht van de groep weet vast te houden. Heel prettig is ook de aanpak van de training, waarbij de cursisten zelf de prioriteiten van de te behandelen onderwerpen kunnen bepalen.

Het meest waardevol was voor mij de tips hoe je bepaalde dingen kunt aanpakken: bijv hoe maak je een product vision, hoe begin je met je backlog, technieken om deze te prioriteren. ...

Susan de Korte - Everest Business Engineering 18 december 2012

Met een speels gemak worden de uitgangspunten van Scrum verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt.

Het meest waardevol vond ik dat we een gezamelijk beeld van SCRUM en productownership hebben gekregen. Met een speels gemak worden de uitgangspunten van SCRUM verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt.

Niels Toussaint - International Card Services 21 december 2012

Wat deze training doet is je referentiekader resetten, je een frisse blik geven en je geinspireerd weg laten gaan met nieuwe inzichten.

Benny Bottema - Quintor 17 januari 2013

Hands-on training (gewoon doen!!!)

Marco is een trainer die Scrum met zijn enthousiasme en vol passie eenvoudig weet over te dragen. Zijn vakkennis is niet alleen vanuit de boeken maar uit de dagelijkse praktijk. Uit de training blijkt dat de trainer niet een papieren tijger is (hij heeft zeker theoriekennis en kunde), maar komt met praktijkvoorbeelden! Must voor een trainer! Niet alleen de theorie beheersen maar het vak uitoefenen.

Dave Versteegh - Ciber Nederland BV 18 januari 2013

Een absoluut waardevolle tweedaagse training.

Lekker praktisch aan de gang gegaan. Ook veel geleerd van het bespreken met medecursisten van zaken die met de invoering en het gebruik van Scrum in de praktijk te maken hebben. 

Hans van Rosendaal - Enso Consulting 20 januari 2013

Fantastische training!

Marco is inhoudelijk sterk met veel ervaring. De training heeft mij ook veel energie gegeven om door te gaan met het verbeteren van ons Scrum proces! 

Duidelijke kaders scheppen. Niet zo van "tja, situatie A kan, maar B mag ook" maar "A is Scrum" "B niet". Heel helder! Veel mensen zijn juist op zoek naar een basis template om mee te beginnen en beter mee te worden. Ook was het duidelijk dat Marco inhoudelijk sterk is, met veel ervaring in de "modder".

Kevin Voges - AFAS Software BV 24 januari 2013

Ik heb in een goed tempo geleerd hoe ik als Product Owner een betere ROI kan halen

Hierbij heb ik geleerd hoe ik goed ervoor kan zorgen dat de meest belangrijke stakeholders tevreden zijn. 

Sebastiaan Assink - Oxilion B.V. 25 januari 2013

Kortom, prima trainer!

Marco is een trainer met een brede kennis van zaken. Mede door veel praktijkervaring had hij op een prettige manier antwoord op alle vragen. Hij nam de rust dat de groep tot antwoorden kwam en had juist weer tempo in het behandelen van de onderwerpen.

Maikel Bauer - Ziber 3 februari 2013

Absolute top-training gegeven door twee vakmensen met veel praktijkervaring.

Ondanks dat ik van de groep de minste hands-on ervaring met Scrum had, vond ik het een wereldcursus. Het meest waardevolle vond ik de vloeiende presentaties van Marco en Bas en de afwisseling tussen theorie en de games.

Jan Wessels - PROWESS-IT 6 februari 2013

Interactief, afwisselend, informatief, levendig, zeer boeiend...

Rene Hulshoff - RDW 8 februari 2013

Team zelf meteen met SCRUM aan de gang laten gaan tijdens de training is zeer waardevol

Marco kan geweldig enthousiast zijn ervaring met Scrum overbrengen naar de cursisten, en precies aangeven wanneer Scrum werkt en wanneer niet met het waarom daarachter.

Remco de Groot - Everest B.V. 1 maart 2013

Als je dagelijks met scrum werkt, is deze cursus echt een aanrader.

Interessante, interactieve training met voldoende ruimte voor praktijk cases. 

Ik vond het prettig om eens te horen hoe Scrum bedoeld is. Geen wetten, maar spelregels. Erg leuk om te horen wat de veel gemaakte fouten zijn en welke problemen hierdoor vaak opduiken; sommige waren zeer herkenbaar binnen ons project. 

