Evaluaties deelnemers

Onze trainingen worden beloond met gemiddeld een 9. Inmiddels hebben we duizenden mensen getraind!

ALLESCSMCSPOVALUE-REQSSCRUM 1-DAAGS

He he, eindelijk weer eens een training(sdag) waar ik wat aan heb.

Deze trainingsdag geeft een goed inzicht in hoe Agile/Scrum kan worden toegepast. Iedereen die zich bezig houdt met (de ontwikkeling van) producten en diensten hoeft niet verder te zoeken naar manieren van samenwerken. Deze manier zet een ontwikkeling in gang die je naar het best mogelijke product of dienst leidt.

Marc Meertens - Stichting Waternet 19 oktober 2015

Een training die aanzet tot denken!

Na het volgen van de training van Kai Gilb ben ik ervan overtuigd dat onze huidige manier van requirements opstellen veel beter kan, en moet.

Erik van Zuijdam - eFocus, Strategy & Webdesign 2 december 2015

Very relevant training

Very relevant training that gets every productowner re-thinking how to successfull - or fail - in (agile) projects.

Gaston Bremer - Ahold 3 december 2015

Nieuwe kijk op het schrijven van requirements

Deze training heeft mij een nieuwe kijk op het schrijven van requirements gegeven en ik verwacht dat dit de kwaliteit van de producten die ik met mijn teams oplever zal gaan verbeteren.

Jan-Cees van Buiten - Rijk Zwaan Zaadteelt en Zaadhandel BV 3 december 2015

Oprecht een van de beste trainingen die ik heb gehad!

Bas van de Hoek en Marco Mulder doen exact wat de website belooft, scrum laten beleven. Door de manier van trainen, de dynamische duo presentatie en de aangename afwisseling van theorie en praktijk wordt scrum of effectieve wijze uiteengezet. Na twee dagen training, die voorbij vlogen, wil je er dan ook direct mee aan de slag gaan. Complimenten voor Marco en Bas. Oprecht een van de beste trainingen die ik heb gehad!

Toine Rutten - Ontuitive Europe B.V. 14 december 2015

De training was perfect voor onze situatie.

Door de wol geverfde trainer die met behulp van de praktijkervaring goed uitlegt waar de aandachtspunten zitten en hoe je daarmee kan omgaan.

Bianca Top - Provincie Groningen 15 december 2015

Waar is dat team, ik wil meedoen!

Ik vind de training en de manier waarop, de trainer zeer inspirerend. In de training krijg je al het gevoel waar is dat team, ik wil meedoen!

Erik Jansen - Provincie Groningen 17 december 2015

Zeer veel energie en ideeën opgedaan

Tijdens het volgen van deze training zeer veel energie en ideeën opgedaan. Zeer dynamische wijze van training verzorgen, zeer inspirerende cursusleider (marco) die erg ervaren is in het vakgebied/onderwerp en vanuit die ervaring heel waardevolle suggesties aan draagt. Was er al op voorbereid dat het zo zou lopen :-), de training stelde mij in niets teleur.

Bart van den Bergh - Zuuver 6 januari 2016

Zeer grote complimenten en respect

Dit is mijn tweede training bij Zilverline en ook deze keer was het weer inspirerend. Ik ben de training uitgekomen met niet alleen de theoretische kennis van Product Ownerschap maar ook een fundamenteel begrip van de rol en waarden van Agile. Als Scrum Master was ik vaak bezig met het verkopen van Scrum als doel. Na deze training begrijp ik dat Scrum slechts het middel is waarmee je de waarde voor de organisatie kunt maximaliseren. Hoe je die waarde definieert heb ik nu geleerd en ik kan niet wachten om het in de praktijk toe te passen. Daarnaast inspireert het trainings duo ook door hun interactie met elkaar en de groep. Zeer grote complimenten en respect voor Michael en Marco voor de inspirerende trainingsdagen.

Stas Pavlov - Emakina.NL B.V. 14 januari 2016

Wat een belevenis

Boeiend en voor een bijna-leek op scrum gebied haast een openbaring wat gedisciplineerd werken in scrumteams je aan werkplezier en toegevoegde waarde voor je bedrijf kan brengen en en hoe je dat dan als product owner het beste kan doen. Ik sta te popelen om het in mijn (nog) niet-agile werkomgeving uit te proberen. De trainers zijn to the point en op een leuke manier confronterend en inzichtgevend. Absoluut een aanrader.

Sylvia van Gorp - Woningstichting Dudok Wonen 14 januari 2016

Alle onderdelen waren waardevol

Een training Scrum Productowner kun je overal volgen. Je komt aan, je bent aanwezig en je vertrekt. Zilverline verraste me door vanaf de eerste minuut de lat hoog te leggen, me daarna toe te slepen en dat vast te houden tot en met de laatste minuut. Aanwezigheid was niet genoeg.

Jan Kruize - Kruize Beheer Norg BV 16 januari 2016

Erg leerzaam

Ik vond de PO training erg leerzaam. De afwisseling tussen stukken theorie en praktijkgerichte oefeningen is perfect. Alles wordt aan de hand van duidelijke voorbeelden uitgelegd en als cursist heb je veel invloed op waar het accent ligt in de training.

Mandy Gaillard - ABN AMRO p/a Bloomville 18 januari 2016

Leuke, leerzame training, ook als je al ervaring hebt met SCRUM.

Interactief, o.b.v. persoonlijke leerdoelen en cases, gegeven door enthousiaste ervaren trainers. Op bepaalde vlakken was de cursus een echte eyeopener!

Liebeth Marcelis - Omroepvereniging BNN-VARA 18 januari 2016

Alle vragen vloeiend in de training behandeld

Verbazingwekkend hoe ogenschijnlijk eenvoudig alle vragen vooraf vloeiend in de training worden behandeld.

Wilfried Tolboom - Unive verzekeringen 6 februari 2016

Mooi resultaat, veel energie

Super, geweldige trainer, duidelijk, tempo en mooi resultaat, veel energie

Martijn Knook - Unive verzekeringen 7 februari 2016

Ook zeer waardevol voor directie en management

Een zeer waardevolle training! De materie was voor ons vaak al snel duidelijk omdat de trainer het vermogen had om die naar de situaties uit de praktijk van de werkvloer bij Unive te kunnen vertalen. Met een paar korte vragen begreep hij al snel ons typische vakjargon en de namen van systemen waar wij dagelijks mee te maken hebben. Niet alleen als aanrader voor personen die geïnteresseerd zijn in het uitoefenen van de PO rol, maar tevens voor directie en management om de positie van de PO en het scrumproces binnen de eigen organisatie beter te leren begrijpen.

Michel Teunissen - Unive verzekeringen 7 februari 2016

Zo goed toepasbaar, dat je direct de volgende dag aan de slag gaat

De training is een reis door verschillende aspecten van (de PO rol binnen) scrum, waarbij de reis op een scrum achtige manier wordt aangepakt. De trainer vraagt de groep daarbij om voorbeelden uit haar praktijk, die hij zonder feitelijk inhoudelijke kennis goed weet in te passen. De training is meer dan een PO training alleen. Het gaat ook over veranderen en verandermanagement. Dit maakt het zeer toepasbaar. De training opent je ogen, soms opnieuw, voor wat er anders kan om het opleveren van een product beter te doen. En is zo goed toepasbaar, dat je direct de volgende dag aan de slag gaat. Wat we dan ook gedaan hebben.

Thomas van Noort - Unive verzekeringen 7 februari 2016

De productowner training is een erg goede training

Enthousiaste en inspirerende trainer, goede afwisseling van praktijk cases en behandeling van achtergronden. Je ziet dat je het meeste leert van het meteen toepassen van het geleerde in de praktijk. Je worstelt met een echte case, en dan is wat theoretisch vaak heel makkelijk en logisch lijkt, toch opeens een stuk lastiger, omdat de praktijk, de werkelijkheid, toch altijd weerbarstiger is.

Kees Eveleens Maarse - Havenbedrijf Rotterdam 2 maart 2016

Goed opgezette en leuke training.

De perfecte match tussen beide trainers is duidelijk te merken. Het plezier straalt er van af !! Heb meer dan genoeg nieuwe inzichten opgedaan, niet alleen van de trainers, maar ook van de mede-cursisten.

Marc Mertens - Vereffeningsorganisatie PBO 18 maart 2016

De training was zeer verhelderend

De training is zeer actief en wordt enthousiast gebracht door de trainers, veel energieke interactie tussen deelnemers en trainers. Er is ruim aandacht voor voorbeelden uit de praktijk die vrijwel direct in behandeling worden genomen.

Martin van der Steen - NS Groep N.V. 24 maart 2016

Prima training

De trainers zijn niet alleen bekend met Scrum maar hebben er ook veel ervaring mee. Dat is zichtbaar in de manier waarop ze de training aanpakken (scrum) en het is merkbaar in hun verhalen en ervaring die ze inzetten in de training. Daarbij is de focus niet alleen op leren, maar ook op plezier. Leren wordt gefaciliteerd door theorie én ervaren van Scrum. Plezier wordt gefaciliteerd door humor, interactie en uitstekende voorzieningen.

Henri Dijk - Centric Netherlands BV 11 april 2016

De Scrum Master training was een feestje om te volgen

De trainers Bas en Marco delen de informatie met passie en humor, wisselen het tempo mooi af en vullen elkaar goed aan. De balans tussen 'doen' en 'luisteren' vond ik zeer prettig. Wat ik vooral knap vond is dat zij de training zo geven dat het voor mij met enkele maanden ervaring in Scrum goed te volgen is maar dat het ook interessant is voor mijn klasgenoot met 6 jaar ervaring.

Erasta Jongejan - Pluryn, afdeling HR 20 april 2016

Uitstekende training voor PO

Dit was een uitstekende training om de rol als product owner helemaal te doorgronden. Doordat je in de training ook met sprints werkt wordt het geheel er visueel en tastbaar gemaakt, zo doorleef je de materie echt en is het beeld helemaal compleet. Een aanrader voor elke product owner, ook als je al een tijdje in die rol werkt!

Timo Roosendaal 23 april 2016

Veel wijzer geworden

Marco en Bas hebben in 2 dagen tijd de essentie van Scrum enorm goed bijgebracht. Ondanks het feit dat ik al een aantal keren heb gescrumt, ben ik zeker veel wijzer geworden van deze training. Bas en Marco brengen het scrummen op een goede inspirerende en overtuigende wijze!

Tineke Hamming 23 april 2016

Enthousiaste trainers

Marco en Bas zijn twee enthousiaste trainers die direct aansluiting weten te vinden bij de groep. Door hun ervaring weten ze waar ze over praten en benadrukken ze steeds de essentie. Ze weten snel te inventariseren waar behoefte van is en kunnen daar op inspelen. Door hun manier van organiseren en de afwisseling in de training biedt het direct inzichten en geeft het je vertrouwen om zelf als Product Owner aan de slag te kunnen.

Jorien Kamphuis 25 april 2016

Goede vertaalslag naar onze wereld

Marco en Bas hebben veel scrum- en trainerervaring, dat merk je aan alles. Wat ik heel prettig vond, is dat zij deze kennis op een praktische en leerzame wijze met ons hebben gedeeld. En we konden zelf ook aangeven aan welke onderwerpen we meer of minder aandacht wilden besteden. Ze konden goed de vertaalslag maken naar onze wereld. En met een flinke scheut humor, dat maakte het nog eens leuke trainingsdagen ook.

Daniëlle van der Roer 27 april 2016

Een aanrader

De product owner training van Zilverline is heel waardevol voor organisaties die scrum in de organisatie willen implementeren. De cursus werd door een enthousiaste trainer gegeven die vanuit ervaring veel kennis van zaken heeft. Een aanrader.

Marcel v.d. Monde - Provincie Groningen 28 april 2016

Beste training die ik in jaren heb gehad.

Zeer goed op elkaar ingespeelde trainers. Trainers hadden een goed (praktijk)antwoord op de vele kritische vragen.

Roelant de Bruin 29 april 2016

Een uiterst inspirerende tweedaagse training

Door de pragmatische aanpak afgewisseld met theorie, voor mij bijzonder makkelijk te linken aan mijn praktijk ervaring. De de aanpak die Bas en Marco kozen is leerzaam, humor vol en effectief. Dank!

Gertjan van Leeuwen 1 mei 2016

Verassend goede training!

Ik vond de training verassend goed! Dat kwam door de vele praktijkvoorbeelden en de opdrachten om de theorie te 'ontdekken'. Wat ik ook krachtig vind is dat de training zelf de vorm heeft van een scrum project.

Marjo Smit - Provincie Groningen 9 mei 2016

Afwisselende training

De dynamiek tussen de twee cursusleiders zorgde voor een afwisselende training, waarbij de deelnemers actief werden. Niet alleen betrokken bij de training, maar mede verantwoordelijk voor het resultaat. We werden een twee daags team dat samenwerkte aan een gezamenlijk doel. De basis van Scrum!

Olaf Schulte - Paphos Group 11 mei 2016

De investering voor een zelfstandige ondernemer meer dan waard

Twee dagen overgoten met praktijkgerichte informatie over Scrum. De theorie krijg je automatisch mee door een zeer gevarieerd programma aan luister-, interactie en spelmomenten. Altijd ruimte voor een doelgerichte discussie. Aanrader voor lijn- en projectmanagers met lef om de omslag naar een agile-omgeving aandurven; de investering voor een zelfstandige ondernemer meer dan waard.

Ed van de Griend - FERESOR bv 11 mei 2016

Goede, leuke en vooral leerzame training!

Marco en Bas maken er een dynamisch en goed afgestemd geheel van. Het zijn twee intensieve dagen waar consumeren en participeren elkaar afwisselen aar daarna was de certificering een fluitje van een cent!

Xander van 't Hoff - SIMPEL systems BV 12 mei 2016

Erg inspirerend

Ondanks dat ik de uitstekende Scrummaster training ook al heb gevolgd was deze PO training toch weer erg inspirerend. Doordat beide trainers scrum praktijk ervaring hebben weten zij uitstekend de theorie toe te passen en geven ze antwoorden en oefeningen die direct te gebruiken zijn in je dagelijkse werk als product owner.

Erik Melssen - Topic Software Development B.V. 16 mei 2016

Interactief, afwisselend, inhoudelijk zeer sterk

Ik vond de training erg goed; interactief, afwisselend, inhoudelijk zeer sterk. Ik dacht dat ik aardig wat wist over SCRUM, veel boeken gelezen en ook praktijk ervaring, maar dankzij de interactieve & enthousiaste training van Marco Mulder is SCRUM voor mij echt gaan 'leven' en was ik top voorbereid op het examen.

Yvonne Dieks - Mobiquity 17 mei 2016

Vaart, humor en veel ruimte voor eigen inbreng

Een verfrissende cursus met vaart, humor en veel ruimte voor eigen inbreng. Door de uitwerking in de vorm van een sprint viel voor mij veel 'scrumtaal' op zijn plaats. Ik heb de nodige actiepunten mee naar huis genomen om toe te gaan passen in mijn eigen praktijk.

Hans Cramer - Univé 17 mei 2016

Afwisselende, leerzame training met enthousiaste trainers

Als je met scrum gaat werken is dit een afwisselende, leerzame training met enthousiaste trainers, die goed inspelen op de vragen van de deelnemers!

Marianne Kwebeman - Dienst uitvoering Onderwijs 18 mei 2016

Hele goede training!

Ik vond het een hele goede training! De verhouding tussen doen en luisteren was goed in balans. Ook het rollenspel was prima en leuk. Met voldoende momenten van verwarring die vervolgens weer duidelijk werden. Ook de uitstapjes naar het breder neerzetten van Scrum en het vertellen van jullie ervaring kon ik erg waarderen.

Richard Bonnier - Paphos Group 2 juni 2016

Focus op value, niet op features

De Agile Value Requirements Training door Kai Gilb, draagt erg goed bij aan het verkrijgen van de "value" mindset. Focus op value, niet op features. Kai Gilb is een trainer die erg goed geslaagd is in het overbrengen van zijn visie en aanpak. Nu nog 'even' in mijn eigen praktijk implementeren...

Tim Kijne - eFocus Utrecht 8 juni 2016

Alle aspecten van Scrum duidelijk uiteengezet

Op een hele goede, leuke, interactieve wijze worden alle aspecten van Scrum duidelijk uiteengezet door een erg enthousiaste en gedreven trainer.

Bas van Rooijen - myBrand 9 juni 2016

Fantastisch om deze training gevolgd te hebben

Het enthousiasme van de trainer maakt de theorie die rondom SCRUM hangt interessant en tastbaar..! Ik heb zin om het in de praktijk te gaan uitoefenen!

Teun Godschalk - myBrand 10 juni 2016

Meest inspirerende training in jaren

Ik vond het de meest inspirerende training die ik in jaren heb gehad. Het is de kunst om je mindset aan te passen. Dat is in vele gevallen een lastige klus. Volgens mij is dit goed gelukt.

Hessel Donkers - myBrand 10 juni 2016

Prima training!

Wij zijn met 15 collega's aangestoken door het enthousiasme van een zeer kundige en inspirerende trainer. Marco Mulder zorgt voor een goed tempo en relaxte sfeer,maar brengt ogenschijnlijk vanzelf alle benodigde kennis perfect over. Wij kunnen en gaan hier direct mee aan de slag!

Peter Rinzema - myBrand 13 juni 2016

Ik zou deze training van harte aanbevelen

Fantastische trainers, goede afwisseling tussen theorie, praktijkvoorbeelden en interactieve onderdelen. Scrum gaat echt spreken en ik heb het gevoel er direct mee aan de slag te kunnen in de praktijk. Kortom, een aanrader!

Inge Philippart - Aegon Nederland N.V. 22 juni 2016

Interessante praktijk cases

Zelfs als je denkt dat je al goed op weg bent als Scrum Master. Zit er in de training nog steeds genoeg om van te leren. Al zijn het alleen de interessante praktijk cases waar de sprekers er genoeg van hebben!

Alexander Brouwer - e-Village B.V. 23 juni 2016

Deze cursus zal zeker een positieve invloed op mijn rol als Scrum Master hebben!

De aangeboden cursus heeft me positief verrast. Ik had een saaie en theoretische kluif verwacht, maar kijk terug op 2 dynamische dagen. De noodzakelijke theorie wordt doorvlochten met diverse situaties die de cursusleiders in de praktijk tegen zijn gekomen, en een aantal verrassende oefeningen in groepsverband. Met de ervaring die beide cursusleiders in het bedrijfsleven hebben kunnen ze uitstekend onderbouwen wat in de praktijk wel en niet werkt. Het samenspel tussen beiden zorgt ervoor dat ze heel flexibel kunnen inspelen op de wensen uit de groep waardoor de dag voorbij gaat zonder je een moment te vervelen.

Erik van Olst - DESAN Research Solutions 28 juni 2016

Erg leuke en leerzame training

De Certified Scrum Product Owner Training is een erg leuke en leerzame training. Alles wat een Product Owner zou moeten weten. De 2 trainingsdagen zijn echt omgevlogen. Een echte aanrader.

Jack Marcus - Dienst Uitvoering Onderwijs 6 juli 2016

Op onze wenken bediend

Ik vond de training uitstekend, met name omdat 'onze' onderwerpen perfect door Marco in het verhaal dat hij (toch) wilde vertellen, werden verwerkt. Dat geeft niet alleen aan de Marco uitermate ervaren is, maar ook dat wij ons serieus genomen voelden en het idee kregen, terecht, op onze wenken bediend te worden.

Ellen Ijzerman - Dienst Uitvoering Onderwijs 8 juli 2016

Professioneel en pragmatisch

Deze inspirerende Scrum Master Training zorgt er in 2 dagen voor dat je zelf als Certified Scrum Master praktisch en theoretisch direct aan de gang kunt. Professioneel en pragmatisch gegeven door 2 ervaren rotten in het vak, die met een nuttig en afwisselend programma ervoor zorgen dat een ieder direct aan de slag wil als Scrum Master.

Ron de Goeij - Goeije Coaching & Consultancy 13 juli 2016

Een echte beleving in plaats van een training

De Scrum-training bij Zilverline is echt een aanrader. De training is opgezet om Scrum te doen, er zijn genoeg oefeningen en voorbeelden die je handvatten geven in de praktijk. Dankzij de aanpak en enthousiasme van Marco en Bas wordt het een echte beleving in plaats van een training.

David Kliffen - Paphos Group B.V. 13 juli 2016

Gewoonweg super

Zeer volledige training. De heren zijn uitstekend in het overbrengen van hun informatie. Tijdens de training is ook genoeg aandacht voor de kandidaten, elke vraag kan met een gerust hart verteld worden zonder dat daar raar naar gekeken wordt. Gewoonweg super.

Sean Melker - De Stiho Groep 13 juli 2016

Nieuwe waardevolle inzichten

Ondanks het feit dat ik de scrum aanpak goed ken, brachten de mensen van Zilverline door de aanpak, spelvormen en vele praktijkvoorbeelden mij nieuwe waardevolle inzichten die ik goed kan gebruiken in de praktijk.

Dik Vissink - Everest BV 13 juli 2016

Ideale mix tussen theorie en cases

In een kort tijdsbestek wordt het totale takenpakket van de productowner aan de orde gebracht. Daarbij is (althans voor mij) een ideale mix aangebracht tussen theorie en cases. De oefeningen zijn bijzonder leerzaam en vervelen geen moment.

Bob Hummel - Dienst Uitvoering Onderwijs 14 juli 2016

De integratie van theorie met doen vond ik erg fijn

Marco en Bas weten op een energieke en aansprekende manier de cursisten mee te nemen in de wereld van de Product Owner. De trainers kennen hun vak en weten in goede balans de theorie en praktijk te integreren. Als cursist leer je wat je als Product Owner doet en je past het direct toe in leuke oefeningen. Geen saaie powerpoints in deze training maar lekker aan de slag en tussendoor de nodige theorie tot je nemen. Dit alles overgoten met een scrumsausje. Een aanrader!

Nicolette Kupper - RIVM 1 september 2016

Levendige twee dagen

De Certified Scrum Master training is een aanrader voor iedereen die een andere kijk wil krijgen op projectmatig werken. De training is uitstekend verzorgd en boeit van begin tot eind! De spelletjes maken het concept extra duidelijk. Verder waren de vele thema's zeer boeiend met genoeg praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt.

Martijn van Norden - FourPoints Business Intelligence 12 september 2016

Supertraining!