Pieter Hoogestijn - Everest B.V. 1 maart 2013

De scrummaster training is energiek en inspirerend.

Juist door de afwisseling van theorie, praktijk en soms verrassende oefeningen wordt de essentie en het doel van Scrum op een erg leuke manier uitgedragen. De hele training zelf is opgetuigd met de Scrum methodiek zodat direct de kennis en inzichten in de praktijk worden toegepast. Een absolute aanrader!

Bernard de Veer - Everest B.V. 1 maart 2013

De cursus was geen theoretische exercitie, maar op praktijk gebaseerde ervaring.

Hierdoor gaat het niet om de details van Scrum, maar over het bereiken van een agile organisatie waarbij Scrum de kapstok is.

In de cursus was veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden waardoor er veel inzichten ontstonden in het hoe en wat van Scrum.Vooral de manier waarop Scrum een team naar een hoger plan kan trekken was een zeer interessant aspect.

Jeroen Verhallen - Everest B.V. 3 maart 2013

Marco Mulder is een energieke enthousiaste trainer met veel praktijk ervaring.

Zijn manier van presenteren heeft mij mij van het begin tot eind weten te boeien. 

Cillus den Brok - Everest B.V. 3 maart 2013

Van harte aan te raden aan iedereen die ook maar enigzins in Scrum geïnteresseerd is.

De ruimte voor eigen inbreng, de passie van Marco en de praktijkvoorbeelden van Bas maakten dat de 2 dagen voorbij vlogen en dat ik er graag nog 2 dagen aan vast had willen plakken. Echt heel goed!

Reinoud Maarse - sdu 15 maart 2013

De relatief kleine groep (20 man) met twee trainers is een enorm sterk punt!

Kennis en ervaring van de trainers: Top. Ruimte voor interactie met trainers: Zeer, zeer goed!

Het meest waardevolle vond ik de combinatie van intellectueel niveau / belezenheid en praktische ervaring in coaching van Scrum teams en goede trainers-techniek. 

Huub van Eijndhoven - ISSP B.V. 15 maart 2013

Scrum is niet een kwestie van "ik zal er eens over nadenken", Scrum moet je gewoon doen!

Het was herkenbaar, theorie en praktijk lagen dicht bij elkaar.Vooral de interactieve opzet was waardevol.

Robert Krahe - wehkamp.nl 16 maart 2013

Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met het ontwikkelen van "iets".

De training die werd aangeboden door Marco en Bas was transparant en dynamisch. Dit maakt de training erg leuk en je kunt op je eigen manier bepalen welke elementen interessant kunnen zijn binnen je eigen organisatie. Niks 'moet', alles 'mag'.

De rollen en de bijbehorende "taken" die Scrum beschrijft spreken eigenlijk voor zich, echter in praktijk zie je toch dat dit anders gaat. Dankzij de cursus kun je steeds door insprirende verhalen van de coaches en leuke praktijkoefeningen de materie spiegelen met de werkwijze van je eigen organisatie.

Jermaine Lievendag - Hoppinger BV 16 maart 2013

Voor ik het wist was het alweer 5 uur. Klasse!

De 2 dagen cursus Certified ScrumMaster door Marco en Bas van Zilverline waren in een mum van tijd voorbij. Het gebeurt mij niet vaak dat dit soort kennis zo boeiend en interaktief gebracht kan worden.

Ronald van der Scheun - sdu 18 maart 2013

Hoewel ik al drie jaar een Scrum-project uitvoer, is Michael er zelfs in geslaagd om mij met nieuwe inzichten naar huis te sturen.

Michael Franken heeft ons team op een prettige en ontspannen manier in twee dagen duidelijk gemaakt wat Scrum is en welke voordelen deze 'way of living' heeft. De training geven in de Scrum-vorm maakt direct duidelijk hoe het werkt. Daarnaast vond ik de voorbeelden van Michael zeer treffend en verduidelijkend.

Arthur Bouland - NS Reizgers 20 maart 2013

Zeker geen 'wollige' training!

De ervaring met deze training is uiterst positief, omdat men heel duidelijk weet waarover men spreekt. Veel ruimte voor het stellen van vragen, waar serieus op ingegaan werd.

Jan van IJsseldijk - NS Reizgers 20 maart 2013

Te gekke training, zeer de moeite waard.

Sanne Visser - NS Reizgers 20 maart 2013

Zeer goede introductie van een nieuwe manier van werken.