Het waren 2 fantastische en leerzame dagen. En wat een enthousiasme bij de trainers Bas en Marco. Ze zijn heel goed op elkaar ingespeeld, waardoor je goed bij de les blijft. Met goede afwisseling tussen theorie en praktijk/games. Uiteraard veel over Scrum geleerd, maar ook algemeen over hoe bedrijfsprocessen traditioneel verlopen en hoe die doorbroken kunnen worden voor méér resultaat. Supertraining!

Bart Pit - Bold Commerce 13 september 2016

Perfect afgestemd op de wensen van de deelnemers

Marco is een geweldige trainer die heel goed de dynamiek van de groep aanvoelt. Zijn kennis en ervaring met Scrum komt in elk aspect van de training terug. Hij heeft geen standaard verhaal, maar stemt de training perfect af op de wensen van de deelnemers. Ik vond met name de onderwerpen voor het inzichtelijk maken van de waarde en hoe je dit kunt kwantificeren super.

Theo Leloux - Trivento 26 september 2016

Veel humor en voorbeelden

De trainers Marco Mulder en Basvan der Hoek, hadden niet alleen zeer veel theoretische kennis en praktijk ervaring maar brachten het met zelfvertrouwen en vooral zeer veel humor. Hierdoor waren de dagen zeer luchtig voor iedereen waren, er was een erg goede sfeer. De verschillende onderdelen werden met veel humor en voorbeelden verteld, hierdoor voelde een ieder zich op z'n gemak en begrepen de leerstof. Door deze aanpak was er niemand die geen aandacht had en een ieder was zeer gemotiveerd. Erg knap gedaan en vooral ook veel dank!

Ramon Cohen de Lara 30 september 2016

Geen enkel dip-moment gehad

De trainers Bas en Marco van Zilverline zijn een hele leuke en energieke duo voor deze cursus! De training was erg leerzaam en prettig. Ik heb geen enkel dip-moment gehad in deze twee dagen omdat de training erg interactief en energiek was. Top gedaan!

Rakesh Mahes - Paphos Group 4 oktober 2016

Zeer afwisselend door scrum-opzet van training

Twee deskundige trainers met veel humor en energie! Was zeer afwisselend door scrum-opzet van de training, de theorie, de opdrachten en de games. Trainers maken verbinding, zijn open en transparant (zoals scrum zelf :-)). Was veel ruimte voor vragen uit de praktijk, die allemaal net zolang beantwoord werden tot het volledig duidelijk was voor de cursist (zonder dat het te lang duurde). Heb veel gelachen en me prima vermaakt die twee dagen. De volgende dag mooi afgesloten met het behalen van het examen!

Nathalie Vervelde - Albert Heijn 5 oktober 2016

Goed gewapend om met SCRUM aan de slag te gaan

De 2-daagse training tot "Certified Scrum Product Owner" vloog voorbij! Interactief, praktisch, goede discussies, en veel ruimte voor eigen inbreng. Ik voel me goed gewapend om met SCRUM aan de slag te gaan, en kan niet wachten tot ik het in de praktijk kan brengen. Dank je wel Marco en Bas voor jullie spontane, bevlogen manier van trainen!

Titia Posdijk 7 oktober 2016

Veel variatie in werkvormen

Een training die recht doet aan het onderwerp! Bas en Marco zijn scherp, confronterend op een inspirerende manier en houden je continue bij de les met veel variatie in werkvormen. Ik kwam met energie uit de training (en dat is me eigenlijk niet eerder gebeurd in een training).

Annelies Velders - Marketing queens 8 oktober 2016

Veel toepasbare voorbeelden en tips

De training Certified Scrum Product Owner Training was voor mij erg waardevol. Er was veel ruimte voor eigen inbreng en de trainers kwamen met veel toepasbare voorbeelden en tips om de rol van Product Owner goed te kunnen uitvoeren. Ik heb erg veel energie en motivatie gekregen om met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan!

Kirsten Kramer - Rabobank International 10 oktober 2016

Aansprekende voorbeelden

Zilverline, en in ons geval Bas, laat in de training Agile/Scrum duidelijk merken dat ze de inhoud goed beheerst. Waardevol is altijd de praktijk, en het geven van die weer van toepassing kunnen zijn op je eigen situatie. Ook de games geven goede handvatten om mee te experimenteren en je development team en stakeholders op de juiste manier mee te krijgen.

Jan Tesselaar - Gemeente Utrecht 14 oktober 2016

Bodemloze put aan voorbeelden

Bas gaf de training met energie, een bodemloze put aan voorbeelden en al het relevante referentiemateriaal. Door de principes van SCRUM toe te passen in het geven van de training zelf en door ons als groep actief te betrekken doormiddel van games, discussies en oefeningen hebben wij binnen een dag de theorie achter SCRUM kunnen leren.

Jeroen du Chatinier - Gemeente Utrecht 14 oktober 2016

Examen moeiteloos gehaald

De trainers, Marco en Bas, waren uitstekend in staat om mij geïnteresseerd en betrokken te houden om gedurende twee dagen bijna ongemerkt toch behoorlijk wat kennis aan te bieden getuige het examen dat ik vervolgens moeiteloos haalde.

Maurits Van Boetzelaer - Grabowsky B.V. 29 oktober 2016

De leukste cursus sinds jaren!

Prima mix tussen theorie en praktische toepassing in spelvorm. De leukste cursus sinds jaren!

Andre Lugtigheid - Haagse Wijk- en Woonzorg 1 november 2016

Een aanrader voor iedere Scrummaster

Een leerzame training waarbij theorie en praktijk afgewisseld warden. Ruimte voor eigen inbreng en mooi ingepland op een Scrumbord. De trainers waren goed op elkaar ingespeeld en heel enthousiast, zij maakten de training nóg boeiender.

Josine Krasser-Smit - DNB 3 november 2016

This is how agile is meant in its purest form

The training Agile Value Requirements is a must for every product owner. This is how agile is meant in its purest form. You will learn how to translate the value your stakeholders are looking for into concrete IT deliverables. Really powerful in combination with the Agile Product Owner training.

Arend-Jan de Jong - Rabobank Nederland 4 november 2016

Drive delivery of value to the next level

Kai Gilb is one of the most inspirational and passionate experts that I had the pleasure of getting a training from. The tools and skills that I learned give me the ability level the playing field during stakeholder discussions and focus on delivering real value instead of political value. Kai is also just an incredibly pleasant and generous person who is genuinely concerned with empowering others to succeed in their careers. I have been to a lot of workshops and read a lot of books with methods for product development but there are very few that have left me with such practical tools and skills that I can apply to drive the delivery of value from my teams to stakeholders to the next level.

Stas Pavlov - Sumis Printmanagement BV 4 november 2016

Leuke training!

In vogelvlucht door Scrum en met een paar illustratieve en leuke games direct inzicht krijgen in hoe bepaalde processen werken en voordeel kunnen bieden. Zeer interactief, geen saaie slides en genoeg ruimte voor vragen vanuit de praktijk.

Bertjan Broeksema - BigData Republic 6 november 2016

De 2 dagen training vlogen voorbij

Een hele goede en georganiseerde training. Veel theorie en praktijkvormen. De 2 dagen training vlogen voorbij. De vragen die we hadden werden gelijk en goed beantwoord en konden dit weer terug brengen bij ons eigen bedrijf. Bedankt Marco Mulder en Zilverline!!

Douwe Elzinga - Openbaar ministerie 18 november 2016

Zelden zoveel geleerd in 2 dagen

Heel erg goede cursus! Marcos enorme enthousiasme, improvisatievermogen, gedegen vakkennis, en praktijkervaring met scrum, maken het tot een geweldig geheel. Zelden zoveel geleerd in 2 dagen, en dat alles op een erg leuke, interactieve manier. Hulde!

Alexander de Gee 19 november 2016

Goede balans tussen luisteren en doen

De training was voor mij deels bevestiging van wat ik zelf intuitief al met mijn ontwikkelteam doe en deels verdieping op een aantal elementen van Agile/Scrum die ik nauwelijks kende. De trainers pasten op een sterke manier de theorie toe in de opbouw en uitvoering van het programma, mooie meta-laag in de training en heel effectie om op die manier direct 'live' mee te maken hoe het principes en methodes dus werken. Bovendien was er een goede balans tussen luisteren en doen, theorie en toepassen.

Maartje Corsten - KCC 20 november 2016

Zeer enthousiast geworden

Zeer nuttige training. Nog nooit met Agile of Scrum gewerkt, maar ben door deze training zeer enthousiast geworden over de manier van denken en werken.

Tim Pijl - Finaps 1 december 2016

Een aanrader!

Na een dag Scrum Training heb ik van alle facetten precies genoeg om lastige situaties in mijn dagelijkse werkzaamheden op een goede manier aan te pakken. Onderwerpen waar ik al genoeg van wist werden voldoende herhaald, onderwerpen waar ik minder van wist werden vakkundig uitgelegd in een ontspannen setting. Een aanrader!

Rochus Meijer - Finaps 5 december 2016

Kennis, ervaring en enthousiasme

Al 'scrummend' wordt de scrum theorie aan de hand van de door de deelnemers opgestelde backlog behandeld. Zo wordt de theorie direct in praktijk gebracht. Marco en Bas weten door hun kennis, ervaring en enthousiasme absoluut de essentie van Scrum over te brengen. Theorie, oefeningen, interactie en humor zijn daarbij in balans.

Carlo Laken - Gemeente Den Haag Dienst SZW 10 december 2016

Inspirerende training met veel fun

Inspirerende training met veel fun, een goed op elkaar ingespeeld presentatieduo maar bovenal ook zeer nuttig.

Wouter Bulten - Design Thinking Center/ The Next View 12 december 2016

Aanbevolen voor elke Product Owner

Erg prettige en leerzame training. Door scrum in te zetten als trainingsmethode word je direct meegenomen in een interactief scrumproces. Dus geen standaardtraining, maar een op de groep toegesneden product. Erg goed gevonden en op een plezierige manier overgebracht door Michael en Bas. Ik kan deze training aan elke Product Owner aanbevelen.

Patrick Beckers - Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland 15 december 2016

Veel hands-on activiteiten

De Product Owner training was prima met veel hands-on activiteiten, oefeningen en games. Het meest waardevol vond ik stakeholder analyse en backlog refinement. Ik heb geleerd hoe een Scrum team blijft focussen op de inhoud, kwaliteit en de op te leveren waarde.

Harrie Heerkens - Stichting Kanker.nl 16 december 2016

Enorm veel kennis en inspiratie

Een training die geen moment verveelt en je in 2 dagen enorm veel kennis en inspiratie geeft. De training wordt gegeven door twee experts Michael en Bas. Zij zijn voortreffelijk op elkaar ingespeeld en weten de cursisten van begin tot eind te boeien. Binnen no time weten zij van de cursisten een enthousiast scrum- team te maken en de training wordt in de vorm van sprints gegeven. Theorie wordt afgewisseld met leuke games en interessante team-opdrachten.

Peter-Jan Mensing - ECI Software Solutions 16 december 2016

Enthousiaste inspirerende trainer

Marco is een enthousiaste inspirerende trainer die de groep duidelijk gefocust wist te houden op de kern van Scrum, complimenten.

Marcel Dol - Amsterdam Trade Bank 16 december 2016

2 dagen training zijn voorbij gevlogen

2 dagen training zijn voorbij gevlogen, en dat is een compliment op zich denk ik :-) Zeer kundige en enthousiaste leraren hebben mij 2 dagen kunnen boeien met theorie en prakijk.

Jos van der Kraan - Turien&Co Assuradeuren 16 januari 2017

Top training!

Het was goed voorbereide training, heel dynamisch en in twee dagen gegeven door twee deskundige docenten. De training is zeker een aanrader voor de mensen die een SM certificaat willen halen, maar ook voor degenen die nog niets met scrum te maken hebben. Het is zeker geen saaie training, het leek meer op een voorstelling van de twee goede acteurs die elkaar steeds aanvulden. Afwisseling van de leerstof en interactie met de deelnemers was tot in de puntjes voorbereid, maar je kreeg nog steeds de ruimte voor jouw eigen inbreng en creativiteit. Dat vond ik super leuk!

Samir Mamedov - ICS Cards 16 januari 2017

Bedankt voor deze super training!

Wij hebben intern scrum zo goed mogelijk geïmplementeerd, dachten we. Tijdens deze training zijn essentiële zaken van scrum duidelijk naar voren gekomen. Niet alleen theoretisch maar vooral praktisch. Door middel van spelletjes en oefeningen worden alle aspecten van scrum duidelijk en toepasbaar. Deze training zorgt ervoor dat we nu scrum compleet kunnen implementeren en tevens kunnen gaan profiteren van alle voordelen van scrum. Bedankt voor deze super training!

Jorg Maijen - METMEER 16 januari 2017

Een absolute aanrader

De CSM cursus was een echte ervaring opzich. Vooral de dynamiek tussen de docenten was mooi om te zien en door hun enthousiaste en toegangelijke manier van lesgeven weten ze de groep te boeien en mee te nemen in de wereld van SCRUM. Een absolute aanrader!

Michiel Udo - Gemeente Utrecht 16 januari 2017

Zeer betrokken, vriendelijk en bekwame trainers

Een erg leerzame cursus met een sterke koppeling tussen theorie en praktijk. Zeer leerzame en vooral praktische spelletjes om de theorie echt tot je door te laten dringen. Daarnaast complimenten aan Michael en Bas! Zeer betrokken, vriendelijk en bekwaam.

Jesse Verdellen - BNN-VARA 22 januari 2017

Ik heb genoten van deze training

Ik kan deze training aanbevelen aan toekomstige productowners maar ook aan management van ondernemingen die "agile" willen gaan werken, maar nog geen idee hebben hoe dit in gang te zetten. In deze training wordt de productowner in spé getraind, maar wordt ook aangegeven in welke omgeving deze succesvol kan zijn.

Willem Struijk - De Friesland Zorgverzekeraar 22 januari 2017

Perfecte balans tussen theorie en praktijk

Motiverend, inspirerend en soms ook confronterend. De training geeft een perfecte balans tussen de theorie van Scrum en de toepassing hiervan in de praktijk. Hier ga ik de komende tijd nog heel veel aan hebben!

Joeri Nortier - Het Financieele Dagblad 22 januari 2017

Een aanrader voor iedere product owner. Ervaren en beginner!

Het waren twee zeer leerzame en aangename dagen in Breukelen. De training CSPO is een aanrader. De 'scrum masters' Bas van der Hoek en Michael Franken zijn een goed op elkaar ingespeeld duo. Ze weten door hun kennis en hun ervaring de leestof goed over te brengen. Ze wisselen praktijk voorbeelden, theorie en spel elementen goed af, zodat het nooit saai wordt. De twee dagen worden als sprints behandeld, dus je zit meteen in de 'Scrum-beleving' en dat werkt erg goed. Bovendien zijn de twee mannen erg Agile. Ze spelen erg goed in op de behoeftes van de groep, maar houden de grote lijnen goed in de gaten, zodat ze altijd waarde leveren. Deze training is een aanrader voor iedere product owner. Ervaren en beginner!

Henk van der Weele - International Card Services BV 23 januari 2017

Goede praktijkvoorbeelden en groepsoefeningen

Marco weet zijn jarenlange ervaring met scrum op een overtuigende en enthousiaste manier met de juiste voorbeelden over te brengen. Hij weet de training deelnemers door goede praktijkvoorbeelden en groepsoefeningen bij de onderwerpen te betrekken en zijn boodschappen duidelijk te maken. Ik kan de training aan iedereen aanraden die meer over de rol van de product owner wil weten!

Maria Patelkou - Innopay 8 februari 2017

Enthousiaste en kundige trainers!

Enthousiaste en kundige trainers, wisten op een inspirerende manier hun kennis van scrum over te dragen.

Ingeborg van Wijck - Stek 8 februari 2017

Boeiend en interessant met veel kennis van zaken

Hele leuke en boeiende training met afwisseling tussen theorie en praktijk! Marco bracht het geheel op z'n eigen stijl, hield het boeiend en interessant met veel kennis van zaken.

Laudice Rhebok - Waternet 9 februari 2017

Mannen, bedankt!

De goede energie van Marco en Bas, hun praktische ervaring en de goede opbouw van de cursus hebben ervoor gezorgd dat ik het maximale uit deze twee dagen heb kunnen halen. Ze wisselden elkaar prima af en gaven realistische voorbeelden uit de praktijk. Mannen, bedankt!

Erwin Meerman - myBrand 20 februari 2017

Goede handvatten gekregen

Een training die met veel enthousiasme én kennis van zaken wordt gegeven! Naast het overzicht van Scrum, goede handvatten gekregen om Scrum toe te (gaan) passen en als Scrum Master aan de slag te gaan.

Jan-Willem de Kok - Quintor B.V. 20 februari 2017

Aanbevolen voor iedereen die met Scrum aan de slag wil

Een training met goede balans tussen theorie en interactie. Door de opzet van de training is het voelbaar hoe een sprint in de praktijk kan werken. Aanbevolen voor iedereen die met Scrum aan de slag wil.

Erwin Grevink - Voocuz - Lean op zijn Twents 20 februari 2017

Een prettige manier van leren

Marco en Bas zijn beiden erg enthousiast, luisteren naar vragen van de deelnemers, nemen dit mee in de training maar zorgen er ook voor dat er alles omtrent scrum behandeld worden. Een prettige manier van leren.

Susanne Veenstra - Promi bv 20 februari 2017

Bevlogen trainer

Bevlogen trainer die met veel enthousiasme de kennis overdraagt

Patrick Bonte - SNS Bank 22 februari 2017

Spectaculaire oefeningen

De introductietraining Agile scrum was voor mij heel waardevol. Zeker omdat ik in een omgeving werk waar steeds meer 'scrumjargon' over de werkvloer vliegt en er steeds meer borden met briefjes aan de muur verschijnen met mensen in een kringetje er omheen. De training legt het jargon en de theorie er achter uit, en bevat ook een paar spectaculaire oefeningen die illustreren hoe veel sneller het werk vaak kan als je het iets anders aanpakt. Juist die oefeningen zorgen voor de echte eye-openers.

Carolien van Gool - Waternet 28 februari 2017

Boeiend van begin tot eind

De trainer Bas van der Hoek brengt het onderwerp zodanig dan het me van begin tot eind bleef boeien. Er was bij mij geen moment van verveling. Duidelijk een persoon die echt weet waar het over gaat. Helemaal Top.

Frans van den Berg - Waternet 1 maart 2017

Enorm waardevolle tips

Per 1 januari ben ik bij mijn werkgever gestart in een nieuwe rol als informatie analist. Tot op heden had ik weinig tot geen ervaring met het vak productontwikkeling. Deze training heeft mij een aantal enorm waardevolle tips gegeven over de basis van productontwikkeling die ik nooit meer zal vergeten.

Marijn Nieboer - Robidus Solutions BV 6 maart 2017

Een ontdekkingsreis door de materie

Het was echt een mooie training. Bas en Marco weken je los van je routine en trekken je een ontdekkingsreis in door de materie aan de hand van de verschillende perspectieven van alle deelnemers. Daardoor denk je buiten jouw bekende kaders. Buiten de materie gaven juist die setting en context mij weer nieuwe inzichten. Na twee dagen zat ik echt in een lekkere flow. Dat vasthouden denk ik dan! Het geeft een boost, zelfvertrouwen. En dat is toch vooral wat je van een training wil, overtuiging hebben dat je met nieuwe bagage die volgende stap maakt!

Joost van der Veen - Veen IT Agile Software Projects 11 maart 2017

Echte aanrader voor iedereen die product owner is

Wat een geweldige training! Alle facetten rondom scum en product ownership passeren op een praktische en interactieve wijze de revue, ondersteund door enthousiaste en kundige trainers. Een echte aanrader voor iedereen die product owner is, wil worden of gewoon zijn/haar kennis wil verbreden op het gebied van product ownership volgens scrum.

Frank Kooistra - EBPI B.V. 13 maart 2017

Gelijk een actiepunt gemaakt

Het was een leuke en leerzame training met een inspirerende leraar. We hebben als team geconcludeerd dat wij het standaard Scrum model op een belangrijk punt uit het oog waren verloren. We hebben hier gelijk een actiepunt van gemaakt om dit weer recht te trekken. Super.

Martin Haenen - Fancom B.V. 13 maart 2017

Af en toe een lach en een knipoog

Ik heb de training certified scrummaster gevolgd bij Zilverline. De trainers Marco en Bas geven de training voldoende inhoud en behandelen de stof a.d.h.v. cases met af en toe een lach en een knipoog. Daarnaast is naast de theorie voldoende ruimte voor praktijkopdrachten en interactie met de medecursisten. Een aanrader dus!

Lody Kiesouw - Waternet 14 maart 2017

Boeiend tot aan het eind

Een training met inhoud. Goede balans tussen theorie en praktijk. En geweldige trainers die je tot het eind weten te boeien.

Yda Guijken-Ockerse - BNG Bank 14 maart 2017

Van onschatbare waarde

Wij werken al enkele jaren met SCRUM, maar zo'n opfris cursus is heel waardevol om nog eens iemand anders naar je interne scrum proces te laten kijken. Verder is het van onschatbare waarde dat alle stakeholders (Product owner, Team, Scrummaster, ..) gezamelijk deze cursus bijwonen zodat duidelijk wordt wat van wie verwacht wordt.

Onno van der Laan - Fancom B.V. 15 maart 2017

Persoonlijk veel uit de training kunnen halen.

Een zeer waardevolle CSPO training hebben mogen volgen bij Zilverline. Met een zeer praktische insteek door de theorie gegaan, waarbij bij alle onderdelen werd stil gestaan en achtergronden en diepgang werd gegeven. Persoonlijk veel uit de training kunnen halen. Bedankt!

Gerco van Gelder - a.s.r. Nederland N.V. 15 maart 2017

Echt erg leuk gedaan

Vakkundige trainers met de juiste instelling en energie niveau. ik vond het echt erg leuk gedaan en op een scrum en agile manier :-)

Johan Brinkman - DNB Afdeling Accounting 20 maart 2017

Zeer waardevolle en complete training

Zeer waardevolle en complete training, waar je na afloop gelijk mee aan de wilt en kunt. Door de technieken die je leert toe te passen, kun je je projecten veel beter op waarde schatten en daardoor wordt het prioriteren hiervan veel makkelijker.

Inge Hilberink - Drukwerkdeal.nl B.V. 21 maart 2017

Veel geleerd en veel praktische inzichten meegenomen!

Een goede training valt of staat bij een goede trainer. Bas van der Hoek heeft de MVP training uitstekend begeleid. Veel geleerd en veel praktische inzichten meegenomen! Hartelijk dank.