Het meest waardevolle vond ik de algemene theorie over Scrum, aangezien ik er nog helemaal niets van wist. Daarnaast het oefenen met de backlog en het prioriteiten stellen.

Eveline van der Linde - Kieskeurig NL 20 maart 2013

Het meest waardevolle vond ik Scrum leren door Scrum.

Deze training heeft mij inzicht gegeven in hoe ik de processen in mijn eigen organisatie kan verbeteren en waar de focus moet liggen.

Peter de Hoog - Fancom B.V. 20 maart 2013

De Certified ScrumMaster training is snel en scherp!

Het voldoet aan al je behoeften, om de eenvoudige reden dat je zelf degene bent die de input levert voor de training. Met interactieve games wordt het scrumproces, de voordelen en obstakels die je tegen kan komen nog duidelijker! 

Joline davidse - NS Reizgers 21 maart 2013

Mooie 2 dagen met een aantal belangrijke eye-openers!

Michael Franken is een ervaren trainer die de theorie van Scrum duidelijk kan overbrengen met mooie praktijk voorbeelden. 

Guus Beltman - HintTech 26 maart 2013

Deze training biedt je een een heldere en duidelijke basis om succesvol aan de slag te gaan met scrum!

Of je nu al ervaring hebt met Scrum of je bent compleet nieuw in de wereld van Scrum. Michael biedt je op een heldere en duidelijke wijze de handvatten en praktische informatie waarmee je voortvarend en succesvol aan de slag kunt gaan met Scrum.

Patrick van Eechoud - HintTech 26 maart 2013

Een echte aanrader deze training!

In een mooie didactische mix van theorie en oefeningen leren en ervaren deelnemers langs diverse invalshoeken de essentie van Scrum. Naast uitleg over rollen en proces is er ook veel ruimte voor oefening en inbreng vanuit de deelnemers. De ervaring van Michael Franken zorgt voor herkenbare voorbeelden en waardevolle do's-and-don'ts. 

Jeroen Kok - HintTech 26 maart 2013

Of je nu al ervaring hebt met scrum of je bent compleet nieuw in de wereld van scrum.

Michael biedt je op een heldere en duidelijke wijze de handvatten en praktische informatie op basis waarvan je voortvarend en succesvol aan de slag kunt gaan met Scrum.

Patrick van Eechoud - HintTech 26 maart 2013

Ik was al Scrum-minded en deze cursus heeft het alleen maar versterkt.

De presentatie van Bas en Marco was zeer levendig en enthousiasmerend. Beide heren hebben veel kennis en ervaring met Scrum en ook van andere Agile technieken en principes. 

Henk van der Weele - International Card Services 28 maart 2013

Het is bijzonder knap hoe de 2 trainers op elkaar ingespeeld zijn.

Ik vond het bijzonder knap hoe de 2 trainers op elkaar ingespeeld waren en op luchtige wijze middels een kleine sketch het volgende onderwerp aankondigden.

Ed van Ingen - International Card Services 2 april 2013

Mooi om te zien hoe de materie in het bloed zit. Keep up the good work!

Goede interactie / wisselwerking tussen cursus leiders. Grappige bruggetjes zonder dat het al teveel ingestudeerd lijkt. "Begeisterde" Marco. En daarnaast rake verwijzingen naar praktijksituaties. Heeft bij mij ook memories teruggebracht naar hoe 'hut ging' bij IT afdelingen van mijn voorgaande werkgevers. Keep up the good work!

Michael Weers - International Card Services 2 april 2013

Games, al doende leer je veel sneller!

De jarenlange ervaring van Michael waren zeer inspirerend en maakt het dat hij dingen makkelijk met levensechte voorbeelden kan toelichten. Michael is een inspirerende trainer die real life voorbeelden uit z'n mouw schudt alsof het niets is.

Wouter Danes - HintTech 2 april 2013

Interactieve training waarin theorie en praktijk levendig in beeld worden gebracht.

Dik de Bruijn - International Card Services 2 april 2013

Echt aan de slag gaan met Scrum, toegepast door echte Scrum experts.

Daar kan geen boek tegenop. Zeer waardevol!

Don van Zijtveld - Change to Comm 10 april 2013

Een absolute aanrader!

De Product Owner training is een bijzonder inspirerende, kwalitatief hoogwaardige en leuke training. Theorie en praktijk worden op een vlotte en prettige manier afgewisseld. De praktijkopdrachten en games zijn leerzaam en leuk om te doen en zorgen ervoor dat de theorie direct wordt omgezet in praktijkervaring. 