Linda de Wit - Waternet 29 maart 2017

Het kwartje viel al heel snel bij mij

Heel knap hoe de trainer Bas van der Hoek heel snel alle deelnemers kon meenemen in de theorie van MVP en tegelijkertijd duidelijk kon maken aan de hand van korte praktische games hoe de theorie toepasbaar is in de praktijk. Het kwartje viel al heel snel bij mij. Dank Bas!

Sharma van Eer - Waternet 30 maart 2017

Heel verhelderend en nuttig

Ik vond de training heel verhelderend en nuttig voor de vragen die ik had. Het is verfrissend om vanuit een ander paradigma te kijken naar ontwikkelwerk in IT. Echt een aanrader als je het idee hebt dat je met je collega's meer wil praten over 'hoeveel draagt dit bij aan zaken die we samen zinvol vinden?' en weten wanneer genoeg genoeg is.

Maartje Corsten - BKWI 3 april 2017

Alles wat je wil weten over Scrum in 1 dag

Alles wat je wil weten over Scrum in 1 dag. Goed georganiseerd, onderwerpen logisch opgedeeld, en helder verhaal. Vooral compliment aan Bas, de trainer van deze training. Hij heeft het goed aangepakt. Timing, interactie, en sfeer waren prettig. Erg nuttige dag!

Angela Sembiring - Rabobank Direct 4 april 2017

Heel waardevol om dit met het hele team te doen

Goede agile basis en heel waardevol om dit met het hele team te doen. Bas hield ons heel scherp gedurende de training en dat leidde meteen tot belangrijke eye openers.

Angela Rappard - Rabobank Direct 5 april 2017

Handvatten gekregen hoe we kunnen verbeteren

Wij scrummen al ruim en jaar en dachten dat we het goed op orde hadden. In deze training hebben we geleerd dat er nog veel te verbeteren is en hebben we handvatten gekregen hoe we dat kunnen doen. Heel waardevol!

Remco van Leeuwen - SNS 7 april 2017

Klaargestoomd om te starten als Product Owner

In twee dagen tijd word je klaargestoomd om te starten als product owner. De training is interactief, inspirerend, to the point en direct toepasbaar in de praktijk. Aanrader!

Marc Gilijamse - SNS 7 april 2017

Meer vertrouwen gekregen in mijn eigen vermogen om problemen op te lossen

De training van Zilverline heeft mij veel handvaten gegeven voor het in praktijk brengen van Scrum. De training heeft mij concreet inzicht gegeven in de problematiek waar wij elke dag mee kampen waardoor ik meer vertrouwen heb in mijn eigen vermogen deze op te lossen.

Marjolein van Osch - RTL Nederland interactief B.V. 7 april 2017

Verrast en geïnspireerd hoe we het nog veel beter kunnen doen

Ik werk bijna een jaar in een scrumteam voordat ik de training voor product owner heb gevolgd. Ik was in de veronderstelling dat wij binnen ons team de werkwijze en principes van scrum al heel goed hadden omarmd. Maar wat ben ik deze twee dagen verrast en geïnspireerd hoe we het nog veel beter kunnen doen! Regelmatig heb ik met open mond geluisterd en me verwonderd. Michael heeft een prettige manier van 'lesgeven' waarin hij heel direct is en tegelijkertijd een omgeving creëert waarin je alles durft te vragen. Ik vind de training een echte aanrader.

Saskia Dikmans - SNS 7 april 2017

Veel kennis kan meteen worden toegepast in de praktijk

De training van Marco en Bas was een zeer waardevolle aanvulling op de theorie en de geringe ervaring die ik vanuit m'n werk heb. De combinatie van theorie, praktijk voorbeelden & cases zorgden voor een goede afwisseling en grote mate van interactiviteit. Dat de training werd ingevuld op basis van de wensen vanuit de groep en er door de trainers voldoende ruimte werd gegeven voor het stellen en beantwoorden van vragen, zorgt ervoor dat veel kennis meteen toegepast kan worden in de praktijk.

Charlotte de Bont - RTL Nederland interactief B.V. 10 april 2017

Het kwartje is écht gevallen!

We werkten al een tijd scrum, maar nu is het kwartje op veel vlakken écht gevallen! Vooral de spellen waren super goed.

Kim Leber - SNS 10 april 2017

Praktijkgerichte interactieve benadering

Ik vond het een unieke training door de praktijkgerichte interactieve benadering met inzicht sessies en rollenspellen waarmee de trainers op ludieke wijze praktijk situaties speelden met de cursisten als Scrum team.

Rolf van der Wal - CTB xRM B.V. 11 april 2017

Het onderwerp landt echt bij de cursisten

Bas en Marco weten de cursus op een enthousiaste manier te geven, zijn flexibel in de onderwerpen en op die manier zorgen ze ervoor dat het onderwerp echt landt bij de cursisten.

Lotte Egbertzen - MyBrand 11 april 2017

Heel leerzaam en verhelderend

Erg leuke training, en door de goede combi theorie en praktijk ook heel leerzaam en verhelderend. Wat ik heel sterk vind van de training is dat deze in de vorm van Scrum wordt gegeven; elke dag is "een sprint" . En leuke enthousiaste trainers, die goed op elkaar zijn ingespeeld.

Annet Fleischeuer 12 april 2017

Hoogwaardige, enthousiasmerende training

Een hoogwaardige, enthousiasmerende training die erg goed aansluit op de praktijk. Praktisch, toepasbaar en hands-on! De mate van interactie en het inspelen op de wensen vanuit de groep waren erg waardevol. Er was veel ruimte voor vragen en het behandelen van realistische cases draagt bij aan de toepasbaarheid van de theorie.

Martijn van der Wardt - Omroepvereniging BNN-VARA 13 april 2017

Gegeven met veel enthousiasme, inzet en een hoog kennis niveau!

Gegeven met veel enthousiasme, inzet en een hoog kennis niveau! Overduidelijk staan Bas en Marco boven "de materie" en weten het goed over te brengen. Merci.

Alexander Marjot 13 april 2017

Heel duidelijk geconfronteerd met de valkuilen

Dat de training gelijk een voorbeeld was hoe het werkt, dat vond ik echt top. Je merkt echt hoe je een andere manier van denken/plannen moet aanleren en hoe vast geroest je zit in traditionale denkpatronen. Doordat je praktisch aan de slag gaat, wordt je heel duidelijk geconfronteerd met de valkuilen, dat werkt veel beter dan een powerpointje met een mooi overzichtje. Erg prettig om elke keer weer gechallenged te worden op jouw keuze, is dat wel zo... Een mooie take-out, beter bijna goed dan helemaal fout. Die hangt inmiddels op ons bord :)

Jet Driesten - Dr.Oetker 13 april 2017

Ongedwongen, met gepaste snelheid en informatieve games

Marco en Bas weten je als een geoliede duo jou twee dagen te boeien. Als inhoudelijke experts weten zij Scrum theorie en eigen praktijkervaringen, moeiteloos af te wisselen en te spiegelen aan voorbeelden en uitdagingen die vanuit de groep werden gedeeld. Ongedwongen, met gepaste snelheid en informatieve games heb ik op beide dagen nuttige en praktische informatie opgedaan.

Peter Lommers - Amsterdam Trade Bank 14 april 2017

Volledig klaar om als Product Owner aan de slag te gaan

In 2 dagen ben ik volledig klaar om als Product Owner aan de slag te gaan. De praktische aanpak, het tempo en de uitgebreide mogelijkheid om vragen te stellen heb ik als prettig ervaren. Leuk om met een kleurrijke groep marketeers aan de slag te zijn.

Wouter van het Bolscher 10 mei 2017

Boeiend, prikkelend en enthousiasmerend

Ik heb de Scrum Product Owner training via Zilverline als zeer waardevol ervaren met name door de hoge kwaliteit die de trainers inbrachten. Ze wisten mij te boeien, te prikkelen en te enthousiasmeren (en dat is lang niet altijd zo). En dat alles in combinatie de praktische voorbeelden waar we direct met scrum hebben leren te werken.

Martine Tekelenburg-de Haan 14 mei 2017

Zeer waardevolle en leerzame training

Ik vond de Scrum training een zeer waardevol en leerzame training, doordat je in 2 dagen veel over Scrum leert, en het met de trainer en andere deelnemers hier over hebt wordt je meegezogen in denkbeeld wat Scrum met je team doet en wat het uiteindelijke voor je bedrijf kan inhouden.

Mike de Haas - Paphos BV 15 mei 2017

Vlotte praktijk gerichte training

Het is een lekker vlotte praktijk gerichte training waarbij de docent ook veel interactie heeft met zijn cursisten.

Jan-Paul Ciere - Betalingsverkeer Services B.V. 15 mei 2017

Leuke dynamische trainers

Dit is een zeer interactieve training met leuke dynamische trainers. Tijdens de training heeft de groep alle ruimte om invloed uit te oefenen op het verloop van de training en de onderwerpen die behandeld worden. Dit maakt dat iedereen gedurende de training aangehaakt blijft.

Niels Mansveld - AMIS Services B.V. 17 mei 2017

Direct in de praktijk toe te passen

Dit is een prima introductie van de rol Scrum Product Owner. Een ervaren analist / adviseur krijgt d.m.v. theorie en praktijkcases voldoende inzicht om dit direct in de praktijk toe te kunnen passen.

Remco Horsman - International Card Services 18 mei 2017

Direct toepasbaar dankzij de heldere opzet en voorbeelden

Leuke en nuttige training met zeer enthousiaste, ervaren docent. Direct toepasbaar dankzij de heldere opzet en voorbeelden. Kan het iedereen aanraden die product-ontwikkeling wil versnellen of verbeteren.

Meike Weverink 29 mei 2017

Geleerd om teams beter te laten presteren en grip te krijgen op planningen

Een waardevolle training door de training zelf als SCRUM omgeving in te richten. Ook de voorbeelden en awareness sessies (of spellen) die zijn gebruikt dragen bij tot het begrijpen van de dynamiek om teams beter te laten presteren en grip te krijgen op planningen voor produktontwikkeling in onzekere, veranderende omgevingen.

Dirk Tromp - Paphos 7 juni 2017

Top investering!

Een intensieve fully packed 2-daagse cursus waar je je aandacht niet zult verliezen door de dynamiek en expertise van Marco en Bas, top investering!

Tim van den Tempel - PressPage b.v. 13 juni 2017

Erg leerzaam, boeiend en interactief

Ik vond de training erg leerzaam, boeiend en interactief. Door de diverse opdrachten voelde je je betrokken en bleef je actief deelnemen aan de cursus.

Miranda van Wijngaarden, Solvinity B.V. 14 juni 2017

Zeer leuke en interactieve cursus

Marco en Bas hebben een zeer leuke en interactieve cursus in elkaar gezet. Vanaf minuut één is het al Agile/Scrum hanteren en dat blijft het gedurende de twee dagen cursus. Serieuze onderwerpen of vraagstukken worden uitgebreid toegelicht, maar het is pas behandeld mits de groep het daarmee eens is.

Sander van Herwaarden - Solvinity B.V. 14 juni 2017

Geweldig gebracht door beide trainers

Prima training. De twee dagen op basis van SCRUM werkmethode opgezet. Prima opzet en indeling. Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Geweldig gebracht door beide trainers die goed op elkaar zijn ingespeeld en elkaar op momenten goed aanvullen. Het enthousiasme van de trainers besmet al heel snel de deelnemers. Je wordt zelf aan het werk gezet door SCRUM te oefenen en toe te passen.

Ard Brummans - Gemeente Deurne 17 juni 2017

Een aanrader voor iedereen die Product-owner wil worden

Ik vond het een training die een goed en breed beeld geeft van wat de rol is van een Product owner binnen een Scrumteam en hoe deze rol ingevuld kan/moet worden. Er was genoeg ruimte voor het behandelen van specifieke vragen en uitdagingen waar de deelnemers mee worstelden. De trainer was energiek, inhoudelijk sterk en durfde ook uit te dagen/prikkelen om te komen tot goede discussies/inzichten. Voor iedereen die Product-owner wil worden of in die functie is gerold zonder vooraf veel inhoudelijke bagage als PO'er te hebben meegekregen is het een aanrader.

Adhemar Meijer - SNS 20 juni 2017

Training net zo wendbaar als scrum zelf

De wijze waarop deze training gegeven wordt (i.c. door Marco Mulder) is net zo wendbaar als scrum zelf. De opbouw en aanpak van de training visualiseren en praktiseren alle aspecten die aanbod komen in de theorie. Door de vele interactie leer je aan de hand van je eigen praktijkvoorbeelden en -vragen goed begrijpen waar het omgaat en hoe je het toepast.

Léon Cozijnsen - SNS 20 juni 2017

Veel nieuwe inzichten opgedaan om mee te nemen naar mijn team

Het was een hele interactieve cursus met veel praktijkvoorbeelden om lekker mee aan te slag te gaan. De trainers waren heel enthousiast en dit vloeide goed door naar alle cursisten. Ik heb veel nieuwe inzichten opgedaan om mee te nemen naar mijn team om het scrum proces naar een hoger niveau te tillen.

Peter Lammers - Mobiliteitsfabriek BV 23 juni 2017

Boeiend tot de laatste minuut

Lang geleden dat ik training heb gevolgd die zo goed in elkaar zat en inspeelde op de wensen van de groep. De trainers bleken in staat mij tot de laatste minuut te boeien en we zijn geen minuut te vroeger gestopt dan gepland.

Freek van Keulen - Meijin Holding 26 juni 2017

Interessant om ervaringen uit te wisselen

De trainers waren enthousiast en wisten de materie goed over te brengen. Vragen werden uitgebreid behandeld. Met deelnemers met verschillende achtergronden was het interessant om ervaringen uit te wisselen.

Marielle Nievaart - Flow Traders BV 26 juni 2017

Nog niet eerder zo'n leuke en tegelijk leerzame training gehad

Tsjah wat kun je zeggen over een geweldig op elkaar ingespeeld duo met zoveel praktijk kennis en ervaring in het geven van Scrum trainingen. Ik was echt onder de indruk van de professionaliteit, hoe Marco en Bas elkaar aanvullen en alles schijnbaar vanzelfsprekend laten lijken. De theorie en praktijk vulden elkaar naadloos aan, op elke vraag was een passend antwoord waarbij je dacht; "Ja dat kan ook idd niet anders". Hun enthousiasme werkte aanstekelijk en de twee dagen vlogen voorbij. Nog niet eerder zo'n leuke en tegelijk leerzame training gehad.

Jeroen Hammega - Paphos BV 26 juni 2017

Enthousiaste en betrokken trainers

Ik heb vele trainingen mogen bijwonen, maar dit is een van mijn toppers. Doordat de CSPO training zelf opgezet was volgens de principes van scrum werden de verschillende aspecten van de methode en rollen hierbinnen direct inzichtelijk. Ik vond dit bijzonder leuk toegepast en door de enthousiaste en betrokken trainers (Marco en Bas), die de boel af en toe op scherp zetten via rollenspellen, kwam de training echt tot leven. Dank jullie wel!

Rogier Peters - Nyenrode Business Universiteit 1 juli 2017

Ik en ons bedrijf gaan hier heel veel aan hebben

Een zeer waardevolle training die ook nog eens uitermate boeiend wordt gepresenteerd. Waar andere trainingen nog wel eens verzanden in 'Open-deuren-methodiek' weten Marco en Bas je tot het eind op het puntje van je stoel te houden. Ik en ons bedrijf gaan hier heel veel aan hebben.

Mike Rondaij - Proferus B.V. 11 juli 2017

Realistisch beeld van wat er allemaal van de Product Owner wordt verwacht

Bas en Marco zijn twee toppers met een behoorlijke track record op het gebied van Agile/Scrum. De training voelde voor mij daarom erg 'natural' omdat ze de theorie in eigen woorden goed kunnen uitleggen waardoor het automatisch beter landt. Door de alledaagse uitdagingen voor de Product Owner op speelse wijze toe te passen in de training, krijg je een realistisch beeld van wat er allemaal van de Product Owner wordt verwacht. Bas en Marco geven je de juiste tools om er in de praktijk een succes van te maken.

Roy Dekker - Stichting Waternet 12 juli 2017

Passende, interessante, praktijkgerichte bagage

De training CSPO werd professioneel en dynamisch begeleid door de trainers. In twee dagen behalen ze het gewenste resultaat en ga je naar huis met een passende en interessante bagage welke ook zeer praktijkgericht is. Top!

Mark Ijzermans - de Volksbank N.V. 13 juli 2017

Veel praktijkvoorbeelden die je helpen inzien hoe je jouw bedrijf ook efficiënter kunt laten werken met Scrum

Bas en Marco hebben een prettige, natuurlijke manier van uitleggen. Ze komen uit het veld en dat merk je: ze hebben veel praktijkvoorbeelden die je helpen inzien hoe je jouw bedrijf ook efficiënter kunt laten werken met Scrum. De opzet van de cursus is heel pragmatisch, boeiend en doeltreffend. Het geld zeker waard en ik kan hem iedereen aanraden.

Simon Klees - Hot Keys 18 juli 2017

Ik kan iedereen de training aanbevelen!

Marco en Bas zijn beide enthousiaste en gedreven trainers. Naast veel kennis op het gebied van scrum brengen ze ook beide veel ervaring mee vanuit huidige opdrachten alsook ervaringen opgedaan in het verleden in andere rollen. Ik kan iedereen de training aanbevelen!

Patrick Pruis - Immune-IT BV 19 juli 2017

Interessante, interactieve training

Bas en Marco zijn twee zeer ervaren en enthousiaste trainers. Interessante, interactieve training waarbij veel stof in korte tijd op een duidelijke wijze wordt behandeld.

Liseke van den Broek - Hogeschool Utrecht 19 juli 2017

Leuke doordachte training

Leuke doordachte training die je op een prettige manier leert kennismaken met de beginselen van scrum.

Josje Tubbing - Stichting Waternet 21 juli 2017

Mooie balans van opdrachten en algemene theorie

In één dag tijd heel veel geleerd over scrum/agile werken. De cursus heeft een mooie balans van opdrachten en algemene theorie. Bas van der Hoek heeft met veel passie zijn kennis en ervaring met ons gedeeld.

Pieter-Jaap Brussee - Stichting Waternet 21 juli 2017

Op maat gegeven

Een waardevolle en interactieve training met een theoretisch en praktisch kader die op maat wordt gegeven. Na de training heb je de nodige handvatten voor de rol als Product Owner die zowel nuttig zijn voor beginnende als ervaren PO's. Marco is een inspirerende en enthousiaste trainer die door zijn ervaring veel concrete voorbeelden gebruikt en helpt met cases waar jezelf mee worstelt.

Jan Strien - Solviteers Softwareontwikkeling 25 juli 2017

Wat een wervelende twee dagen

Wat een wervelende twee dagen. Een berg theorie maar zo bruikbaar!!

Ton Overmeer - Stichting Waternet 11 september 2017

In tijden niet zo'n inspirerende training gevolgd

Ik heb in tijden niet zo'n inspirerende training gevolgd als deze CSM training. Een heldere, praktijkgerichte training in de vorm van twee ééndaagse sprints. Bijzonder deskundige, enthousiaste en goed op elkaar ingespeelde trainers die de groep meenemen in de wereld van Scrum. Je hebt na afloop het gevoel dat je de training als team hebt gevolgd, en je gaat naar huis met een hoofd voor ideeën.

Patrick van Hal - Beko Groothandel 11 september 2017

Een aanrader!!

Ik ben zeer positief over deze training. Doordat de training erg interactief is heb je zelf veel invloed op wat er wordt besproken zodat dit aansluit op jouw situatie. Doordat er met praktijkvoorbeelden wordt gewerkt kun je het geleerde ook veel beter toepassen zodra je uit de training komt. Al met al een aanrader!

Kim den Uijl - Vandebron Energie B.V. 15 september 2017

Het enthousiasme van de trainers voor scrum werkt aanstekelijk

Sinds deze training ben ik er nog meer van overtuigd dat scrum de manier is om IT-functionaliteit te ontwikkelen en ook op andere projecten goed toepasbaar is. Door steeds direct de theorie met de praktijk te verbinden, krijg je veel inzicht hoe de theorie in een bepaalde setting kan worden toegepast. Het enthousiasme van de trainers voor scrum werkt aanstekelijk. Zij hebben duidelijk veel kennis van en ervaring met scrum.

Margriet Fondse - Het Landelijk Dienstencentrum Rechtspraak 15 september 2017

Gevarieerde en originele manier van trainen

Gevarieerde en originele manier van trainen. Geen klassieke agenda, maar een backlog op basis van de wensen van de klant. Zoals het hoort bij scrum. Dan blijft het wel hangen :)!

Maarten Elsinga - Digitale Demarrage 17 september 2017

Relevante voorbeelden en toepasselijke opdrachten

Deze training Certified Scrum Product Owner heeft mij zeer verrast door de manier van trainen. Scrum leren door scrum te gebruiken, met relevante voorbeelden en toepasselijke opdrachten, wat het leuk maakte en voor veel enthousiasme zorgde.

Leonie Sta van uiter - Kega 18 september 2017

Met stip op 1

Ik heb vele trainingen mogen volgen maar deze staat met stip op 1. Marco en Bas weten de onderwerpen met veel passie te brengen. Daarnaast beheersen ze de stof tot in de finesses en dat merk je bij de behandeling van de vragen. Dank, Hayo de Vries

Hayo de Vries - HAYO Advies & Ontwikkeling 18 september 2017

Alles was nieuw en waardevol

In een lesdag een duidelijk beeld verkregen van het onderwerp Scrum! Onze trainer Bas van der Hoek was duidelijk en gelukkig wist hij ons ook de hele dag te boeien. Afwisseling met theorie en oefeningen een goed te volgen training

Karin Marrees - Stichting Waternet 19 september 2017

Veel leuke beeldende voorbeelden

Erg leuke en nuttige training. De trainer was enthousiast en had veel leuke beeldende voorbeelden waardoor het begon te leven.

Lizette van de Weerdhof - Stichting Waternet 19 september 2017

Interactief, praktijk gericht

Ik heb de 2 dagen ervaren als interactief, praktijk gericht, waarbij het hele programma ook "op zijn scrums" werd aangevlogen. Heel goed, om door te leren en vooral te doen van elkaar en jezelf te leren. Goede ervaren, betrokken en bevlogen trainers (Marco & Bas) die er een dynamische 2 dagen van maakten -met ons natuurlijk! Prima faciliteiten ook. Dank nogmaals!

Michiel Appelman - Kinaxis 9 oktober 2017

Je blijft elke seconde geboeid

Marco en Bas geven zijn geboren trainers. Ze geven de training op een heel interactieve, speelse en leerrijke manier. Hier geen saaie slidedecks, je blijft elke seconde geboeid. Een scrum opleiding door al scrummend door de topics te gaan. En met de nodige humor erbij! Het zal zeker blijven hangen, en meteen toepasbaar in de praktijk. Geweldig! Bedankt, Marco en Bas.