De trainers zijn enthousiast, professioneel en humoristisch en de beide dagen zijn erg interactief, zodat er veel ruimte is om van elkaar te leren en met je medecursisten het Scrum Product Ownerschap te onderzoeken. 

Ine Van Gisbergen - Mindfulzaken 10 april 2013

Het voelt zo natuurlijk als Frans leren ín Frankrijk

Scrum-ervaring opdoen bij de tweedaagse scrum-training waar vorm aan wordt gegeven middels Scrum. Een absolute aanrader voor iedereen betrokken bij productontwikkeling!

Eric-Paul Lecluse - Epologee 10 april 2013

Michael en Marco weten hoe ze een training van begin tot eind boeiend weten te houden

Voor mij was het erg waardevol om eens twee dagen Scrum mee te maken van uit de Product Owner kant in plaats van de hele dag het hebben over de rol van de ScrumMaster.

Daan Wagner - Cooperatie VGZ UA 11 april 2013

Feest van herkenning en inspiratie!

De ervaring van beide trainers, het enthousiasme en de geweldige anekdotes maakten de Certified Scrum Product Owner training voor mij tot een feest van herkenning en inspiratie! 

Nick Verschoor - VI Company 11 april 2013

Inspirerend, concreet en direct toepasbaar. Doen! (Ik zou eigenlijk nog wel een keer willen.)

'S ochtends een eye-opener ervaren in de training, in de pauze direct (via mail/sms/telefoon) toegepast op het project waar ik twee dagen tussenuit was geslopen en eind van de middag bericht ontvangen van het team dat we ineens de achterstand hadden omgebogen naar een voorsprong. Zo! Veel beter dan dit wordt het niet. 

Dylan Alling - alling | strategie, concept & copy 11 april 2013

Verrassend, inspirerend en op maat gemaakt voor de groep.

De training is anders dan anderen. Het is sterk dat er gedurende de twee dagen training, Scrum toegepast wordt om door de materie te gaan, waarbij er rekening wordt gehouden met de behoefte aan uitleg en eventuele verdieping op bepaalde punten. De games die ingebracht worden, geven op een eenvoudige en speelse wijze de redenen, kracht en eenvoud van Scrum weer. IJzersterk! 

Een aanrader voor ieder die het Product Owner-schap aan den lijve wil ondervinden en van de experts wil leren en horen hoe het óók kan.

Ronald Rotteveel - Workaway BV 11 april 2013

Boeiend, leerzaam en enthousiast gebracht!

Duidelijke voorbeelden en fijne cursusleiders waardoor de aandacht er goed bijbleef en zaken op zijn plek vielen.

Linda van Duijn - Kega 11 april 2013

Het is knap om te zien dat twee trainers in staat zijn om alle deelnemers aangehaakt te houden in de training.

Ik geef een 9 maar eigenlijk zou ik een 10 moeten geven. Maar in Scrum zoeken we toch waar we kunnen optimaliseren.... ik zou het alleen ff niet weten bij deze twee heren (Marco en Bas).

Wat er voor mij met kop- en schouder bovenuit stak is het continue samenspel van de trainers en de wijze waarop ze je meenemen in de ins- en out van Scrum. 

Vincent de Winter - Prisma IT 17 april 2013

De leukste en leerzaamste training die ik tot nu toe heb gevolgd!

Roy van de Korput - TASS Technology Solutions 18 april 2013

Door de SCRUM-training op de SCRUM-manier te geven blijft net niet een theoretische cursus, maar zie je meteen dat het werkt.

Erik Oeynhausen - Maxgrip 19 april 2013

2 interactieve dagen waarbinnen je direct Scrum in de praktijk brengt!

 Leuke spelletjes en enthousiaste trainers zorgen er voor dat je niet eens doorhebt dat je een training volgt.

Martijn Schwarzer - The Next View 3 juni 2013

Het enthousiasme en het duidelijk overbrengen van de mogelijkheden van Scrum.

Het aanstekelijke enthousiasme en de toepassing op alle mogelijke praktijk 'problemen' heeft zelfs mij als Scrum scepticus overtuigd van de mogelijkheden ! 