Pieter Van Lijsebetten - Xplore n.v. 11 oktober 2017

Een aanrader voor iedereen die projectmatig werkt

De training zit goed in elkaar! Geen lange theorie maar direct Scrum toepassen tijdens de training. Een goede combinatie van uitleg en interactie met de groep. Een aanrader voor iedereen die projectmatig werkt.

Martijn Ulehake - Albert Heijn 11 oktober 2017

Energieke pakkende presentatie

Waar ik voor de training de agile-/scrum-klok hoorde klinken, weet ik nu ook waar de klepel hangt. Een perfecte diepgang zonder in zinloze details te verzanden. Een goede balans tussen relevante praktijkvoorbeelden en -oefeningen enerzijds en een energieke pakkende presentatie van de theorie anderzijds. Marco en Bas vullen elkaar goed aan en weten in slechts 2 dagen je het Product-Owner-schap eigen te maken.

Hans Klein Kranenburg - CEWE Nederland BV 12 oktober 2017

Vol nieuwe ideeën weer vertrokken

Na een positieve referentie van een collega startte ik zelf met de training, en inderdaad, de trainers zijn goed in staat om de stof te presenteren op een vlotte, leuke manier. Veel ruimte voor vragen en voorbeelden vanuit de deelnemers, dit maakt de training extra waardevol. Ik heb de training ervaren als een leuke leerzame periode en ben enthousiast en vol nieuwe ideeën weer vertrokken!

Paul Hölzenspies - Deutsche Telekom Healthcare 17 oktober 2017

Of je nu wel of geen ervaring hebt, ieder pikt eruit mee wat voor hem of haar relevant is en waarde toevoegt

Zonder enige Scrum voorgeschiedenis aan de training begonnen. De aanpak van Marco en Bas sloeg meteen aan, of je nu wel of geen ervaring hebt, ieder pikt eruit mee wat voor hem of haar relevant is en waarde toevoegt. Ik ben in deze twee dagen in elk geval heel enthousiast geworden over Scrum en hoop het snel in de praktijk te gaan toepassen. Leuke ervaring met een gemeleerd gezelschap, leuke praktijkcases, je leert ongemerkt, de dagen vliegen voorbij!

Hans Noordzij - Securipay Trade Finance Solutions 26 oktober 2017

Veel praktijkvoorbeelden

De Scrum Master training die door Marco Mulder en Bas van der Hoek werd gegeven gaat niet alleen over de Scrum theorie. De training laat je ook ervaren hoe werken in de Scrum gedachte en de rol die de Scrum Master daarin vervult in de praktijk werkt. De inspirerende wijze waarop de trainers dit overbrengen met veel praktijkvoorbeelden zorgt ervoor dat je als Scrum master je Scrum team kunt gaan helpen om nog effectiever te gaan werken.

Roger Pleijers - Centraal Bureau voor de Statistiek 4 november 2017

Na afloop kriebelt het om direct met SCRUM aan de slag te gaan

De training, geleid door in de praktijk zeer ervaren en enthousiaste trainers, was door de opzet en grote interactie tussen deelnemers en trainers, steeds verrassend en zeer leerzaam. Na afloop kriebelt het dan ook om direct met SCRUM aan de slag te gaan.

Jan Rimmelzwaan - Boskalis B.V. 5 november 2017

Nieuwe inzichten voor het verbeteren van je eigen organisatie

Zeer goede training die ik iedereen met de ambitie om teams efficiënter te laten werken en sneller waarde voor de klant wil realiseren aanbeveel. De training samen met 18 andere cursisten gevolgd waarvan een aantal zonder ervaring met scrum en een aantal die al meer dan 2 jaar in scrum teams werkte. Al deze mensen hadden vragen en alle vragen zijn helder beantwoord door de trainers (Bas en Macro). Leuke interactieve training die je verlaat met nieuwe inzichten voor het verbeteren van je eigen organisatie. Complimenten aan Bas en Marco voor de manier waarop zij hun kennis hebben overgebracht.

Salvatore Madonna - 4DotNet 6 november 2017

Goede interactie tussen de cursisten en trainers

De interactie tussen de cursisten en trainers verliep uitstekend, het was te merken dat de trainers veel kennis hadden over het onderwerp en wisten veel vragen vanuit de groep te beantwoorden. Ook de interactie tussen de trainers verliep goed en zij vulde elkaar goed aan.

Tim Haverkamp - 4DotNet 6 november 2017

Twee zeer ervaren trainers

Twee leerzame dagen in een ontspannen setting met twee zeer ervaren trainers. Marco en Bas hebben een duidelijke visie op het werken met Scrum en delen dat met veel enthousiasme.

Harry Sikkema 6 november 2017

'Levende spiegels voor je neus'

Scrummen is een geweldige vorm van het nieuwe samenwerken binnen ict en marketing en geeft versnelling aan product en dienstontwikkeling steeds in lijn met het belang van klantwaarde en businessdoelen. Bas en Marco laten je als ´levende spiegels voor je neus´ in een totale live-simulatie de bij Scrum passende inzichten echt ervaren en voelen. Leren door te doen in optima forma!

Sander Eggenhuizen - ATM Eggenhuizen 7 november 2017

De tijd vliegt voorbij

Een waardevolle training waarbij op een interactieve, onderhoudende en levendige manier alle informatie wordt gegeven. De tijd vliegt voorbij en aan het einde weet je alles inclusief tips.

Erik Bot - Hezuo B.V. 14 november 2017

Verfrissend, afwisselend en volledig op maat

Wat een leuke en leerzame training is dit! Heel verfrissend, afwisselend en volledig op maat! De mannen van Zilverline weten als geen ander klantwaarde toe te voegen! Chapeau!

Philippe Bressers - FD Mediagroep 14 november 2017

Een van A tot Z onderhoudende training

Een van A tot Z onderhoudende training gegeven door ervaringsdeskundigen die niet alleen over veel kennis beschikken maar dit ook op een pakkende, vlotte manier over weten te brengen. De opzet van de training - geheel op SCRUM-wijze - maakt bovendien dat iedereen betrokken blijft en met plezier leert over het framework. En dat op alle niveaus: van hoog over tot in detail. Ga precies zo door!

Allard Markus - Erasmus Universiteit Rotterdam 14 november 2017

Een onwijs waardevolle training

Een onwijs waardevolle training waarbij op een hele prettige en nuchtere manier de denkwijze van SCRUM en de rol van SCRUM Product Owner over gebracht wordt! Ik ben erg enthousiast weer naar huis gegaan!

Tim Berende - Albert Heijn 15 november 2017

Energiek en deskundig gegeven

Als je een praktische training wilt, die energiek en deskundig gegeven wordt? Én waar jezelf lekker aan het werk wordt gezet, raad ik deze training door deze heren aan.

Patrick Binnekamp - Landelijke Dienstencentrum Rechtspraak 20 november 2017

Ontzettend veel energie en bevlogenheid

De trainer, Marco Mulder, neemt je met ontzettend veel energie en bevlogenheid mee in de methodiek van scrum en maakt je gedurende de training wegwijs in de materie. Zijn aanpak is effectief en door zijn manier van training geven weet hij iedereen te inspireren en bij de les te houden. Op vrijdagmiddag ging ik na 2 volle dagen training met hernieuwde energie de deur uit!

Pam Neijs - De Volksbank NV 20 november 2017

Van begin tot einde aan zijn lippen gehangen

Marco is echt een steengoede trainer. Ik heb van begin tot einde aan zijn lippen gehangen! Hij let goed op de wensen vanuit de groep en heeft er tevens voor gezorgd dat we alle elementen voldoende hebben behandeld. Met zijn ruime ervaring weet hij vragen erg goed te beantwoorden. Dank, Zilverline en Marco.

Marja Kikkert - De Volksbank NV 20 november 2017

Zeer verhelderend

Ik heb de training als zeer verhelderend ervaren. Je ziet in alles terugkomen dat de trainers vanuit praktijkervaring spreken en dit met grote passie overbrengen. Ik weet zeker dat ik het geleerde met succes in mijn organisatie zal kunnen toepassen.

Jeroen Melein - Erasmus Universiteit Rotterdam 27 november 2017

Meteen mee aan de slag!

In twee dagen leer je de principes van Scrum kennen en als je een eigen case inbrengt kun je er daarna meteen mee aan de slag!

Stella de Regt - Reinier de Graaf Gasthuis 14 december 2017

Al jaren ervaring als SM, training was boven verwachting!

Een training waarin het scrum proces van begin tot eind in twee sprints behandeld wordt. De trainers weten echt waar ze het over hebben en geven hele praktische en bruikbare voorbeelden en inzichten. Ik ben al een aantal jaren scrummaster, dus was erg benieuwd wat ik er van zou leren. Het resultaat voor mij is boven verwachting!

Barbara van Seters - Radio 538 16 december 2017

Voor zowel de beginnend als gevorderde scrum master

Uitstekende training voor zowel de beginnend als de al wat gevorderde scrum master welke op een plezierige manier wordt gegeven met uitgebreide kans voor je eigen inbreng & vragen.

Willem-Jan Goudsblom - Landelijke Dienstencentrum Rechtspraak 18 december 2017

Zelden zo'n inzichtsvolle training meegemaakt

Ik heb zelden zo'n inzichtsvolle training meegemaakt, waarbij de vorm net zo waardevol is als de inhoud.

Arne Rozendaal - Triodos Bank Nederland 19 december 2017

Zeer waardevolle training

Zeer waardevolle training. Van theorie naar praktijk. Jullie laten je echt ervaren hoe het vaak in de praktijk gaat en als observant zie je gelijk waar je het beter kunt doen als je gebruik gaat maken van de structuur en de spelregels van scrum. Ook de ruimte die wordt gegeven om echt de vragen ten aanzien van je eigen uitdagingen te stellen is erg waardevol!

Bieke Herijgers - Microsoft BV 20 december 2017

Nieuwe inzichten en handvatten

Ondanks dat we al een aantal jaar via SCRUM werken heeft deze training ons weer meer dan voldoende nieuwe inzichten en handvatten opgeleverd om ons eigen functioneren en het SCRUM proces te verbeteren.

Ralf Kroon - PLUS Retail 20 december 2017

Ontzettend enthousiast geworden

Na twee dagen ontzettend enthousiast geworden over scrum en de mogelijkheden om eigen projecten (nog) beter aan te pakken! Op maandag ochtend direct de pokerkaarten op tafel en de sprint-burndown aan de muur. Let's go!

Ignace Kozica - Gen25 15 januari 2018

Direct toe te passen in de praktijk

Ontzettend veel geleerd van twee getalenteerde en kundige trainers, die mijn aandacht van begin tot eind wisten vast te houden. Waardevolle twee dagen, waaruit ik meteen learnings uit kon halen en onderdelen direct toe kon passen in de praktijk.

Nataly Kemp - Gen25 16 januari 2018

Super fantastiche training!

Het was perfect voorbereid. De juiste mensen op de juiste plekken. Super charismatische leraren met een grote kennis en perfecte vaardigheden om het met anderen te delen. Tot nu toe heb ik niet deelgenomen aan een betere cursus. Groot respect voor het bedrijf en scrum coaches!

Beata Blaszkowska - Crystalloids Innovations 19 januari 2018

2 fantastische dagen

Ik vond de Scrum Master training bijzonder goed, mede door de afwisseling van theorie met veel oefeningen en de vele vragen ontstond er een zeer leerzame interactie met de groep. Het waren 2 fantastische dagen!

Lex van Doorn 20 januari 2018

Kan direct toepassen in mijn huidige functie

Marco en Bas weten mij op een enthousiaste en creatieve mee te nemen in de wereld van SCRUM. Als cursist neem je actief deel in dit raamwerk. Door de praktijkverhalen die ik te horen heb gekregen, denk ik direct hoe ik SCRUM kan toepassen in mijn huidige functie. Verder vond ik het goed verzorgde training op een mooie lokatie.

Ramona Coelho - RBS 22 januari 2018

Veel praktijkervaring en -voorbeelden

Marco en Bas zijn 2 kundige en vaardige trainers die opvallend goed op elkaar ingespeeld zijn. Ze hebben duidelijk veel praktijkervaring en -voorbeelden en brengen zowel de theorie als hun praktijkervaring met veel enthousiasme over. Een aanrader voor eenieder die een training wil volgen!!

Josine Krasser - De Nederlandsche Bank 25 januari 2018

Super leerzame en ogen opende training

Onlangs 2 dagen een CSPO training van Mike en Bas gehad. Super leerzame en ogen opende training! Mike en Bas zijn 2 super enthousiaste trainers die met de nodige humor en eigen ervaringen een zeer leerzame en interactieve training neerzetten. Zeker aan te raden! Mike en Bas bedankt!

Marco Oostindier - Euretco 28 januari 2018

Vol energie naar huis

Het is me nog niet vaak gebeurd dat ik na afloop van een training vol energie naar huis ging, in plaats van met een "vol hoofd" en vragen over hoe ik de geleerde zaken binnen mijn organisatie kan implementeren. De Certified Scrum Product Owner training van Zilverline wordt niet alleen op een leuke en relevante manier gegeven, maar is ook direct toepasbaar. Mijn training eindigde op dinsdagmiddag en woensdagochtend heb ik al fundamentele stappen kunnen maken in het toepassen van agile werkwijzen binnen mijn afdeling.

Stefan van den Boom - Enexis 29 januari 2018

Mooie balans tussen doen en denken

Mooie balans tussen doen en (door)denken. Interactief bezig zijn samen met de groep zodat de moeilijke punten praktisch worden verduidelijkt. Erg waardevol en aan te bevelen. Met veel dank aan Marco Mulder!

Marcel Doorn - Le Blanc Advies 6 februari 2018

Echt gekeken naar waar de behoefte ligt

Leuke training, niet alleen de essentie wordt behandeld, maar er wordt ook echt gekeken naar waar de behoefte ligt

Sushma Ibrahim-Ramsundersingh - DNB 13 februari 2018

Levendig en praktijkgericht

Leuke, interactieve training. De trainers Marco en Bas hebben veel ervaring met Scrum en dat maakt de training ook levendig en praktijkgericht. De stof wordt met energie en humor gebracht.

Nathalie Pennings - Ahold 13 februari 2018

Duidelijke en beeldende voorbeelden

De Scrum Master training is echt een aanrader. Er wordt met duidelijke en beeldende voorbeelden het verschil tussen de traditionele manier van projecten aanpakken en de scrum manier van projecten aanpakken weergegeven. Ik vind dit een hele duidelijke manier van kennis opdoen.

Gary de Boer - Promi BV 14 februari 2018

Luchtig en vol enthousiasme

Een professionele zeer waardevolle training. Luchtig en vol enthousiasme van de twee trainers. Ga je ooit een Scrum Master training volgen zou ik je deze zeer aanraden!

Marieke van Overdijk - Acknowledge Health Innovation 15 februari 2018

Veel herkenbare scenario's

Marco en Bas spelen in deze training niet alleen Scrum na, maar ook vele scenario's en problemen die ik ook in de praktijk ben tegengekomen. Door het niet alleen te vertellen, maar vooral door de interactie tussen hun twee wordt het heel helder wat de gedachten en motivaties achter Scrum zijn. Doordat de training is opgezet volgens het Agile principe, wordt ervoor gezorgd dat de voor de 'klanten' belangrijkste vragen en onderwerpen als eerst worden behandeld.

Virjanand Panday - Movares 16 februari 2018

Ik heb genoten van deze training.

Ik was op zoek naar een goede scrum master training en die heb ik gevonden bij Zilverline. Bas en Marco zijn uitstekende trainers op het gebied van scrum, iets wat je al merkt bij de start van de training. Een speelse combinatie van theorie met praktijk zorgt ervoor dat je geboeid blijft van het begin tot het einde. Ik heb genoten van deze training en ben blij dat ik speciaal van België naar Nederland ben gekomen om deze training te volgen.

Jan Lenaerts - Jan Lenaerts vOF 19 februari 2018

Zelden zo'n leuke en leerzame training gevolgd

Zelden zo'n leuke en leerzame training gevolgd. Door voorbeelden uit de praktijk te benoemen en het interactieve karakter van de training heb ik twee dagen lang geboeid geluisterd en heb ik echt het idee dat ik wijzer ben geworden. Bas en Marco zijn ware scrum experts en daarnaast zijn zij beide in staat om op een enorm leuke manier te presenteren. Heel erg bedankt!

Marijn Nieboer - Robidus Solutions BV 19 februari 2018

Geboeid door verhalen, praktijkvoorbeelden en cases

2 dagen lang een Product Owner training.....van te voren dacht ik...hoeveel kun je vertellen over een product owner. Maar ik moet eerlijk zeggen dat er meer over verteld kan worden dan ik gedacht had. Bas en Marco hebben mij 2 dagen kunnen boeien met hun verhalen, praktijkvoorbeelden en cases. Ik vond het erg leuk!

Tamara Herfkens - Cayentis 19 februari 2018

Trainers zijn ervaren consultants

Het is fijn dat de CSPO training gegeven wordt door twee trainers die tevens ervaren consultant zijn, die veel hands-on ervaring en vakkennis hebben. Hierdoor werden (praktijk) vragen die wij hadden uit onze business snel en goed beantwoord.

Maaike Ronhaar - we::code B.V. 19 februari 2018

Leuke en interessante training

Ik vond het een leuke en interessante training en heb veel nieuwe kreten en woorden voorbij horen komen die ik nu ook kan toepassen in het dagelijkse gebruik.

Giovanni Bhikhie - Waternet 6 maart 2018

Professioneel en met overgave

Heldere stof die professioneel en met overgave werd gepresenteerd.

Jan Kamminga - Waternet 6 maart 2018

Veel nieuwe dingen geleerd over Product-Ownerschap

Tijdens de CSPO-training heb ik veel nieuwe dingen geleerd over het Product-Ownerschap door een uitstekende combinatie van theorie en praktijk. Het is Marco en Bas gelukt om de hele backlog te behandelen (aan het begin van de training kon iedereen vragen op de backlog zetten) in een training die op maat gemaakt was maar toch gesmeerd verliep en geen moment saai was. Ik heb veel dingen geleerd die ik direct kan gaan toepassen in mijn functie als Product Owner.

Ties van Veelen - Albert Heijn 20 maart 2018

Heel knap hoe goed de brug van theorie naar praktijk werd gelegd

Ontzettend interactieve leerzame training. Ik vond het heel knap hoe goed de brug van theorie naar praktijk werd gelegd. Een gedegen uitleg, met daarna begrijpelijke en uitdagende oefeningen was een perfecte combinatie. Hierdoor kon ik de theorie goed toepassen op een casus. Daarnaast was er ruimte voor eigen inbreng en voor humor.

Iris Korvemaker - Gemeente Utrecht 21 maart 2018

You practice what you preach!

You practice what you preach! Goeie training, inspirerend en veel positieve energie. Compleet anders leren denken, maar toch pragmatisch en toepasbaar. Ik raad het iedereen aan, en ook juist mensen die niks met IT hebben!

Sander Boll - Gemeente Roosendaal 21 maart 2018

Zwaar onder de indruk van de training

Zwaar onder de indruk van de training. Goede inhoud, prettig gebracht, slimme fratsen waardoor we vanzelf tegen valkuilen aanliepen. Top dus! Een echte aanrader!

Michiel Wessel - Consumentenbond 21 maart 2018

Goede aanvulling op Agile trainingen

Een goede aanvulling op Agile trainingen voor beslissers binnen organisaties om succesvol te kunnen zijn.

Hugo Steensma - CaseWare Nederland B.V. 11 april 2018

Aansluitend op bijna elke situatie die cursisten konden aandragen

Na deze twee dagen training zal geen enkele cursist niet begrijpen hoe scrum in de praktijk toegepast kan worden. Het programma was energiek, interactief en door de scrumopzet erg beeldend en aansluitend te maken op bijna elke situatie die cursisten konden aandragen. Chapeau!

Arno van Geffen - Kuipers Electronic Engineering 14 april 2018

Het heeft mij veel inzichten gegeven over de rol van Product Owner

Ik vond de Product Owner training zeer boeiend en het heeft mij veel inzichten gegeven over de rol van Product Owner en de plaats in de organisatie. De trainers hebben mij bijzonder geïnspireerd!

Vanessa Philips - iAdvise Groep 21 april 2018

Ik kon niet wachten om maandag aan de slag te gaan met wat ik had opgestoken

Na de eerste dag was ik ontzettend gemotiveerd voor dag twee, na de tweede dag kon ik niet wachten om maandag aan de slag te gaan met wat ik heb opgestoken tijdens deze training. De opbouw, trainers en ook de mede-deelnemers waren allemaal super. Absolute aanrader.

Rik Achterberg - A New Spring 23 april 2018

Relevant voor mijn specifieke situatie

Dat we zelf de onderwerpen van de training konden bepalen, maakte de training relevanter voor mijn specifieke situatie. En door het uitvoeren van de diverse team-opdrachten, werd de theorie heel goed ondersteund.

Marije Nieuwenhuis - Adwise 23 april 2018

Trainers hebben veel ervaring met agile werken

Deze training is zeer de moeite waard. De training wordt als een agile project gepland en uitgevoerd. Praktijkcases en oefeningen zijn goed. En de trainers hebben veel ervaring met agile werken.

Hugo ter Doest - Dimpact 24 april 2018

Ervaren trainers die weten hoe zij kennis moeten overbrengen

In 2 dagen wordt zeer enthousiast ingegaan op de rol van Product Owner. Er is veel ruimte voor vragen en onderwerpen die cursisten graag willen behandelen. Marco Mulder en Bas van der Hoek zijn ervaren trainers die weten hoe zij kennis moeten overbrengen. Aanrader!

Michel Pirovano - De Nederlandsche Bank 26 april 2018

Erg goede en leuke opdrachten

Prima instructeurs! Ook erg goede en leuke opdrachten die met collega's gedaan kunnen worden (Foodride!) En natuurlijk de quiz op het einde van de cursus was erg leuk!

Sjoerd Leferink op Reinink - EBPI 26 april 2018

Perfect om vanuit de product owner rol scrum te leren kennen

Deze training is echt perfect om vanuit de product owner rol scrum te leren kennen. Ondanks dat ik veel ervaring had met scrum als developer, leer je ontzettend veel over scrum vanuit de PO rol. Top!

Bobby Sprakel - Adwise 26 april 2018

Enerverende training met een zeer hoog niveau

Erg enerverende training met een zeer hoog niveau voor iedereen. De training zelf is ook een sprint, dus je hebt veel invloed op de info die je te horen krijgt. Daarnaast wordt de informatie afgewisseld met leuke afwisselende games om het geheel inzichtelijk te maken. Erg leuk om gedaan te hebben.

Cornel van der Heiden - Bullhorn International 15 mei 2018

Juiste balans spel, humor, theorie en praktijk

Marco en Bas wisten de juiste balans spel, humor, theorie en praktijk in de training aan te brengen. Zowel mensen bekend met scrum als mensen helemaal nieuw met scrum komen gegarandeerd als CSM uit deze training gewandeld. Hiervoor hoef je niet werkzaam te zijn in de IT want Marco en Bas weten de concepten goed uit te leggen voor andere vakgebieden met voorbeelden uit de praktijk en uit de trainingsgroep.

Kevin Pennekamp - Finaps 16 mei 2018

Bedankt, Marco en Bas voor deze geweldige training!

Vóór de training dacht ik dat Scrum niet paste bij ons werk (geen IT, veel partijen van buiten ons team nodig, onplanbare werkzaamheden en werk dat je individueel moet doen). Het leek me vooral handig dat ik na de training goed zou kunnen aangeven waarom Scrum niet past, en dat anderen het verkeerd toepassen. Tijdens de training ging ik van scepticus naar believer: ik weet nu dat Scrum ook buiten IT goed toepasbaar is, zolang het niet gaat om hamburgers bakken. Scrum kan veel opleveren: b.v. motivatie, snelheid, leren van elkaar. Cruciale ingrediënten voor Succesvol Scrummen zijn: * een team met een gemeenschappelijk doel * dat een belangrijk deel van de week samenwerkt * korte dagelijkse afstemming over to do's, done's en impediments * de wil om altijd de samenwerking op te zoeken ipv te zaken af te schuiven en over de schutting te gooien. Bedankt, Marco en Bas voor deze geweldige training!

Jiska Verschuren - Albert Heijn 16 mei 2018

De training houd je een spiegel voor

Zeer leerzame training, die je goed een spiegel voor houdt om voor jezelf te bepalen hoe je jezelf als Product Owner moet verbeteren

Ivo Flipse - Clinical Graphics 19 mei 2018

Een schrift vol goede voornemens ... die werken!

Marco en Bas weten je twee volle dagen geboeid te houden en sturen je naar kantoor terug met een schrift vol goede voornemens ... die werken!

Ellen Smits - Albert Heijn 20 mei 2018

Ik kan niet wachten met de materie aan de slag te gaan!

Al jaren werken we met Scrum....althans dat dacht ik. De training geeft op hele praktische en laagdrempelige wijze vorm aan de Scrum methodiek, die ook direct te gebruiken is in de praktijk! Het kwartje is gedurende de 2 dagen, meerdere malen gevallen en kan niet wachten met de materie aan de slag te gaan!

Robbert van Gorp - Efteling 22 mei 2018

Wie op zoek is naar een scrum PO training, zit hier aan het goede adres

Bas en Marco zijn echte vakidioten die een voorbeeld zijn van hoe je goede trainer skills combineert met kennis van inhoud. Hun afstemming onderling naast de afwisseling tussen doceren en actie maakt het een interactieve sessie die voorbij vliegt. Wie op zoek is naar een scrum PO training, zit hier aan het goede adres.

Emile Hamann - Innopay 22 mei 2018

De trainers hadden duidelijk veel ervaring met het onderwerp

De trainers Marco Mulder en Bas van der Hoek hebben duidelijk vaker samen deze training gegeven. Zij waren perfect op elkaar ingespeeld en wisselden elkaar op een leuke manier af. Humor, voor mij een belangrijke factor, was er voldoende. De trainers hadden duidelijk veel ervaring met het onderwerp.

Marc Kant - Gemeente Utrecht 22 mei 2018

Ik deze training zeker aanraden!

Als je een Scrum Master training wilt volgen, dan kan ik deze zeker aanraden! De trainer heeft niet alleen kennis van Scrum, maar ook interne en externe ervaring. De anekdotes, real life ervaringen en op maat georganiseerde training maken deze training zeer waardevol.

Erwin Okken - Quintor 24 mei 2018

Ook een nuttige cursus om te doen als je al veel van SCRUM weet!

Ook een nuttige cursus om te doen als je al veel van SCRUM weet! De trainer gaf goede voorbeelden van valkuilen waar veel bedrijven in vallen. Dan denk je dat je netjes SCRUM doet, maar zijn er nog wel verbeteringen te halen. Ook wist de trainer de vragen van deelnemers op zo'n manier te beantwoorden, dat je de adviezen direct op je werk kunt toepassen.

Anita Drenthen - Quintor 29 mei 2018

De tijd vliegt voorbij!

Geweldig hoe Marco en Bas als duo je weten te boeien van begin tot eind. De tijd vliegt voorbij.

Ton Janssen - Nokia Solutions and Networks 10 juni 2018

Spelenderwijs d.m.v. theorie, interactieve games en korte presentaties

Het is de eerste keer dat ik op deze manier een training heb gehad. Spelenderwijs d.m.v. theorie, interactieve games en korte presentaties. Hierdoor was het voor mij constant boeiend. De persoonlijke vragen van alle deelnemers werden stuk voor stuk behandeld. Geweldige leuke training om te volgen. Bas en Marco zijn beide ontzettend leuke sprekers.

Carla Bashir - Waternet 11 juni 2018

Een aanrader!

Inhoudelijk sterke cursus. Wordt gegeven met energie, flair en humor. De trainers houden de groep scherp, met prettige groepsinteractie als gevolg. Geschikt voor beginners, maar ook als opfrisser voor meer ervaren Scrum Masters. Een aanrader!

Caesar Zwolle - Funda Real Estate 11 juni 2018

Ik heb genoten van de training

Ik heb genoten van de training en de manier waarop deze is opgezet in de vorm van een klein scrum project. Hierdoor werd er op een inhoudelijke manier invulling gegeven aan de zaken die spelen met de deelnemers. Marco en Bas ademen Agile Scrum en hebben we de 2 dagen bijzonder bevlogen begeleid waardoor ik met veel nieuwe kennis, inspiratie en motivatie weer aan de slag ga!

Erik IJntema - Yourhosting 13 juni 2018

Ik zag gelijk mogelijkheden hoe e.e.a. toe te passen

In 2 dagen werd op enthousiaste wijze theorie met praktijk verbonden waardoor ik gelijk mogelijkheden zag hoe e.e.a. toe te passen als beginnend scrummer

Kees Visser - Stichting Waternet 13 juni 2018

Jeff Sutherland beveelt Michael Franken van harte aan

Several years ago Michael asked me to help [...] implement Scrum in the Netherlands and India. 

Since then we have worked together and the teams he originated are now some of the best in the world with papers published at Agile 2008 and accepted for Agile 2009. 

A couple of years ago, Michael started his own company, Zilverline, and asked me to train with him in the Amsterdam area. We have done several courses together and I can enthusiastically say that Michael is one of the best trainers I have worked with.

Jeff Sutherland, Ph.D. Chairman, Scrum Training Institute 26 april 2009

Jeff Sutherland: "I strongly recommend Marco Mulder as a Scrum Trainer"

For the past several years I have worked with Marco Mulder leading Certified ScrumMaster courses in the Netherlands. Marco has an excellent understanding of Scrum and has deep knowledge of XP engineering practices. Marco has also been a ScrumMaster, as well as team member, on hyperproductive distributed teams. In addition to his work with Scrum training and consulting, Marco has taken on leadership in the Agile Netherlands community and helped expand its membership and its focus on Scrum.

Jeff Sutherland - inventor and co-creator of Scrum 23 mei 2010

Steek die maar in je zak!

FF iets anders. Een collega van mij (Paul Veen) heeft vorige week de PO training gevolgd en we zijn het er over eens dat jij [Michael Franken] een van de beste trainers bent die we ooit zijn tegen gekomen! Steek die maar in je zak.

Harmen Coops, COO ISDC 2 juni 2010

Passie en liefde voor dit vakgebied is zeer aanstekelijk

Jongens, ik wens jullie heel veel lol in het volgend jaar, nog meer dan afgelopen jaren. Die passie en liefde voor dit vakgebied is zeer aanstekelijk. De sporen die jullie achterlaten zijn blijvend; niet alleen voor organisaties of projecten, maar ieder profesional afzonderlijk.

Ik zie mensen letterlijk opbloeien en soms voor het eerst in hun leven trots zijn en met een enorm plezier naar werk komen. En dat is waar het om draait!

Viktor Grgic, Enterprise Architect Havenbedrijf Rotterdam 20 december 2010

Ik vond het een super training

Beste Michael,

ik heb de tweedaagse certified scrum master training erop zitten. Ik heb je daarstraks al persoonlijk bedankt. Maar ik wil het nogmaals herhalen. Ik vond het een super training. Ik heb dingen bevestigd gekregen, ik heb extra voorbeelden gekregen, ik heb nieuwe dingen gehoord. Kortom, de ideale mix. Ook de organisatie, plaats, catering en dergelijke was goed verzorgd. Zelden dat ik zo een mooi kader heb gehad voor een training.

Ik kijk al uit naar de slides die we deze twee dagen behandeld hebben. Dan kan ik alles nog eens op een rijtje zetten.

Alvast bedankt en vooral doe zo verder!

Nancy Beutels, Consultant, Quasus, Belgie 9 maart 2011

Agile en Scrum zoals het moet: Zilverline helpt Havenbedrijf Rotterdam

@havenrotterdam pet af voor ICT programma Hamis: Agile met stevige kwaliteitsbewaking en discipline. Het kan dus wel!

Hans Nijman, CIO Gemeente Rotterdam op Twitter 23 maart 2011

Wat een verfrissende training!

Gents, Wat een verfrissende training heb ik op 7 april mogen meemaken! Interactief, humoristisch en pragmatisch! It just has agile written all over it :) 

Keep up the good work, Jeroen van Dun CSM! 7 april 2011

Mijn bewondering voor jullie manier van presenteren

Michael en Marco,

Bedankt voor de 2 heel interessante dagen scrum-training.
Vandaag de certificering gedaan (nu het nog vers is) en ik heb het gehaald!

Dank, dank.

Ik had het tijdens de lunch al tegen Michael gezegd, maar ik wil het hier nog een keer herhalen: mijn bewondering voor jullie manier van presenteren. Jullie verhalen sluiten naadloos op elkaar aan. Niet alleen inhoudelijk, maar ook als 'act'. Alsof jullie het als een cabaretduo ingestudeerd hebben.
Het gaat uiteraard om de inhoud, helemaal mijn verhaal :-)

Johan de Vries, FourPoints Intelligence 9 april 2011

Ziggo: Bijzonder inspirerend

Bijzonder inspirerend hoe iemand met jarenlange ervaring op het gebied van Agile/Scrum kan vertellen over dit onderwerp.

Hij legde in mijn ogen duidelijk uit waar Scrum voor staat en hoe je ermee moet omgaan.

De presentatie van Michael Franken was interessant en prikkelend. 

Ik zou me er op verheugen wanneer Michael ons zou kunnen coachen in het werken volgens SCRUM. 

Heeft achtergrond en context van Scrum goed uitgelegd. Spreekt vanuit ervaring. Laat zien dat het in diverse grote organisaties succesvol wordt toegepast. Heeft voordelen laten zien. Een geloofwaardig verhaal.
Geeft mij de mogelijkheid om na te denken hoe we dit bij Ziggo werkend kunnen krijgen. Wat zijn de randvoorwaarden voor succesvol toepassen.
Kortom heel nuttig.

Feedback kennissessie Ziggo bij Xaton 12 april 2011

Je staat te popelen om Scrum in te voeren in de eigen organisatie

De wijze waarop het gehele Scrum proces wordt uitgelegd in combinatie met de spellen en gebruikerservaringen zorgt er voor dat je staat te popelen om Scrum in te voeren in de eigen organisatie. De combinatie tussen de theorie (slides), spellen, en ervaringsverhalen uit de praktijk waren erg prettig en zorgde ervoor dat de aandacht niet verslapte.

Arjan Vlaming - Pharmeon BV 14 april 2011

Hoewel we al ruim een jaar met Scrum werken was de training toch nog erg verhelderend

De energie en het enthousiasme van de trainers was zeer inspirerend. De uitleg van het belang van kiezen voor de belangrijkste items.

Job Mulder - Xsens Technologies 15 april 2011

de mindset die de training geeft

De trainers vullen elkaar echt geweldig aan en maken de training heel dynamsich. De dagen vlogen voorbij en de stof blijft door de manier van trainen heel goed hangen.

Remco van Vliet - FourPoints Intelligence 16 april 2011

Gents, Wat een verfrissende training heb ik op 7 april mogen meemaken!

 Interactief, humoristisch en pragmatisch! It just has agile written all over it :) Keep up the good work, Jeroen van Dun CSM!

De 'spelletjes/oefeningen'! Inspect & adapt, eliminate waste, action! Agile ervaren is zoveel sterker dan alleen luisteren ;)

Jeroen van Dun - Rocket Software 20 april 2011

Nog nooit zo enthousiast en inspirerend van een training teruggekomen.

Ben de laatste jaren nog nooit zo enthousiast en inspirerend van een training teruggekomen.

Richard Sweer 9 mei 2011

Meteen geadopteerd

Michael en Lars zijn beide zeer ervaren en gemotiveerde trainers. Na de training was ik zo enthousiast dat we een aantal concepten meteen hebben geadopteerd binnen onze ontwikkelstraat.

Arjen Aggenbach 9 mei 2011

Na deze training wil je alles scrummen.

Na deze training wil je alles scrummen.

Peter Gorgels 15 juli 2011

Wat mij betreft een absolute aanrader!

Waardevolle training waarbij de belangrijke basisprincipes keer op keer herhaald worden in speelse vorm. Theorie en humor worden afgewisseld zodat iedereen bij de les blijft. De training zelf is als twee scrum sprints georganiseerd. Wat mij betreft een absolute aanrader!

Sjoerd Talsma 11 augustus 2011

Erg enthousiasmerend

Erg enthousiasmerend; ik ging met veel energie en ideeën naar huis om zie er naar uit om de opgedane kennis snel in praktijk te kunnen brengen op de werkvloer!

Annemieke van Steen 11 augustus 2011

Deze training zet je aan het denken

Deze training zet je aan het denken, zelfs al ga je op korte termijn geen scrum gebruiken in de organisatie.

Cindy van Dorst 1 september 2011

Interactiviteit

De manier van trainen is mij heel erg goed bevallen. Het enthousiasme en de manier van overbrengen is spetterend. Zeer insprirerend.

Alex Dane - HUMIQ B.V. 9 december 2011

De cursus is een absolute aanrader

Het enthousiasme van de trainers gecombineerd met de open aanpak van Scrum maakt dat je eigenlijk niet terug wilt naar een andere aanpak.

Paul Vos - ViQiT B.V. 12 december 2011

Een absolute must

In deze cursus leer je de echte filosofie achter agile en scrum van bevlogen trainers met een diepgaande kennis en ervaring over het onderwerp op een zeer interactieve en aansprekende manier. Games, praktijkvoorbeelden, geen vaste agenda (voor de mindset)

Marco Coopmans - G*Nie 13 december 2011

Ik heb niet eerder zo'n prettige én kwalitatief goede training gehad

Op een interactieve manier meer te weten komen over de rol van Product Owner en antwoord krijgen op (jouw) vraagstukken uit de praktijk is natuurlijk prachtig. Maar dan ook nog bij vlagen het idee krijgen dat je naar een theatervoorstelling van het 'welbekende' cabaretduo Michael en Marco zit te kijken, maakt het plaatje compleet. Bedankt!

Harmjan Derksen - Ultimo Software Solutions B.V. 17 januari 2012

Een zeer motiverende cursus waar je ook in de verre van ideale praktijkwereld mee aan de slag kunt

Zeer waardevol dat we zelf de inhoud van de training konden bepalen. Voor mij persoonlijk waren het schrijven van user stories en de verschillende technieken om te prioritiseren erg waardevol. 

Emma Dijkstra - Relephant 18 januari 2012

Absoluut geen standaard training!

Mijn verwachtingen voor deze Scrum training waren erg hoog op basis van referenties. Deze verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt! Absoluut geen standaard training maar tailored op de wensen van de groep waarbij de Scrum methodiek ingezet wordt om Scrum uit te leggen. Echt een aanrader.

Meest waardevol waren discussie en sparren over de cases waarbij je in een niet optimale scrum situatie moet werken, bijv te weinig aandacht van de product owner, mensen op diverse locaties, onvoorziene incidenten, integratie met prince2, etc.

Pieter Hendrikx - TheNextview 27 januari 2012

Zeer nuttige training met door de wol geverfde trainers.

Zeer nuttige training met door de wol geverfde trainers die op een leuke, inspirerende en boeiende wijze de stof doceren met respect voor de deelnemers. Top!

Meest waardevol: Afwisseling tussen theorie en praktijk; Trainers!

Arjan Kok - Pallas Athena Holdings B.V. 27 januari 2012

"Top onderwerp", "Top trainers", "Top training".

Voor het eerst sinds jaren werd ik weer geïnspireerd door een training.

Meest waardevol waren de oefeningen op de eerste dag, waardoor ik de voordelen en zelfs de noodzaak van scrum begon in te zien.

Theo Woolderink - Zuidpoort Management 28 januari 2012

In een woord een fantastische training zowel qua inhoud als presentatie. Een om niet snel te vergeten.

Meest waardevol was de theorie i.c.m. met anekdotes en overig media materiaal uit de praktijk en de "games" tijdens de training zelf. Dit alles binnen een strakke tijdsplanning/bewaking. M.a.w. waar voor je geld.

Hans van Iersel 11 februari 2012

Een must voor iedereen die op het kruispunt van agile en architectuur werkzaam is.

Enkele van de mooie uitgangspunten die Victor en Michael hanteren:

 • de makkelijkste manier om snel te gaan is om dingen niet te doen
 • een nieuw agile teamlid moet binnen 2 dagen up&running zijn, dus besteed voldoende aandacht aan kennisborging en overdracht
 • de architect maakt het team langzamer
 • quick en dirty is NOOIT een optie in agile
 • definition of done moet geen afvalputje voor non-functionals zijn
 • defintion of done moet geen architectuur blueprint zijn
 • de architect vertegenwoordigt de stakeholders die nogal makkelijk vergeten worden
 • de definitie van kwaliteit: het minimale wat functioneel nodig is
 • wees expliciet bij architectuur en focus altijd op de gebruiker
 • design for change
 • om snel te gaan, moet je langzaam durven gaan

Lees verder op Johan's blog over de masterclass: http://www.johanvanderkooij.nl/2012/04/14/de-agile-architect/

Johan van der Kooij - Incentro Nederland BV 15 april 2012

Eindelijk transparantie & energie in projecten!

Training die zichzelf terugverdient én een aanpak die gericht is om met elkaar oplossingen te tacklen. 

doen! Kort en krachtige intro en daarna gewoon doen/ervaren.

Alice Felter - Caesar Groep 16 april 2012

Volgt jou organisatie geen scrum? Zelfs dan is dit een aanrader om bekend te raken met Scrum en/of het Scrummaster zijn.

Een goede training, dat helder, met voor iedereen begrijpbare voorbeelden, is uitgelegd. Vragen komen aan bod in Scrum vorm en de gehele training word bij gehouden d.m.v. een burndown chart, om beter feeling te krijgen voor het process.  

Johan Ansems - Rocket Software B.V. 27 april 2012

Zeer capabele trainers die ingaan op de wensen van de cursisten, maar daarbij het beoogde lesmateriaal niet uit het oog verliezen.

Een perfecte combinatie om de echte bedoeling van SCRUM te leren! Het meest waardevol voor mij was de complete theorie van SCRUM helder uiteengezet. Met daarbij de toepassing van SCRUM in de training zelf, was leuk en leerzaam.

Mark Frenay - WoningNet 27 april 2012

Jullie bieden volop gelegenheid om invloed uit te oefenen en in te breken met vragen, heb ik ervaren. helemaal top.

Beide docenten zetten je telkens terug in de werkelijkheid van werken volgens scrum, als je er echt profijt van wilt hebben. Ze laten je de valkuilen ervaren zonder er in te vallen. Praktisch toepasbare kennis, handige tips en goede hulpmiddelen.

Ruud van Kempen - Itris 26 mei 2012

Een echte aanrader voor iedereen die de stap naar scrum (master) wil maken.

Een cursus door enthousiaste en enthousiasmerende professionals met een brede waaier aan expertise/kennis die ruimte geven voor eigen inbreng en ervoor zorgen dat het nooit saai wordt ... Een echte aanrader voor iedereen die de stap naar scrum (master) wil maken.Een cursus door enthousiaste en enthousiasmerende professionals met een brede waaier aan expertise/kennis die ruimte geven voor eigen inbreng en ervoor zorgen dat het nooit saai wordt ...

Het meest waardevol vond ik het aangeven van de kernwaarden (transparant maken, focus) van scrum, dat vind je nergens in de online informatie (vaak alleen iets over de technische aspecten, niets over waarom, toegevoegde waarde, hoe zaken aan te pakken). Ook de interactieve aanpak, gelardeerd met spel en demofilmpjes en uitgebreide referenties (boeken, URL's) zijn mij erg goed bevallen).

Piet van Etten - Nspyre 26 mei 2012

Een aanrader voor iedereen die op een leuke manier wil leren hoe scrum toe te passen!

De training was zeer inspirerend en leuk opgezet. Door scrum op de training zelf toe te passen, was het mogelijk op een interactieve manier kennis te maken met alle aspecten van scrum. Een aanrader voor iedereen die op een leuke manier wil leren hoe scrum toe te passen!

Nicole van den Wildenberg - Via-Nuova B.V. 29 mei 2012

In praktijk brengen dat Scrum!!!

Een leuke leerzame cursus, enthousiaste docenten die veel ervaring hebben en weten waar ze het over hebben. Eigenlijk weet je dat het zo zou moeten, maar het wordt nooit echt gedaan. Nu is er geen andere optie meer dan het echt te gaan doen. In praktijk brengen dat Scrum!!!

Het meest waardevol waren de feiten, dat scrum gewoon sneller en beter is. De praktijkvoorbeelden, the penny game.

Johan Haye - 2Meter 8 juni 2012

Het maakt scrum en het gebruik van scrum duidelijk en toepasbaar. Ontzettend bedankt!

Het is een training waarbij verteld wordt wat je graag wilt weten. Het maakt scrum en het gebruik van scrum duidelijk en toepasbaar. Ontzettend bedankt! Het meest waardevol vond ik de grote hoeveelheid informatie die goed en duidelijk is uitgelegd. Het is voor mij nu allemaal een stuk duidelijker.