Jurrian Kamp - Sigmax 3 juni 2013

Ook voor (project)managers die lean implementatie trajecten bij klanten willen managen is dit een waardevolle training!

alice haverman - Haverman Consultants 5 juni 2013

Een training waarbij de meerwaarde van Scrum op enthousiaste wijze wordt overgebracht door twee zeer ervaren trainers/coaches

Rene Marquenie - Ciber Nederland BV 6 juni 2013

SCRUM approach to learn SCRUM, just great!

I really enjoyed this ScrumMaster Training. First of all it prepared us well overall for the certification, passed right after. But most of all it gave us a very pragmatic approach to Scrum, but using Scrum throughout the whole training and to tailor it to our needs. Great games also made it fun, useful and enjoyable training session.

Thomas Chaffanjon - Nestle 10 juni 2013

A great experience with a great trainer: that's all one could dream of for a training.

Making the training in Scrum mode was really a great experience.

Mathias Meylan - Orange 10 juni 2013

I wouldn't mind repeating it, just for the joy!

The high interactivity and the more practical approach.

Luis Pires - Itecor 10 juni 2013

Een prachtige mengeling van ervaringen delen en de enthousiasme van de 2 heren.

De training tot CSM van Zilverline, gegeven door Marco Mulder en Bas van der Hoek is een must voor diegene die meer willen weten over Scrum. Maar is zeker ook waardevol voor de meer ervaren 'Scrummer'. 

Dave Willemse - DW Consulting 28 juni 2013

De training was zeer beeldend en daardoor heel effectief!

Marije Grijpink - Funda Real Estate 2 juli 2013

Essentiele kennis die iedere Product Owner zou moeten opdoen!

Andres van Vugt - Sanoma Media Netherlands B.V. 4 juli 2013

De certified Scrum Product Owner training maakt je slimmer, flexibeler, effectiever en vooral efficienter.

Een must voor iedereen die te maken heeft met: nieuwe concepten, stakeholders, tijdsdruk en budgetten

Nesrin Ozkan - Sanoma Media Netherlands B.V. 9 juli 2013

Ik ben helemaal klaar voor mijn eerste Sprint en kan niet wachten te beginnen!

Marco is een zeer enthousiaste en goede trainer. Op een leuke manier werd er belangrijke en soms pittige theorie aan ons uitgelegd. Door te oefenen met spelletjes en opdrachten krijg je snel een goed beeld hoe scrum echt in elkaar steekt en werkt. 

De oefeningen en spelletjes die gedaan worden om te laten zien hoe belangrijk bepaalde trajecten binnen scrum zijn, zijn erg waardevol. Dan pas heb je echt door hoe het werkt (of soms niet werkt!). Maar ook de duidelijke en enthousiaste uitleg hebben voor een zeer goede training gezorgd.

Simone Thieme Groen - Sanoma Media Netherlands B.V. 11 juli 2013

Ik kende de theorie in het kort al, maar deze training liet zien hoe scrum in de praktijk werkt.

Tjeerd Wolschrijn - Funda Real Estate 18 juli 2013

Zinvolle interactieve training met verfrissende aanpak!

Janine Braaksma Bekker - Funda Real Estate 19 juli 2013

Twee dagen Scrum Master training was echt geweldig!

Alles wordt behandeld om een Certified Scrum Master te worden. Ik zou iedereen die geïnteresseerd is aanraden om deze cursus te volgen. Marco was flexibel in het les materiaal. Zo heeft Marco bijvoorbeeld in deze Scrum Master training ook een stukje Kanban behandeld, echt top!

Danny van de Kuil - ABN AMRO Hypotheken Groep 4 september 2013

Ook voor mensen met al enige ervaring met scrum en agile werken was deze training bijzonder waardevol.

Ik vond de training zeer waardevol en heb eigenlijk geen idee hoe het nog beter had gekund. De theorie van scrum werd in een breder perspectief geplaatst. Ook andere agile technieken werden in de training toegelicht. Erg inspirerend!

Cees Pierik - ABN AMRO Hypotheken Groep 4 september 2013

Ik heb een zeer waardevolle training gehad met twee bevlogen docenten.

Ik was al bekend met scrum, maar deze training is heel praktijkgericht waardoor ik naar huis ging met een aantal verbeterpunten die ik direct kan toepassen. Daarin onderscheidt deze training zich voor mij van andere trainingen, theorie kan iedereen leren, maar het gaat om het toepassen!