Heleen Klopper - Stichting NHL Hogeschool 9 juni 2012

Binnen twee dagen weten wat een Product Owner zoal doet? Weten hoe je zo snel mogelijk de meeste waarde toevoegt aan je eigen SCRUM skills? Gewoon de training van Zilverline doen!

Uitstekende combinatie van "zelf het programma samenstellen" en "dit willen we jullie toch echt vertellen". Een eye opener over de rol van PO.

Jeroen Heijmans - Summit BV 19 september 2012

De training wordt gegeven in de geest van scrum door twee zeer insprirenende trainers die scrum niet alleen beschrijven maar tot in hun tenen uitstralen.

Bijzonder waardevolle twee dagen gevuld met heel veel SCRUM, heel veel praktijk voorbeelden en heel veel antwoorden op vragen. De training wordt gegeven in de geest van scrum door twee zeer insprirenende trainers die scrum niet alleen beschrijven maar tot in hun tenen uitstralen. Ik heb me geen seconde verveeld.

Het meest waardeerde ik de eigen vragen inbrengen en beantwoord krijgen en het stukje "verkopen van Scrum". De trainers, de manier waarop ze de stof brachten en ook de interactie tussen beide.

Monique Neggers - International Card Services 20 september 2012

Heb heel wat trainingen gehad in mijn 15 jarige loopbaan maar deze sprong er qua kwaliteit echt wel uit.

Echt super cursus. Heb heel wat trainingen gehad in mijn 15 jarige loopbaan in bankieren maar deze sprong er qua kwaliteit in positieve zin echt wel uit. Kwam zeker ook door de zeer enthousiaste, gedreven en intelligente facilitators. Dikke pluim. Met vriendelijke groet, Ivo Janssen

Ivo Janssen - RBS 10 oktober 2012

Na volgen van cursussen zoals Prince2, IPMA-D eindelijk een aansprekende cursus.

Meest waardevol waren de afwisseling theorie met games en de praktijkvoorbeelden. Waarschijnlijk met het Scrum-virus besmet. Agile, Scrum, Zilverline: aanrader.

Klaas-Bauke de Haan - BinckBank N.V. 10 oktober 2012

Eindelijk een boeiende en verfrissende training

Ik worstel al jaren met de tekortkomingen van traditioneel bepalen van scope en plannen. Ik ben blij dat ik nu eindelijk een boeiende en verfrissende training heb gevolgd bij Zilverline waar bepalen van scope en plannen op een radicaal andere wijze wordt gepropageerd. De scrum master training is degelijk, duidelijk en met veel passie gegeven. Zeer ervaren trainers die weten waar ze het over hebben. Ik raad deze training bij iedereen aan die geïnteresseerd is in Agile of Scrum.

Rogier Mullaart - Mullaart Projectmanagement en Advies 10 oktober 2012

Geweldige 3 daagse Scrum training gehad op de Erasmus Universiteit gegeven door Marco Mulder

Zeer ervaren en gedreven persoon. Erg aan te raden! Directe toepasbaarheid, legio voorbeelden en oefeningen

Joost van Berckel - Erasmus Universiteit Rotterdam 2 november 2012

Inbedden van scrum in de organisatie. PRINCE2 vs SCRUM was ook erg handig. Praktijkopdrachten zijn ook erg nuttig, zeker voor de afwisseling.

Een erg complete en duidelijke training met een bevlogen trainer die zeer bekend was met de materie, zowel vanuit de theorie als de praktijk.

Ivo Verberk - Erasmus Universiteit Rotterdam 3 november 2012

Na de training vol vertrouwen je project in.

De training van Zilverline geeft door middel van hoge expertise van de trainers en goede praktijkvoorbeelden inzicht in de cruciale aspecten waaraan een goede Scrum Master moet voldoen. 

Jan Laros - Ciber Nederland B.V. 5 november 2012

Dit was een van de beste en leukste trainingen die ik ooit heb gevolgd

Dit was zeker te danken aan de trainer Marco Mulder. Hij is een zeer enthousiaste trainer die zaken duidelijk en op een leuke manier kan uitleggen en verduidelijken. En ook veel gevoel heeft voor wat er binnen organisaties speelt.

Vooral de gebruikte games waren een leuke eyeopener om de theorie te ondersteunen.Verder was de flexibele opzet van de training heel fijn. Dus veel aandacht voor waar wij als cursisten graag wat meer over wilden weten.

Lennert Timmers - Erasmus Universiteit Rotterdam 9 november 2012

Most valuable and beneficial training I did so far

Most valuable and beneficial training I did so far (and I've done quite a few ;-)). Utterly knowledgable and, what's even more important, an authentic and credible teacher who knows exactly what he's talking about. I learned a lot, not only about Scrum.

Sonja Ruile - Liberty Global B.V. 15 november 2012

Grote klasse!

De Certified Scrum Master training van Zilverline wordt op zeer inspirerende wijze ingevuld, waarbij beide trainers duidelijk kennis van zaken hebben, zowel in theorie als in de praktijk. Razendsnel worden alle facetten van Agile Scrum (en de raakvlakken met Extreme Programming) behandeld, waarbij alle vragen van de cursisten als Work Items een voor een aan bod komen. 

Anne Hendrik Buist - Quintor 17 november 2012

Heel leerzaam en 'hands-on' dat de training scrumwise is opgezet

Ook veel ruimte voor de praktijkervaringen van de cursisten. Daarbij is de trainer (Marco) toegewijd, enthousiast en prettig om naar te luisteren. Goede training.

Edwin van Stam - EvS Consulting 17 november 2012

Leuke Lean Agile Architecture Masterclass!

Ik werd razend enthousiast van Lean Agile Architecture. Kundige docenten! 

Martin Koster - Paysdoc Consultancy 19 november 2012

Het enthousiasme van de trainers slaat makkelijk over op de deelnemers.

De vorm van de training is Scrum, wat vorm en inhoud natuurlijk mooi samenbrengt. Praktische, enthousiaste Scrum aanpak van de training. Goede mix/verhouding tussen theorie, werkvormen en discussies.

Paolo Massaro - gemeente Haarlemmermeer 19 november 2012

Een goede cursus die verder gaat dan de scrum terminologie

Een goede cursus die verder gaat dan de scrum terminologie, maar daadwerkelijk bijdraagt aan de scrum praktijk.

De open interactie. Er werden veel praktijk ervaringen gedeeld en de vragen werden allemaal uitvoerig beantwoord. Door het rollenspel tussen de docenten werd er veel duidelijk.

Erwin Vrielink - Amis Services BV 21 november 2012

Goede overtuigingskracht en 'ability to transfer knowledge'

Goede overtuigingskracht en 'ability to transfer knowledge' naar alle aanwezigen. Enthousiasme en plezier in het uitleggen van de kracht van Scrum, niet dat scrum de weg is naar success.

De kennis van Michael en Marco, goede antwoorden op de vragen. De rolspellen die ze tussendoor speelden. Het uitleggen van Scrum door Scrum toe te passen op de training. De spelletjes tussendoor

Jop Verheijen - Evolve Beyond Limited 4 december 2012

I would strongly recommend this course

I would strongly recommend this course even for personnel with some Scrum background as it highlights detrimental behaviour that may have crept in, even into experienced Scrum teams

Plummer Hamilton - Evolve Beyond Limited 5 december 2012

De training is opgezet middels de scrum agile aanpak!

De training is opgezet middels de scrum agile aanpak. Door deze aanpak is de theorie meteen in de praktijk toe te passen. Het team maakt zelf keuzes. De trainer zorgt dat de regels juist gehanteerd worden. Doordat het team zelf keuzes moet maken kan de trainer meteen terugkoppeling geven. Dit levert naast weerstand meteen ook besef op voor de basis principes van Scrum en de ProductOwner. Door deze aanpak blijft de theorie veel beter hangen.

Het meest waardevol voor mij was de manier waarop Michael de principes (en theorie) van Scrum en PO toonde. Vaak doormiddel van het raken van gevoelige snaren bij verschillende mensen. Doordat mensen boos werden of veel weerstand toonde kon Michael meteen refereren aan de theorie. 

Jan Dirk Chabot - Everest Business Engineering 18 december 2012

De aanpak van de training is erg prettig

In twee dagen tijd worden door Michael Franken alle specifieke aspecten van de rol van Product Owner behandeld. Michael is een heel fijne trainer, die vanuit zijn jarenlange ervaring en kennis en zijn rustige manier van vertellen de aandacht van de groep weet vast te houden. Heel prettig is ook de aanpak van de training, waarbij de cursisten zelf de prioriteiten van de te behandelen onderwerpen kunnen bepalen.

Het meest waardevol was voor mij de tips hoe je bepaalde dingen kunt aanpakken: bijv hoe maak je een product vision, hoe begin je met je backlog, technieken om deze te prioriteren. Basiskennis van Scrum had ik al.

Susan de Korte - Everest Business Engineering 18 december 2012

Met een speels gemak worden de uitgangspunten van Scrum verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt.

Het meest waardevol vond ik dat we een gezamelijk beeld van SCRUM en productownership hebben gekregen. Met een speels gemak worden de uitgangspunten van SCRUM verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt.

Niels Toussaint - International Card Services 21 december 2012

Wat deze training doet is je referentiekader resetten, je een frisse blik geven en je geinspireerd weg laten gaan met nieuwe inzichten.

Benny Bottema - Quintor 17 januari 2013

Hands-on training (gewoon doen!!!)

Marco is een trainer die Scrum met zijn enthousiasme en vol passie eenvoudig weet over te dragen. Zijn vakkennis is niet alleen vanuit de boeken maar uit de dagelijkse praktijk. Uit de training blijkt dat de trainer niet een papieren tijger is (hij heeft zeker theoriekennis en kunde), maar komt met praktijkvoorbeelden! Must voor een trainer! Niet alleen de theorie beheersen maar het vak uitoefenen.

Dave Versteegh - Ciber Nederland BV 18 januari 2013

Een absoluut waardevolle tweedaagse training.

Lekker praktisch aan de gang gegaan. Ook veel geleerd van het bespreken met medecursisten van zaken die met de invoering en het gebruik van Scrum in de praktijk te maken hebben. 

Hans van Rosendaal - Enso Consulting 20 januari 2013

Fantastische training!

Marco is inhoudelijk sterk met veel ervaring. De training heeft mij ook veel energie gegeven om door te gaan met het verbeteren van ons Scrum proces! 

Duidelijke kaders scheppen. Niet zo van "tja, situatie A kan, maar B mag ook" maar "A is Scrum" "B niet". Heel helder! Veel mensen zijn juist op zoek naar een basis template om mee te beginnen en beter mee te worden. Ook was het duidelijk dat Marco inhoudelijk sterk is, met veel ervaring in de "modder".

Kevin Voges - AFAS Software BV 24 januari 2013

Ik heb in een goed tempo geleerd hoe ik als Product Owner een betere ROI kan halen

Hierbij heb ik geleerd hoe ik goed ervoor kan zorgen dat de meest belangrijke stakeholders tevreden zijn. 

Sebastiaan Assink - Oxilion B.V. 25 januari 2013

Kortom, prima trainer!

Marco is een trainer met een brede kennis van zaken. Mede door veel praktijkervaring had hij op een prettige manier antwoord op alle vragen. Hij nam de rust dat de groep tot antwoorden kwam en had juist weer tempo in het behandelen van de onderwerpen.

Maikel Bauer - Ziber 3 februari 2013

Absolute top-training gegeven door twee vakmensen met veel praktijkervaring.

Ondanks dat ik van de groep de minste hands-on ervaring met Scrum had, vond ik het een wereldcursus. Het meest waardevolle vond ik de vloeiende presentaties van Marco en Bas en de afwisseling tussen theorie en de games.

Jan Wessels - PROWESS-IT 6 februari 2013

Interactief, afwisselend, informatief, levendig, zeer boeiend...

Rene Hulshoff - RDW 8 februari 2013

De scrummaster training is energiek en inspirerend.

Juist door de afwisseling van theorie, praktijk en soms verrassende oefeningen wordt de essentie en het doel van Scrum op een erg leuke manier uitgedragen. De hele training zelf is opgetuigd met de Scrum methodiek zodat direct de kennis en inzichten in de praktijk worden toegepast. Een absolute aanrader!

Bernard de Veer - Everest B.V. 1 maart 2013

Team zelf meteen met SCRUM aan de gang laten gaan tijdens de training is zeer waardevol

Marco kan geweldig enthousiast zijn ervaring met Scrum overbrengen naar de cursisten, en precies aangeven wanneer Scrum werkt en wanneer niet met het waarom daarachter.

Remco de Groot - Everest B.V. 1 maart 2013

Als je dagelijks met scrum werkt, is deze cursus echt een aanrader.

Interessante, interactieve training met voldoende ruimte voor praktijk cases. 

Ik vond het prettig om eens te horen hoe Scrum bedoeld is. Geen wetten, maar spelregels. Erg leuk om te horen wat de veel gemaakte fouten zijn en welke problemen hierdoor vaak opduiken; sommige waren zeer herkenbaar binnen ons project. 

Pieter Hoogestijn - Everest B.V. 1 maart 2013

De cursus was geen theoretische exercitie, maar op praktijk gebaseerde ervaring.

Hierdoor gaat het niet om de details van Scrum, maar over het bereiken van een agile organisatie waarbij Scrum de kapstok is.

In de cursus was veel ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden waardoor er veel inzichten ontstonden in het hoe en wat van Scrum.Vooral de manier waarop Scrum een team naar een hoger plan kan trekken was een zeer interessant aspect.

Jeroen Verhallen - Everest B.V. 3 maart 2013

Marco Mulder is een energieke enthousiaste trainer met veel praktijk ervaring.

Zijn manier van presenteren heeft mij mij van het begin tot eind weten te boeien. 

Cillus den Brok - Everest B.V. 3 maart 2013

De relatief kleine groep (20 man) met twee trainers is een enorm sterk punt!

Kennis en ervaring van de trainers: Top. Ruimte voor interactie met trainers: Zeer, zeer goed!

Het meest waardevolle vond ik de combinatie van intellectueel niveau / belezenheid en praktische ervaring in coaching van Scrum teams en goede trainers-techniek. 

Huub van Eijndhoven - ISSP B.V. 15 maart 2013

Van harte aan te raden aan iedereen die ook maar enigzins in Scrum geïnteresseerd is.

De ruimte voor eigen inbreng, de passie van Marco en de praktijkvoorbeelden van Bas maakten dat de 2 dagen voorbij vlogen en dat ik er graag nog 2 dagen aan vast had willen plakken. Echt heel goed!

Reinoud Maarse - sdu 15 maart 2013

Scrum is niet een kwestie van "ik zal er eens over nadenken", Scrum moet je gewoon doen!

Het was herkenbaar, theorie en praktijk lagen dicht bij elkaar.Vooral de interactieve opzet was waardevol.

Robert Krahe - wehkamp.nl 16 maart 2013

Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met het ontwikkelen van "iets".

De training die werd aangeboden door Marco en Bas was transparant en dynamisch. Dit maakt de training erg leuk en je kunt op je eigen manier bepalen welke elementen interessant kunnen zijn binnen je eigen organisatie. Niks 'moet', alles 'mag'.

De rollen en de bijbehorende "taken" die Scrum beschrijft spreken eigenlijk voor zich, echter in praktijk zie je toch dat dit anders gaat. Dankzij de cursus kun je steeds door insprirende verhalen van de coaches en leuke praktijkoefeningen de materie spiegelen met de werkwijze van je eigen organisatie.

Jermaine Lievendag - Hoppinger BV 16 maart 2013

Voor ik het wist was het alweer 5 uur. Klasse!

De 2 dagen cursus Certified ScrumMaster door Marco en Bas van Zilverline waren in een mum van tijd voorbij. Het gebeurt mij niet vaak dat dit soort kennis zo boeiend en interaktief gebracht kan worden.

Ronald van der Scheun - sdu 18 maart 2013

Te gekke training, zeer de moeite waard.

Sanne Visser - NS Reizgers 20 maart 2013

Zeer goede introductie van een nieuwe manier van werken.

Het meest waardevolle vond ik de algemene theorie over Scrum, aangezien ik er nog helemaal niets van wist. Daarnaast het oefenen met de backlog en het prioriteiten stellen.

Eveline van der Linde - Kieskeurig NL 20 maart 2013

Hoewel ik al drie jaar een Scrum-project uitvoer, is Michael er zelfs in geslaagd om mij met nieuwe inzichten naar huis te sturen.

Michael Franken heeft ons team op een prettige en ontspannen manier in twee dagen duidelijk gemaakt wat Scrum is en welke voordelen deze 'way of living' heeft. De training geven in de Scrum-vorm maakt direct duidelijk hoe het werkt. Daarnaast vond ik de voorbeelden van Michael zeer treffend en verduidelijkend.

Arthur Bouland - NS Reizgers 20 maart 2013

Zeker geen 'wollige' training!

De ervaring met deze training is uiterst positief, omdat men heel duidelijk weet waarover men spreekt. Veel ruimte voor het stellen van vragen, waar serieus op ingegaan werd.

Jan van IJsseldijk - NS Reizgers 20 maart 2013

Het meest waardevolle vond ik Scrum leren door Scrum.

Deze training heeft mij inzicht gegeven in hoe ik de processen in mijn eigen organisatie kan verbeteren en waar de focus moet liggen.

Peter de Hoog - Fancom B.V. 20 maart 2013

De Certified ScrumMaster training is snel en scherp!

Het voldoet aan al je behoeften, om de eenvoudige reden dat je zelf degene bent die de input levert voor de training. Met interactieve games wordt het scrumproces, de voordelen en obstakels die je tegen kan komen nog duidelijker! 

Joline davidse - NS Reizgers 21 maart 2013

Mooie 2 dagen met een aantal belangrijke eye-openers!

Michael Franken is een ervaren trainer die de theorie van Scrum duidelijk kan overbrengen met mooie praktijk voorbeelden. 

Guus Beltman - HintTech 26 maart 2013

Deze training biedt je een een heldere en duidelijke basis om succesvol aan de slag te gaan met scrum!

Of je nu al ervaring hebt met Scrum of je bent compleet nieuw in de wereld van Scrum. Michael biedt je op een heldere en duidelijke wijze de handvatten en praktische informatie waarmee je voortvarend en succesvol aan de slag kunt gaan met Scrum.

Patrick van Eechoud - HintTech 26 maart 2013

Een echte aanrader deze training!

In een mooie didactische mix van theorie en oefeningen leren en ervaren deelnemers langs diverse invalshoeken de essentie van Scrum. Naast uitleg over rollen en proces is er ook veel ruimte voor oefening en inbreng vanuit de deelnemers. De ervaring van Michael Franken zorgt voor herkenbare voorbeelden en waardevolle do's-and-don'ts. 

Jeroen Kok - HintTech 26 maart 2013

Of je nu al ervaring hebt met scrum of je bent compleet nieuw in de wereld van scrum.

Michael biedt je op een heldere en duidelijke wijze de handvatten en praktische informatie op basis waarvan je voortvarend en succesvol aan de slag kunt gaan met Scrum.

Patrick van Eechoud - HintTech 26 maart 2013

Ik was al Scrum-minded en deze cursus heeft het alleen maar versterkt.

De presentatie van Bas en Marco was zeer levendig en enthousiasmerend. Beide heren hebben veel kennis en ervaring met Scrum en ook van andere Agile technieken en principes. 

Henk van der Weele - International Card Services 28 maart 2013

Het is bijzonder knap hoe de 2 trainers op elkaar ingespeeld zijn.

Ik vond het bijzonder knap hoe de 2 trainers op elkaar ingespeeld waren en op luchtige wijze middels een kleine sketch het volgende onderwerp aankondigden.

Ed van Ingen - International Card Services 2 april 2013

Mooi om te zien hoe de materie in het bloed zit. Keep up the good work!

Goede interactie / wisselwerking tussen cursus leiders. Grappige bruggetjes zonder dat het al teveel ingestudeerd lijkt. "Begeisterde" Marco. En daarnaast rake verwijzingen naar praktijksituaties. Heeft bij mij ook memories teruggebracht naar hoe 'hut ging' bij IT afdelingen van mijn voorgaande werkgevers. Keep up the good work!

Michael Weers - International Card Services 2 april 2013

Games, al doende leer je veel sneller!

De jarenlange ervaring van Michael waren zeer inspirerend en maakt het dat hij dingen makkelijk met levensechte voorbeelden kan toelichten. Michael is een inspirerende trainer die real life voorbeelden uit z'n mouw schudt alsof het niets is.

Wouter Danes - HintTech 2 april 2013

Interactieve training waarin theorie en praktijk levendig in beeld worden gebracht.

Dik de Bruijn - International Card Services 2 april 2013

Het voelt zo natuurlijk als Frans leren ín Frankrijk

Scrum-ervaring opdoen bij de tweedaagse scrum-training waar vorm aan wordt gegeven middels Scrum. Een absolute aanrader voor iedereen betrokken bij productontwikkeling!

Eric-Paul Lecluse - Epologee 10 april 2013

Echt aan de slag gaan met Scrum, toegepast door echte Scrum experts.

Daar kan geen boek tegenop. Zeer waardevol!

Don van Zijtveld - Change to Comm 10 april 2013

Een absolute aanrader!

De Product Owner training is een bijzonder inspirerende, kwalitatief hoogwaardige en leuke training. Theorie en praktijk worden op een vlotte en prettige manier afgewisseld. De praktijkopdrachten en games zijn leerzaam en leuk om te doen en zorgen ervoor dat de theorie direct wordt omgezet in praktijkervaring. 

De trainers zijn enthousiast, professioneel en humoristisch en de beide dagen zijn erg interactief, zodat er veel ruimte is om van elkaar te leren en met je medecursisten het Scrum Product Ownerschap te onderzoeken. 

Ine Van Gisbergen - Mindfulzaken 10 april 2013

Inspirerend, concreet en direct toepasbaar. Doen! (Ik zou eigenlijk nog wel een keer willen.)

'S ochtends een eye-opener ervaren in de training, in de pauze direct (via mail/sms/telefoon) toegepast op het project waar ik twee dagen tussenuit was geslopen en eind van de middag bericht ontvangen van het team dat we ineens de achterstand hadden omgebogen naar een voorsprong. Zo! Veel beter dan dit wordt het niet. 

Dylan Alling - alling | strategie, concept & copy 11 april 2013

Michael en Marco weten hoe ze een training van begin tot eind boeiend weten te houden

Voor mij was het erg waardevol om eens twee dagen Scrum mee te maken van uit de Product Owner kant in plaats van de hele dag het hebben over de rol van de ScrumMaster.