Ik vond het leuk om een praktijkcasus te bespreken met anderen die mijn praktijk niet kennen en er dus objectief tegen aan kijken. Dit leverde waardevolle inzichten op. Ook vind ik het heel prettig dat de trainers insprongen op de vragen die wij ter plekken bedachten. Dit maakte de training intera...

Miranda Van de Kamp - CTB Flex 6 september 2013

Uitstekende verdieping van de SCRUM-aanpak door 2 bevlogen trainers met veel praktijkervaring

Meest waardevol voor mij waren de oefeningen/games en de praktijkvoorbeelden.

Leonard Thierry - Thierry TCP 6 september 2013

Door hun enthousiaste manier van vertellen weten Bas en Marco binnen een relatief korte tijd een zeer volledig beeld te schetsen omtrent alles dat met de scrum-methodologie te maken heeft.

Meest waardevol vond ik de inzichten die ik verkreeg door een spel dat werd gedaan of een situatie die werd verduidelijkt middels een case uit de praktijk.

Rutger van Dillen - Hoppinger 6 september 2013

Deze training heeft direct een positieve invloed op mijn rol in de organisatie.

Kan niet wachten om alles zo snel mogelijk in de praktijk te brengen - voor zover ik dat niet op dag één na de cursus al gedaan heb. En het is nog leuk ook.

Meest waardevol vond ik verschillende eye-openers over de PO rol - er werd voortdurend duidelijk gemaakt hoe de belangen horen te liggen om optimaal gebruik te maken van scrum (en waarom dat zo is). Voor mij is het veel helderder geworden hoe ik moet sturen. Niet op één moment, maar door het geheel.

Roelof Tamboer - NedSense LOFT BV 20 september 2013

Amazing how the importance of clear requirements for me regained full focus.

What I found most valuable was the simple but logical Oh Yes of training. In particular, the distribution of interests in stakeholder, product etc..

Denny van Kleef 1 oktober 2013

Kai Gilb and Lean Startup are hitting the nail and go on where Scrum stops. I really like that.

What I liked most was thinking about measuring things that seem to be immeasurable.

Sander Nieuwenhuizen 1 oktober 2013

Value Requirements Training of Zilverline is an interesting and hands-on training.

I have gained a few very useful and applicable ideas in the field of requirements which I'm sure going to use.

Marco Bloembergen 1 oktober 2013

Kai manages to develop your basic skills to develop on the basis of added value instead of additional functionality.

I gained great insights in building not feature driven but build value-driven

Willem Scalongne 1 oktober 2013

Aanrader voor menigeen en misschien wel een must voor veel organisaties!

Na deze training heb je een Major Marketable Feature (MMF) erbij! Eindelijk weer eens een training waar wel nuttige bagage aan kennis, ervaringen en cases worden meegegeven. Het meest waardevol vond ik het gebruik maken van bestaande cases om de theorie te visualiseren.

Khoa Dong - Eleven BV 3 oktober 2013

Scrum is ook een mindset

Marco is heel goed! Scrum is ook een mindset. En zoiets breng je alleen over door het zo overtuigend en concreet en enthousiast te doen als Marco. Het realistische gehalte van de training spreekt me ook enorm aan. Dank Marco!

Anita Mooiweer - Sanoma 22 oktober 2013

Een schat aan praktijkervaring

Michael Franken en Marco Mulder hebben een schat aan praktijkervaring, wat de scrum training zeer waardevol en geloofwaardig maakt. Het blijft daarom niet bij een theoretische uitleg, maar ook concrete vragen uit de praktijk worden bevredigend beantwoord, dat geeft veel vertrouwen en praktische kennis.

Boris Nauta 3 december 2013

Ik wist mijn ervaren pijnpunten nog niet voldoende te benoemen

Het meest waardevol: de enorme hoeveelheid ervaring die de trainers meebrachten, en de manier waarop zijn de training wisten te aan te passen aan de deelnemers: klasse! Natuurlijk kende ik de basis van scrum, CSM was ik al en ik werkte al enige tijd als zelfbenoemd Product Owner, maar ik wist mijn ervaren pijnpunten nog niet voldoende te benoemen om ze op te kunnen lossen. Deze Certified Scrum Product Owner training was wat dat betreft een eye opener. De uitstekende trainers (Michael Franken en Marco Mulder) en de andere cursisten brachten veel real-life ervaring mee, welke gecombin...