Daan Wagner - Cooperatie VGZ UA 11 april 2013

Feest van herkenning en inspiratie!

De ervaring van beide trainers, het enthousiasme en de geweldige anekdotes maakten de Certified Scrum Product Owner training voor mij tot een feest van herkenning en inspiratie! 

Nick Verschoor - VI Company 11 april 2013

Verrassend, inspirerend en op maat gemaakt voor de groep.

De training is anders dan anderen. Het is sterk dat er gedurende de twee dagen training, Scrum toegepast wordt om door de materie te gaan, waarbij er rekening wordt gehouden met de behoefte aan uitleg en eventuele verdieping op bepaalde punten. De games die ingebracht worden, geven op een eenvoudige en speelse wijze de redenen, kracht en eenvoud van Scrum weer. IJzersterk! 

Een aanrader voor ieder die het Product Owner-schap aan den lijve wil ondervinden en van de experts wil leren en horen hoe het óók kan.

Ronald Rotteveel - Workaway BV 11 april 2013

Boeiend, leerzaam en enthousiast gebracht!

Duidelijke voorbeelden en fijne cursusleiders waardoor de aandacht er goed bijbleef en zaken op zijn plek vielen.

Linda van Duijn - Kega 11 april 2013

Het is knap om te zien dat twee trainers in staat zijn om alle deelnemers aangehaakt te houden in de training.

Ik geef een 9 maar eigenlijk zou ik een 10 moeten geven. Maar in Scrum zoeken we toch waar we kunnen optimaliseren.... ik zou het alleen ff niet weten bij deze twee heren (Marco en Bas).

Wat er voor mij met kop- en schouder bovenuit stak is het continue samenspel van de trainers en de wijze waarop ze je meenemen in de ins- en out van Scrum. 

Vincent de Winter - Prisma IT 17 april 2013

De leukste en leerzaamste training die ik tot nu toe heb gevolgd!

Roy van de Korput - TASS Technology Solutions 18 april 2013

Door de SCRUM-training op de SCRUM-manier te geven blijft net niet een theoretische cursus, maar zie je meteen dat het werkt.

Erik Oeynhausen - Maxgrip 19 april 2013

2 interactieve dagen waarbinnen je direct Scrum in de praktijk brengt!

 Leuke spelletjes en enthousiaste trainers zorgen er voor dat je niet eens doorhebt dat je een training volgt.

Martijn Schwarzer - The Next View 3 juni 2013

Het enthousiasme en het duidelijk overbrengen van de mogelijkheden van Scrum.

Het aanstekelijke enthousiasme en de toepassing op alle mogelijke praktijk 'problemen' heeft zelfs mij als Scrum scepticus overtuigd van de mogelijkheden ! 

Jurrian Kamp - Sigmax 3 juni 2013

Ook voor (project)managers die lean implementatie trajecten bij klanten willen managen is dit een waardevolle training!

alice haverman - Haverman Consultants 5 juni 2013

Een training waarbij de meerwaarde van Scrum op enthousiaste wijze wordt overgebracht door twee zeer ervaren trainers/coaches

Rene Marquenie - Ciber Nederland BV 6 juni 2013

I wouldn't mind repeating it, just for the joy!

The high interactivity and the more practical approach.

Luis Pires - Itecor 10 juni 2013

A great experience with a great trainer: that's all one could dream of for a training.

Making the training in Scrum mode was really a great experience.

Mathias Meylan - Orange 10 juni 2013

SCRUM approach to learn SCRUM, just great!

I really enjoyed this ScrumMaster Training. First of all it prepared us well overall for the certification, passed right after. But most of all it gave us a very pragmatic approach to Scrum, but using Scrum throughout the whole training and to tailor it to our needs. Great games also made it fun, useful and enjoyable training session.

Thomas Chaffanjon - Nestle 10 juni 2013

Een prachtige mengeling van ervaringen delen en de enthousiasme van de 2 heren.

De training tot CSM van Zilverline, gegeven door Marco Mulder en Bas van der Hoek is een must voor diegene die meer willen weten over Scrum. Maar is zeker ook waardevol voor de meer ervaren 'Scrummer'. 

Dave Willemse - DW Consulting 28 juni 2013

De training was zeer beeldend en daardoor heel effectief!

Marije Grijpink - Funda Real Estate 2 juli 2013

Het enthousiasme van de trainers in combinatie met een juiste verhouding van theorie en praktijkopdrachten maakt dit tot een interessante training die voorbij vliegt en inhoudelijk ruim voldoende is om direct je CSM examen te halen.

Wesley Zeeman - Quintor 3 juli 2013

Essentiele kennis die iedere Product Owner zou moeten opdoen!

Andres van Vugt - Sanoma Media Netherlands B.V. 4 juli 2013

De certified Scrum Product Owner training maakt je slimmer, flexibeler, effectiever en vooral efficienter.

Een must voor iedereen die te maken heeft met: nieuwe concepten, stakeholders, tijdsdruk en budgetten

Nesrin Ozkan - Sanoma Media Netherlands B.V. 9 juli 2013

Ik ben helemaal klaar voor mijn eerste Sprint en kan niet wachten te beginnen!

Marco is een zeer enthousiaste en goede trainer. Op een leuke manier werd er belangrijke en soms pittige theorie aan ons uitgelegd. Door te oefenen met spelletjes en opdrachten krijg je snel een goed beeld hoe scrum echt in elkaar steekt en werkt. 

De oefeningen en spelletjes die gedaan worden om te laten zien hoe belangrijk bepaalde trajecten binnen scrum zijn, zijn erg waardevol. Dan pas heb je echt door hoe het werkt (of soms niet werkt!). Maar ook de duidelijke en enthousiaste uitleg hebben voor een zeer goede training gezorgd.

Simone Thieme Groen - Sanoma Media Netherlands B.V. 11 juli 2013

Ik kende de theorie in het kort al, maar deze training liet zien hoe scrum in de praktijk werkt.

Tjeerd Wolschrijn - Funda Real Estate 18 juli 2013

Zinvolle interactieve training met verfrissende aanpak!

Janine Braaksma Bekker - Funda Real Estate 19 juli 2013

Twee dagen Scrum Master training was echt geweldig!

Alles wordt behandeld om een Certified Scrum Master te worden. Ik zou iedereen die geïnteresseerd is aanraden om deze cursus te volgen. Marco was flexibel in het les materiaal. Zo heeft Marco bijvoorbeeld in deze Scrum Master training ook een stukje Kanban behandeld, echt top!

Danny van de Kuil - ABN AMRO Hypotheken Groep 4 september 2013

Ook voor mensen met al enige ervaring met scrum en agile werken was deze training bijzonder waardevol.

Ik vond de training zeer waardevol en heb eigenlijk geen idee hoe het nog beter had gekund. De theorie van scrum werd in een breder perspectief geplaatst. Ook andere agile technieken werden in de training toegelicht. Erg inspirerend!

Cees Pierik - ABN AMRO Hypotheken Groep 4 september 2013

Door hun enthousiaste manier van vertellen weten Bas en Marco binnen een relatief korte tijd een zeer volledig beeld te schetsen omtrent alles dat met de scrum-methodologie te maken heeft.

Meest waardevol vond ik de inzichten die ik verkreeg door een spel dat werd gedaan of een situatie die werd verduidelijkt middels een case uit de praktijk.

Rutger van Dillen - Hoppinger 6 september 2013

Ik heb een zeer waardevolle training gehad met twee bevlogen docenten.

Ik was al bekend met scrum, maar deze training is heel praktijkgericht waardoor ik naar huis ging met een aantal verbeterpunten die ik direct kan toepassen. Daarin onderscheidt deze training zich voor mij van andere trainingen, theorie kan iedereen leren, maar het gaat om het toepassen!

Ik vond het leuk om een praktijkcasus te bespreken met anderen die mijn praktijk niet kennen en er dus objectief tegen aan kijken. Dit leverde waardevolle inzichten op. Ook vind ik het heel prettig dat de trainers insprongen op de vragen die wij ter plekken bedachten. Dit maakte de training interactief en (voor ons) actueel.

Miranda Van de Kamp - CTB Flex 6 september 2013

Uitstekende verdieping van de SCRUM-aanpak door 2 bevlogen trainers met veel praktijkervaring

Meest waardevol voor mij waren de oefeningen/games en de praktijkvoorbeelden.

Leonard Thierry - Thierry TCP 6 september 2013

Deze training heeft direct een positieve invloed op mijn rol in de organisatie.

Kan niet wachten om alles zo snel mogelijk in de praktijk te brengen - voor zover ik dat niet op dag één na de cursus al gedaan heb. En het is nog leuk ook.

Meest waardevol vond ik verschillende eye-openers over de PO rol - er werd voortdurend duidelijk gemaakt hoe de belangen horen te liggen om optimaal gebruik te maken van scrum (en waarom dat zo is). Voor mij is het veel helderder geworden hoe ik moet sturen. Niet op één moment, maar door het geheel.

Roelof Tamboer - NedSense LOFT BV 20 september 2013

Amazing how the importance of clear requirements for me regained full focus.

What I found most valuable was the simple but logical Oh Yes of training. In particular, the distribution of interests in stakeholder, product etc..

Denny van Kleef 1 oktober 2013

Kai Gilb and Lean Startup are hitting the nail and go on where Scrum stops. I really like that.

What I liked most was thinking about measuring things that seem to be immeasurable.

Sander Nieuwenhuizen 1 oktober 2013

Value Requirements Training of Zilverline is an interesting and hands-on training.

I have gained a few very useful and applicable ideas in the field of requirements which I'm sure going to use.

Marco Bloembergen 1 oktober 2013

Kai manages to develop your basic skills to develop on the basis of added value instead of additional functionality.

I gained great insights in building not feature driven but build value-driven

Willem Scalongne 1 oktober 2013

Aanrader voor menigeen en misschien wel een must voor veel organisaties!

Na deze training heb je een Major Marketable Feature (MMF) erbij! Eindelijk weer eens een training waar wel nuttige bagage aan kennis, ervaringen en cases worden meegegeven. Het meest waardevol vond ik het gebruik maken van bestaande cases om de theorie te visualiseren.

Khoa Dong - Eleven BV 3 oktober 2013

Scrum is ook een mindset

Marco is heel goed! Scrum is ook een mindset. En zoiets breng je alleen over door het zo overtuigend en concreet en enthousiast te doen als Marco. Het realistische gehalte van de training spreekt me ook enorm aan. Dank Marco!

Anita Mooiweer - Sanoma 22 oktober 2013

Morgen aan de slag

De trainers van Zilverline inspireren je twee dagen lang en dagen je uit tot anders denken en doen: Scrum. Direct na deze training kun je morgen aan de slag en maak je stappen om agile het best haalbare voor de eindgebruiker neer te zetten.

Simone La Lau - Care4Projects 3 december 2013

Een schat aan praktijkervaring

Michael Franken en Marco Mulder hebben een schat aan praktijkervaring, wat de scrum training zeer waardevol en geloofwaardig maakt. Het blijft daarom niet bij een theoretische uitleg, maar ook concrete vragen uit de praktijk worden bevredigend beantwoord, dat geeft veel vertrouwen en praktische kennis.

Boris Nauta 3 december 2013

Ik wist mijn ervaren pijnpunten nog niet voldoende te benoemen

Het meest waardevol: de enorme hoeveelheid ervaring die de trainers meebrachten, en de manier waarop zijn de training wisten te aan te passen aan de deelnemers: klasse! Natuurlijk kende ik de basis van scrum, CSM was ik al en ik werkte al enige tijd als zelfbenoemd Product Owner, maar ik wist mijn ervaren pijnpunten nog niet voldoende te benoemen om ze op te kunnen lossen. Deze Certified Scrum Product Owner training was wat dat betreft een eye opener. De uitstekende trainers (Michael Franken en Marco Mulder) en de andere cursisten brachten veel real-life ervaring mee, welke gecombineerd met theorie, feedback en exercities tot een ware agile trainingservaring omgevormd werden. Ik verwacht mijn organisatie zichtbaar te kunnen verbeteren met de kennis (theorie en praktijk) die ik hier heb opgedaan. Klasse!

Adriaan van den Brand - Philips Innovation Services 3 december 2013

De energie spat van de trainers af!

Een boeiende en interessante training, waarbij de trainers goed op elkaar zijn ingespeeld en heel veel praktijkkennis met zich meebrengen. Er is geen moment in de CSPO training dat je afhaakt! De energie spat van de trainers af en dus ook van de deelnemers. Wil je kennis opdoen en ervaring delen met deskundigen, dan is dit de training bij uitstek!

Suzanne de Liefde - Workaway 23 januari 2014

"Ik heb me geen minuut verveeld en veel geleerd"

Door de training heb ik ontdekt waarom deze manier van werken bij me past: flexabiliteit en creativiteit boven starheid en schijnzekerheid. De training wordt gebracht door twee deskundige en enthousiaste trainers. Ik heb me geen minuut verveeld en veel geleerd.

Karel Dijker - BLG Wonen 23 januari 2014

Zelfs met ervaring erg leerzaam

Ook al heb je al veel ervaring met scrum binnen organisaties, blijft dit erg leerzaam en is zeker de moeite waard om je kennis te toetsen en nieuwe ingevingen te krijgen. Doordat het een dynamische sessie is wordt je op veel verschillende wijze geprikkeld en gemotiveerd. Doen!

Rick Su - Knight Interactive 23 januari 2014

Een aanrader voor iedereen zonder en met Scrum ervaring!

Zeer leerzame, interactieve en leuke training. Zilverline geeft de training met veel enthousiasme, passie en voorbeelden vanuit de praktijk. Opvallend is dat Scrum binnen de training wordt toegepast: als trainees bepaal je (ten dele) de inhoud van de training. Een aanrader voor iedereen zonder en met Scrum ervaring!

Peter van 't Hof - Info Support 23 januari 2014

Boeiend en leerzaam van begin tot eind

Zelden een training meegemaakt die van 9 tot 17 uur vol gepland was en daarbij leuk, boeiend en leerzaam bleef van begin tot eind.

Ruben Deken - NS 3 februari 2014

"Op een speelse wijze wegwijs in de wereld van SCRUM"

De training is in de eerste plaats heel erg leuk om te volgen. Op een speelse wijze word je wegwijs gemaakt in de wereld van SCRUM. Daarnaast is er voldoende ruimte voor praktijkervaringen en kun je niet wachten de opgedane kennis toe te passen!

Remco Blewanus - NS 3 februari 2014

"Een van de beste trainingen die ik als interaction designer heb meegemaakt"

Dit was beslist een van de beste en meest inspirerende trainingen die ik als interaction designer in de afgelopen jaren heb meegemaakt.

Marike Maring - NS 3 februari 2014

"Fantastische training"

Fantastische training door de ontzettende enthousiaste en bekwame trainers.

Melvin Blokhuijzen - Movares 8 februari 2014

"Zonder Marco had Scrum er anders uitgezien"

Marco, maakt de cursus tot een succes door z'n enthousiaste manier van spreken en kennis. Niet alleen van Scrum maar diverse andere technieken. Zonder Marco had Scrum er anders uitgezien.

Patrick Goldsteen - Hoofdredacteur Playboy 21 februari 2014

"Wat een inspirerende training"

Wat een inspirerende training. Waardevol en vol kwartjes-momenten. Een training die je meteen in de praktijk wilt gaan brengen.

Jasperina Timman - Sanoma 21 februari 2014

"The training was very insightful"

After the first day I felt immediately motivated to put SCRUM into practice as soon as possible, as I believe it will bring lots of positive changes to our development process.

Pedro Rodrigues - Gramble 26 februari 2014

"Voldoende informatie om als bedrijf een goede start te kunnen maken met de implementatie van de scrum methode"

Marco Mulder en Bas van der Hoek geven op een prettige inspirerende manier uitleg over de principes van Scrum. Door hun ervaring als ontwikkelaar weten ze waar ze over praten en welke valkuilen je kunt tegenkomen. De training wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Na twee dagen training heb je voldoende informatie om als bedrijf een goede start te kunnen maken met de implementatie van de scrum methode.

Peter Brenninkmeijer - CFO Gramble 26 februari 2014

'hun bevlogenheid, enthousiasme en vooral ook humor maakt de cursus eigenlijk gewoon aanvoelen als een tweedaags uitje!'

De CSM training van Marco en Bas was de leukste training die ik in jaren gedaan heb. Beide heren zijn duidelijk heel (vak)kundig en didactisch onderlegd, maar hun bevlogenheid, enthousiasme en vooral ook humor maakt de cursus eigenlijk gewoon aanvoelen als een tweedaags uitje! En dat terwijl ik toch echt denk er veel van opgestoken te hebben...

Grey Tee - AppLab 16 maart 2014

"Marco is een uitstekende coach!"

De training is een leerzame sprint van 2 dagen door theorie en praktijk van Agile / Scrum met een uitstekende coach!

Bert Scheer - Wehkamp 31 maart 2014

"De CSPO training is voor zowel ervaren als minder ervaren PO's een aanrader"

Middels de scrum methodiek wordt je door de trainers in 2 dagen door de wondere wereld van Scrum genomen op een aanstekelijke manier. Gezonde mix van theorie en praktijkoefeningen. Een aanrader!

Hans van Os - Leisure BR B.V. 10 april 2014

"Deze training heeft al mijn verwachtingen totaal overtroffen"

De wijze waarop Marco en Michael invulling aan deze training geven is weergaloos. Je merkt duidelijk dat beide een schat aan ervaring hebben die ze gepast en goed gedoseerd delen met de cursisten. Geweldig om te zien hoe bij alle cursisten gedurende deze training het spreekwoordelijke kwartje op zijn plek viel, zelfs meerdere malen per dag. Ik sta te popelen om, met de bagage uit deze training, deze kennis in praktijk te brengen. Michael en Marco: bedankt voor het delen van jullie kennis!

Paul Moors - TMC Test & Integration 12 april 2014

"Goede, inspirerende training gehad waar we onze organisatie zeker verder mee kunnen helpen."

De interactieve onderdelen vond ik erg waardevol. Ook de manier waarop de onderwerpen besproken werden, in Scrum vorm, en hoe ze behandeld werden waren erg goed.

Ralph Hoedeman - ProActive Software 17 april 2014

"Erg dynamisch"

Het is een heel leerzame training voor mij geweest en ik zou het echt aan iedereen die hier interesse in heeft aanbevelen.

Lysette Caetano do Rego - Richardson - CIMSOLUTIONS 17 april 2014

"Zeer inspirerende en energieke training"

Interessante invalshoeken opgedaan i.h.k.v. projectplanningen en verwachtingsmanagement naar stakeholders.

Sibrand van Kampen - Eigen Haard 17 april 2014

"Interactieve training, leuk en leerzaam"

Interactieve training die inzicht geeft in de theorie van scrum en agile werken. Het meest waardevol vond ik de behandeling van onze eigen praktijk cases. De training werd aangevuld met leuke en leerzame best practices, gegeven door een kundige en enthousiaste trainer. Marco, bedankt!

Youri Vaes - Everest B.V. 28 april 2014

Ik vond de Zilverline Certified Scrum Master training erg goed!

De presentaties waren sterk, de opzet was slim (2 sprints in 2 dagen, inclusief burndown), de spelletjes waren leuk (en hebben nog een boodschap ook) en ik heb echt wat geleerd.

Ilona Kanters - Everest B.V. 29 april 2014

Training met veel passie en een enorme berg praktijk ervaring

Michael is een erg bevlogen techneut en Scrummaster; met veel passie en een enorme berg praktijk ervaring leert hij je de finesses van Scrum. Daarbij schuwt hij niet de cursist te confronteren met hun vastgeroeste gewoontes.

Het meest waardevol vond ik hoe om te gaan met bugs (niet in een bugtracker maar direct oplossen of op backlog) en Scrum introduceren in een omgeving waar men dit nog niet gebruikt

Bruno Peeters - Fourtress 26 mei 2014

"Deze training kwam voor mij precies op het juiste moment."

 Ik heb dankzij het enthousiasme van Marco nu de kennis en vooral de inspiratie (!) om als Product Owner te starten met mijn eerste scrum project. Het meest waardevol vond ik dat de hele workshop dmv de scrum werkwijze uitgevoerd wordt. Maakt het meteen ook duidelijk!

Lotte Witty - Sanoma 6 juni 2014

Als ik iets wil leren over mijn toekomstige rol in de scrum wereld dan was dit wel de beste keuze.

1 cursus, 2 enthousiaste scrumtrainers, 3 teams, 4 dagdelen en 15 deelnemers zijn het recept voor een enerverende, leerzame, leuke en soms verrassende kennismaking met de rol van de scrummaster. Als ik dan toch ergens op een manier iets wil leren over mijn toekomstige rol in de scrum wereld dan was dit wel de beste keuze. Bedankt voor alle inzichten Marco en Bas.

Hans den Reijer - SBA Business Solutions 30 juni 2014

Blij dat ik de cursus heb gevolgd!

De inhoud was absoluut top en ook nog op maat gemaakt. De slides waren nuttig en verhelderend door jullie uitleg. De enthousiasme was zeer welkom, verfrissend en ik heb nog nooit een cursus meegemaakt, waar iedereen zo actief in mee participeerde. Erg leerzaam!! Blij dat ik de cursus heb gevolgd!

Ronni van Olphen - RovolIT 30 juni 2014

Het waren twee super leuke en interactieve dagen.

Het waren twee super leuke en interactieve dagen dankzij het inspirerende verhaal en de uitstekende wisselwerking tussen Marco en Bas! Ik zou absoluut commitment afgeven op een volgende training!

Rick Oonks - Info Support 7 september 2014

De gedrevenheid, vakkennis en openhartige benadering van trainers Marco en Bas was sterk.

De gedrevenheid, vakkennis en openhartige benadering van trainers Marco en Bas was sterk. De dynamische invulling van de training en de interactie met de groep maakte dit tot een van de meeste inspirerende trainingen die ik ooit heb meegemaakt.

Sjoerd de Vries - Triomph 10 september 2014

Als je verder wilt met Scrum of wilt beginnen met Scrum is dit hét beginpunt.

Dit is niet de zoveelste suffe training om een papiertje te halen maar een interactieve hands-on cursus waarin jouw vraagstukken behandeld worden. De tijd vliegt en uiteindelijk lukt het Marco en Bas om toch zomaar even ook alle verplichte onderdelen in de cursus de revue te laten passeren. Kort-om: als je verder wilt met Scrum of wilt beginnen met Scrum is dit hét beginpunt.

Flurin Egger - Digipaint 12 september 2014

2 leuke dagen zonder een moment van verveling.