Adriaan van den Brand - Philips Innovation Services 3 december 2013

Morgen aan de slag

De trainers van Zilverline inspireren je twee dagen lang en dagen je uit tot anders denken en doen: Scrum. Direct na deze training kun je morgen aan de slag en maak je stappen om agile het best haalbare voor de eindgebruiker neer te zetten.

Simone La Lau - Care4Projects 3 december 2013

De energie spat van de trainers af!

Een boeiende en interessante training, waarbij de trainers goed op elkaar zijn ingespeeld en heel veel praktijkkennis met zich meebrengen. Er is geen moment in de CSPO training dat je afhaakt! De energie spat van de trainers af en dus ook van de deelnemers. Wil je kennis opdoen en ervaring delen met deskundigen, dan is dit de training bij uitstek!

Suzanne de Liefde - Workaway 23 januari 2014

"Ik heb me geen minuut verveeld en veel geleerd"

Door de training heb ik ontdekt waarom deze manier van werken bij me past: flexabiliteit en creativiteit boven starheid en schijnzekerheid. De training wordt gebracht door twee deskundige en enthousiaste trainers. Ik heb me geen minuut verveeld en veel geleerd.

Karel Dijker - BLG Wonen 23 januari 2014

Zelfs met ervaring erg leerzaam

Ook al heb je al veel ervaring met scrum binnen organisaties, blijft dit erg leerzaam en is zeker de moeite waard om je kennis te toetsen en nieuwe ingevingen te krijgen. Doordat het een dynamische sessie is wordt je op veel verschillende wijze geprikkeld en gemotiveerd. Doen!

Rick Su - Knight Interactive 23 januari 2014

Een aanrader voor iedereen zonder en met Scrum ervaring!

Zeer leerzame, interactieve en leuke training. Zilverline geeft de training met veel enthousiasme, passie en voorbeelden vanuit de praktijk. Opvallend is dat Scrum binnen de training wordt toegepast: als trainees bepaal je (ten dele) de inhoud van de training. Een aanrader voor iedereen zonder en met Scrum ervaring!

Peter van 't Hof - Info Support 23 januari 2014

Boeiend en leerzaam van begin tot eind

Zelden een training meegemaakt die van 9 tot 17 uur vol gepland was en daarbij leuk, boeiend en leerzaam bleef van begin tot eind.

Ruben Deken - NS 3 februari 2014

"Op een speelse wijze wegwijs in de wereld van SCRUM"

De training is in de eerste plaats heel erg leuk om te volgen. Op een speelse wijze word je wegwijs gemaakt in de wereld van SCRUM. Daarnaast is er voldoende ruimte voor praktijkervaringen en kun je niet wachten de opgedane kennis toe te passen!

Remco Blewanus - NS 3 februari 2014

"Een van de beste trainingen die ik als interaction designer heb meegemaakt"

Dit was beslist een van de beste en meest inspirerende trainingen die ik als interaction designer in de afgelopen jaren heb meegemaakt.

Marike Maring - NS 3 februari 2014

"Fantastische training"

Fantastische training door de ontzettende enthousiaste en bekwame trainers.

Melvin Blokhuijzen - Movares 8 februari 2014

"Zonder Marco had Scrum er anders uitgezien"

Marco, maakt de cursus tot een succes door z'n enthousiaste manier van spreken en kennis. Niet alleen van Scrum maar diverse andere technieken. Zonder Marco had Scrum er anders uitgezien.

Patrick Goldsteen - Hoofdredacteur Playboy 21 februari 2014

"Wat een inspirerende training"

Wat een inspirerende training. Waardevol en vol kwartjes-momenten. Een training die je meteen in de praktijk wilt gaan brengen.

Jasperina Timman - Sanoma 21 februari 2014

"The training was very insightful"

After the first day I felt immediately motivated to put SCRUM into practice as soon as possible, as I believe it will bring lots of positive changes to our development process.

Pedro Rodrigues - Gramble 26 februari 2014

"Voldoende informatie om als bedrijf een goede start te kunnen maken met de implementatie van de scrum methode"

Marco Mulder en Bas van der Hoek geven op een prettige inspirerende manier uitleg over de principes van Scrum. Door hun ervaring als ontwikkelaar weten ze waar ze over praten en welke valkuilen je kunt tegenkomen. De training wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Na twee dagen training heb je voldoende informatie om als bedrijf een goede start te kunnen maken met de implementatie van de scrum methode.

Peter Brenninkmeijer - CFO Gramble 26 februari 2014