Marco en Michael nemen je mee in de wereld van SCRUM en leggen SCRUM uit met theorie, praktijk maar vooral humor. Dit maakt het 2 leuke dagen zonder een moment van verveling.

Jeroen van Reeden - Sanoma 18 september 2014

Heb met veel genot de CSPO training afgerond.

Heb met veel genot de CSPO training afgerond en ben zeer enthousiast over het toepassen van de SCRUM methode in onze niet zo voor de hand liggende omgeving.

Noël Verhoeven - NCIM 22 september 2014

"De waarde van de training is onschatbaar"

De waarde van de training is onschatbaar. Deze training hadden we met de gehele groep productowners twee jaar eerder moeten volgen.

Adrie van Zundert - Gouw IT 30 september 2014

'Goede mix van theorie en praktische informatie'

Als je al enige tijd meeloopt in de Agile wereld en verdieping nodig hebt op het vlak van architectuur en Agile, dan is dit een hele goede masterclass. Goede mix van theorie en praktische informatie. Het heeft mij verder geholpen. Wat ik al wist is bevestigd door deze masterclass. Ik kom nu beter beslagen ten ijs.

Arjen Smedes - Doubleforge 4 oktober 2014

Een concreet kader om architectuur in een scrum omgeving toepassen

Veel geleerd waarvan het allerbelangrijkst een concreet kader om architectuur in een scrum omgeving toe te kunnen passen.

Sjoerd Talsma - Talsma ICT 6 oktober 2014

Training heeft mij goed geholpen om als architect samen te werken met Scrum teams

Ik was opzoek naar hoe ik als architect samen kan werken met de teams in een agile omgeving. Deze training heeft mij hier verder bij geholpen. De trainers hebben ons op een leuke interactieve manier door de dag begeleid en ook veel eigen ervaringen gedeeld.

Ronald Peterson - Everest 7 oktober 2014

Een goede training waar je direct zelf mee aan de slag kunt

Aan alles in de training is te merken dat Mathias enorm veel kennis heeft van DDD en dat hij de onderwerpen uit de training zelf dagelijks in de praktijk toepast.

Bart Bakker - Zilverline 29 oktober 2014

Onmisbare kost voor elke ontwikkelaar

Waarom zijn veel van deze dingen onbekend? Object Oriented is nu toch wel main stream en dan kom ik erachter dat vanuit Domain-Driven Design veel actuele en toch al oude patronen en strategieën bevat die we allemaal zijn kwijt geraakt. Domain-Driven Design is onmisbare kost voor elke ontwikkelaar (van junior tot architect). De Strategic Domain-Driven Design Workshop geeft met name voor de wat meer ervaren ontwikkelaars (t/m business architects) theorie en ervaring om beter om te gaan met (business) domeinen, hun relaties, hun (Bounded) Context en hoe dit tot systemen is te mappen. Doen!

Marc Van Andel - Kadaster 30 oktober 2014

De hele cursus was voor mij waardevol

Ik stelde het zeer op prijs dat de cursus op een unieke (scrumachtige) manier werd gegeven met veel afwisseling van interactieve games, theorie en kennistoetsing. Dit maakte dat de snelheid er in bleef en dat je halverwege de dag niet op de klok ging zitten kijken. Mijn oprechte complimenten, hier kunnen andere trainers een voorbeeld aan nemen!

Chris Held - EBPI 18 december 2014

Ik vind de training zeer goed opgezet

De training wordt zelf als een scrum-project aangepakt. Als deelnemer kun je je eigen leerdoelen als 'user stories' inbrengen, die dan in twee sprints (dagen) worden behandeld. Door deze aanpak wordt de behandelde theorie direct in praktijk gebracht. Ook de verschillende games en andere opdrachten dragen bij aan het laten 'landen' van de theorie.

Jakob Boer - TSTC 21 januari 2015

Op elk moment boeiend

Door deze zeer enthousiaste trainer was de training op elk moment boeiend. De 2 dagen waren zomaar voorbij en dat heb ik wel eens ander mee gemaakt. De gehele training werd beschouwd als 2 sprints, waardoor je gelijk in een echt project was beland. Super gedaan en echt voor herhaling vatbaar.

Hendrikus Dijkstra - Deloitte 22 januari 2015

Sprankelend en interactief

Gepassioneerde trainers met veel kennis van zaken die de materie op een sprankelende en interactieve manier brengen.

Jenny ter Horst - Hogeschool van Amsterdam 23 januari 2015

Praktijk voorbeelden waren echt waardevol

De Certified Scrum Master Training was een erg goede introductie voor de scrum methodiek, na de training konden we meteen een aantal dingen implementeren in ons eigen project. Praktijk voorbeelden waren echt waardevol, ook de praktijkkennis was op een hoog niveau wat het mogelijk maakte om goede inhoudelijke discussies te voeren.

Arnold Boersma - Deloitte 23 januari 2015

Vooral 'het overtuigen van klanten' waardevol

Ik vond de volledige training leerzaam. Vooral het deel waarin 'het overtuigen van klanten' — dus eigenlijk de hele praktische voorbeelden over de toepasbaarheid — en de toelichting op verdienmodellen en hoe om te gaan met budgetten, was voor mijn eigen situatie heel waardevol. Voor ieders specifieke situatie is volop aandacht, waardoor Scrum direct toepasbaar wordt in je eigen praktijk. De training is interactief en de groep heeft invloed op de volgorde en inhoud. Een absolute aanrader! De trainers zijn zeer ervaren en presenteren bijzonder enthousiast!

Aernout Bröcheler - Eboost BV 24 januari 2015

Zelden zo'n professioneel programma gezien

De twee trainers waren niet alleen experts op het gebied van Scrum, maar ze wisten de gevarieerde groep ook twee dagen lang continu te boeien met een afwisseling van theorie, praktische voorbeelden en illustrerende games. Praktijkvragen uit de groep werden gespiegeld met persoonlijke ervaring. Marco en Bas vulden elkaar zowel op inhoudelijk niveau als in hun omgang met de groep zeer goed aan, en ik heb zelden zo'n professioneel programma gezien als deze twee mannen hebben verzorgd.

Edwin Veger - Onior Group B.V. 24 januari 2015

Direct de volgende dag met implementeren beginnen!

Omdat alle vragen van de cursisten zelf werden beantwoord was deze informatie voor mij direct toepasbaar. Door het enthousiasme van de trainers en de directe toepasbaarheid van de methodiek, wil je direct de volgende dag met implementeren beginnen!

Nick Enthoven - Evident Interactive 26 januari 2015

Blijf doorgaan met deze manier van trainen, met deze kwaliteits-trainers!

De training staat open voor mensen met een eerste interesse in Agile werken, maar ook voor ervaren Scrum Masters die bepaalde ervaringen willen toetsen aan de grondbeginselen van Scrum.

Jan Rademakers - ICT Automatisering Nederland BV 26 januari 2015

Voor iedereen die als product owner wil fungeren

Ik zou deze training aanbevelen aan iedereen die als product owner wil fungeren in zijn/haar bedrijf. Tijdens deze training krijg je goed en duidelijk voor jezelf waar Scrum nu echt om draait en hoe je rol as Product Owner hier in past.

Patrick Klok - Recore Systems 2 februari 2015

Veel eye-openers

Zeer leerzame training. Veel eye-openers en goede onderbouwing waarom de verschillende onderdelen van Agile-Scrum zo belangrijk zijn en hoe de rol als Product Owner in te vullen. Inspirerende interactie met de trainers en mede-cursisten.

Bert Bouwers - Rohill 6 februari 2015

Lekker dynamisch en interactief

Fantastische trainers, die hun passie en vakkennis rondom Scrum uitstekend uitdragen. Recht voor z'n raap, lekker dynamisch en interactief.

Sjoerd de Vries - TRIOMPH 10 februari 2015

Goed inzicht gegeven in de taken van een PO

De cursus CSPO heeft me een goed inzicht gegeven in de taken van een PO en zullen mij ondersteunen in mijn toekomstige rollen, waarbij ik zelf in een PO rol zal werken en/of met PO's te maken heb. Michael en Bas lieten tijdens de cursus genoeg de teugels vieren om lol te houden en toch het doel niet uit het oog te verliezen. Het leerproces werd duidelijk ondersteund door SCRUM. Leuke gasten in een ontspannen setting.

Wilfred Braamskamp - qualogy b.v. 10 februari 2015

Fijne dynamiek in de groep waarbij alle vragen behandeld en beantwoord werden.

Het Scrum-werken tijdens de training was leuk, waarbij je direct het geleerde in de praktijk kan brengen. Beide trainers waren bijzonder vaardig en gaven op een zeer interactieve manier een leerzame training.

Arjan Spelt - MaxGrip 10 februari 2015

Uitstekende cursus

Een uitstekende cursus waarin de theorie meteen in praktijk wordt gebracht: scrum wordt uitgelegd met scrum. Onder begeleiding van twee top docenten die niet alleen de stof beheersen, maar ons met deze praktijk gerichte aanpak de wereld van scrum hebben laten beleven. Als ik nog niet enthousiast was over scrum, zou ik dat met deze docenten en cursus vanzelf geworden zijn.

Leo Kralt - Centraal Bureau voor de Statistiek 16 februari 2015

Aanrader, ook als je al ervaren bent Scrum

Ondanks de nodige ervaring met Scrum kan ik de training aan iedereen aanraden die nog geen Certified Scrum Master is. De training zit vol met eye openers en de afwisseling tussen de theorie en praktijk vullen elkaar ijzersterk aan.

Alex Meijer - Nederlandse Omroep Stichting 16 februari 2015

Ik vond het een erg goede training

Marco en Bas zijn zo ontzettend goed op elkaar ingespeeld, training krijgen van hen is echt een feestje. Scrum leren door Scrum doen. Perfect

Joan Strik - Pluryn 17 februari 2015

Deze trainers weten je echt voor de volle twee dagen te boeien!

Vooral door de afwisseling tussen game & theorie was het een zeer goede cursus!

Bart Zuidgeest - Business Information Engineering 2 maart 2015

Aansprekende praktijk voorbeelden

Goede combinatie van theorie, praktijk en spel. Het meest waardevol is de ruime praktijk ervaring van de twee trainers. Op elke vraag hebben ze een goed antwoord en een aan sprekend praktijk voorbeeld, hoe bijzonder de vraag ook is.

Kees de Heer - Rivadore 21 maart 2015

Ik durf vanuit mijn ervaring deze training aan iedereen aan te bevelen.

Ik had het doel om de SCRUM methodiek toe te voegen in een productie i.p.v. software omgeving. De trainers gaven mij voldoende ruimte om deze persoonlijke trainingsbehoefte te beantwoorden. De theorie werd speels afgewisseld door verschillende groepsopdrachten, waardoor 'het kwartje' steeds viel. Marco en Bas waren zeer goed op elkaar ingespeeld en konden een mooie verdeling maken tussen een frisse humoristische blik tot een verdiepende inhoudelijke casus. Ik durf vanuit mijn ervaring deze training aan iedereen aan te bevelen.

Judith Scholtes - SVH 23 maart 2015

Een echte aanrader

De training wordt echt enthousiast en begrijpelijk gegeven. Voor zowel mensen die al met Scrum werken als voor mensen voor wie Scrum helemaal nieuw is een echte aanrader.

Jacco Kamminga - New Nexus 3 april 2015

Zeer verhelderend!

De Scrum training van Marco was een zeer leerzame maar vooral ook enthousiast makende dag. Door de bevlogen manier van vertellen, de heldere uitleg en de toepasselijke en creatieve oefeningen leer je de waarde en voordelen zien van Scrum. Eigenlijk zou iedereen die dagelijks in een productieproces zit deze training moeten volgen met zijn team. Alleen al om te ervaren hoe het ook anders kan.

Ellen Hagenaars - Sanoma Media Netherlands B.V. 7 april 2015

De eerste kennismaking smaakt naar meer.

Bas en Marco blinken uit in het energiek aanbieden van de stof. Een mooi duo dat zorgt voor een beleving in plaats van alleen het overdragen van kennis. De hele Scrum wereld is voor mij nieuw, maar de eerste kennismaking smaakt naar meer. Dank!

Tim Pubben - SNS Bank 17 april 2015

De training om een awesome Product Owner te worden.

Vooral de ideeën over hoe je je scrumwerk kan aanpassen aan een niet-scrum-omgeving, of hoe je kunt proberen hoe je die niet-scrum-omgeving kunt aanpassen aan je scrumwerk vond ik waardevol. Bas en Michael laten je inzien hoe je een awesome Product Owner kunt zijn door je interessante spellen te laten doen, pakkende voorbeelden te geven met een minimum aan Powerpoint-slides en door de cursus zelf te 'scrummen'. Ze weten je met hun enthousiasme en praktische inzichten twee volle dagen te boeien.

Simon Klees - RTL Nederland Interactief B.V. 25 april 2015

Ik vond het een geweldig interessante training.

In twee dagen krijg je een radicaal ander beeld hoe je Requirements moet specificeren en krijg je de bagage mee om het morgen ook daadwerkelijk op die manier te gaan doen!

Nico van Didden - ProRail B.V. 1 mei 2015

Mateloos relevant voor waar ik dagelijks mee bezig ben.

Meest waardevol vond ik het opknappen van requirements in functies, kwaliteiten en oplossingen. Waarbij je leert om de kwaliteiten te kwantificeren. Mateloos relevant voor waar ik degelijks mee bezig ben.

Rick IJspeerd - IJspeerd Advies 7 mei 2015

Fantastische training

Fantastische training die geen moment saai of herhalend is. De betrokkenheid en enthousiasme van de trainers is van ongekende hoogte en kwaliteit. De trainers doen je op momenten geloven alsof je al de Scrum kennis altijd al in je had en dat ze het slechts uit je hebben getrokken. 10/10 Aanrader!

Stas Pavlov - S V Pavlov 20 mei 2015

Zeer waardevol!

Ik heb de training als erg waardevol ervaren. De trainers zijn erg goed op de hoogte van de theorie en brachten vaak praktijkvoorbeelden aan ter onderbouwing van de theorie. De training was erg interactief en leuk opgezet. Vooral het volgen van de training op de SCRUM manier heeft mij erg geholpen in het omzetten van theorie naar praktijk. Er was veel ruimte voor vragen en ook de humoristische manier waarop de training werd gegeven sprak mij erg aan (had af en toe het gevoel dat ik in een theater zat :-)). Bedankt voor deze introductie in SCRUM, hier ga ik zeker mijn voordeel mee doen!

Jessica Snieder - Paphos Group B.V. 21 mei 2015

Meer inzicht om efficiënt te werk te gaan

Door middel van de Scrum training krijgen medewerkers meer inzicht om efficiënt te werk te gaan. Als je mee wil gaan met de tijd en niet wil blijven hangen in een ouderwetse achterhaalde werkwijze, zou het goed zijn dat je de Scrum training gaat volgen!

Wesley Oosterling - Stichting Waternet 29 mei 2015

Erg praktisch

Ik vond de cursus erg praktisch. Er werd daarbij goed aangesloten bij de groep, waarbij meteen werd ingespeeld of we iets moesten doen en bewegen of dat we open stonden voor theoretisch uitleg. Alles is me zeer helder uitgelegd.

Roderik Bijlard - Stichting Waternet 29 mei 2015

Een training met speelse aanpak!

De coaches van Zilverline weten in 2 dagen intensief, doch met een speelse aanpak, het enthousiasme over de Scrum-methode aan te wakkeren.

Frank Sträter - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (P&O) 7 juni 2015

Een eye-opener

Een eye-opener hoe complex werk in een eenvoudig proces kan worden uitgevoerd.

Matthieu Hoogerwerf - Negometrix B.V. 8 juni 2015

Als je Scrum wilt gaan toepassen kan ik deze training zeker aanbevelen.

De Certified Scrum Master training biedt de mogelijkheid om op een leuke en interactieve manier in 2 dagen een goed beeld te krijgen van Scrum en je goed voor te bereiden op het examen. Door de training op een scrum manier aan te pakken leer je op een interactieve, leuke en praktische manier snel de basisbegrippen van scrum. Als je Scrum wilt gaan toepassen kan ik deze training zeker aanbevelen.

Lot Hagenaars - Inergy Analytical Solutions B.V. 8 juni 2015

Heel erg waardevol!

Veel geleerd over het aanpakken van problemen die een verloren zaak lijken. Heel erg waardevol! De ervaringen die Michael deelt zijn uniek en erg waardevol.

Jozua Sijsling - Binary Impact 8 juni 2015

Een enthousiaste trainer

De trainer is duidelijk een doorgewinterde en enthousiaste trainer. Op een snelle, afwisselende en structurele manier neemt hij de deelnemers mee in zijn training. Hij heeft controle over de materie maar is altijd in voor een humoristische zijstap. Goed gedaan!

Sharma Eer - Stichting Waternet 12 juni 2015

Veel praktijk ervaring

De trainer heeft veel ervaring en weet daardoor veel van de praktijk. Dat maakt voor mij de bedoeling van de training nog duidelijker. De training is erg interactief zodat je zelf ook lekker aan de slag kan.

Ingrid de Boer - Stichting Waternet 12 juni 2015

Wat een fantastische training!

Het wordt met heel veel enthousiasme en goede praktijkvoorbeelden gegeven. Ook krijg je veel ruimte op een eigen case aan te dragen en deze te behandelen. Echt een aanrader!

Sabine Rippen - wehkamp 22 juni 2015

Als je nog niet enthousiast bent over scrum, dan wordt je vanzelf

De training is erg goed verzorgd en voorbereid. Vooral de afwisseling van werkvormen maakt dat de inhoud goed duidelijk wordt. De trainers zijn heel erg enthousiast en staan open voor andere ideeën, inzichten en vragen. Als je nog niet enthousiast bent over scrum, dan wordt je vanzelf enthousiast door de cursus en de trainers.

Kitty Westerhof - NS Groep B.V. 23 juni 2015

Goede training over Scrum.

Gegeven door twee enthousiaste vakidioten in de positieve zin van het woord. Fijne balans tussen zitten & luisteren en bewegen & oefenen.

Lian van Lierop-Jansen - NS Groep B.V. 23 juni 2015

De training Scrum Master van Zilverline is een absolute aanrader

De gedrevenheid van de trainers, aangevuld met hun grote praktijkervaring waardoor de training veel meer is dan een theoretische exercitie.

Suzanne Oonk - NS Groep B.V. 24 juni 2015

Twee erg leuke dagen

Twee erg leuke dagen, op een scrum wijze, doorgebracht met enthousiaste trainers ... heerlijk afgewisseld tussen de materie enerzijds en spelvormen anderzijds. Goede voorbeelden en praktische tips uit een enorme bak aan ervaring !

Bert van der Schaaff - Bert van der Schaaff projectmanagement 26 juni 2015

Dat iets leren leuk is, dat geld zeker voor deze training.

Je dompelt onder in de theorie en de praktijk. Je kan nadien zelfverzekerd als Scrum Master aan de slag ondanks dat je nog nat achter je oren bent.

Henri Aalderink - TMC Software 28 juni 2015

Top!

Ik kwam iedere trainingsdag met extra energie uit de trainingszaal. De verdeling tussen theorie en spel was prima. Daarnaast was de lokatie goed te bereiken en goed georganiseerd.

Bram Eshuis - Cooperatie VGZ 30 juni 2015

Werken weer laat draaien om het maken van een mooi product.

Michael Franken en Bas van der Hoek nemen je vanaf de eerste seconde van de cursus mee in de praktijk van de Scrum methode. Zonder poespas met betrokkenheid van alle stakeholders een mooi product leveren, dat willen we toch allemaal? Het geheel kwam als een verfrissende waterval over me heen. Ik was erg blij om te horen dat er een methode bestaat die werken weer laat draaien om het maken van een mooi product.

Dirk-jan Steltenpool - Elsevier B.V. 5 juli 2015

Super energiek en inspirerend

Super energiek en inspirerend

Cynthia Anas Roose - Stichting Waternet 6 juli 2015

Uitstekende training

Uitstekende training om je eigen blokkades in denken te zien, Door samenwerking met anderen, kan je die drempels overschrijden en tot betere en snellere resultaten komen.

Wim Kok - Stichting Waternet 6 juli 2015

Anders gezegd: ik rugby al ruim 30 jaar maar dit is de eerste keer dat ik de behoefte heb gevoeld om in de scrum te staan.

Een interessante training kan saai gemaakt worden door de verkeerde docent. Andersom kan een (op het oog) taaie materie door een docent met zoveel enthousiasme gebracht worden dat je vergeet dat het eigenlijk saaie stof is.

Allert de Zeeuw - Stichting Waternet 7 juli 2015

Complimenten voor Michael!

Complimenten voor Michael, heel helder in kennisoverdracht, wat wel en niet binnen Scrum past. Laat zien wat nodig is om Scrum binnen de organisatie te laten werken. Ook leuke voorbeelden die hij tussen neus en lip noemt, laat zien dat hij ervaring heeft om meerdere terreinen van business / dev teams.

Robin Wouters - Sanoma Media Netherlands BV 2 september 2015

De combinatie theorie en praktijk waren heel waardevol.

Aan het einde was ik niet alleen qua theorie verder gekomen, maar hadden we ook gelijk handvatten om SCRUM in de praktijk binnen onze organisatie op te pakken.

Luuk de Werd - Sanoma Media Netherlands BV 2 september 2015

Perfecte training voor mensen die al met Scrum werken of hiermee willen starten.

De games geven je meteen een in your face het probleem en de oplossing. Je bedenkt het zelf ipv dat het je via een PP wordt aangereikt. Je vergeet het zo ook nooit meer... De workshops geven je veel handvaten om het in de dagelijkse praktijk te gaan toepassen en laten de valkuilen en kansen goed zien. Door de humor en passie van de trainer gecombineerd met de interactie (games en workshops). blijft alle kennis echt plakken en vind je het jammer als de cursus is afgelopen.

Harko van der Wal - Sanoma Media Netherlands BV 2 september 2015

Het geven van Scrum met Scrum!

Hoe kun je nu beter Scrum leren dan met Scrum? Erg nuttige, leuke, interactieve en informatieve training waarbij oefenen volop aan bod komt. Marco en Bas zijn geweldige en gedreven trainers.

Perry van Happen - AlleeWonen 4 september 2015

De passie voor Scrum is aanstekelijk!

De boeiende en inspirerende manier van vertellen over Scrum spreekt me enorm aan. De trainers vullen elkaar goed aan en weten de hele groep te betrekken bij de onderdelen en de opdrachten. De scrumpassie van Marco is aanstekelijk en boeit van begin tot eind. De ervaring en humor van Bas inspireert om met scrum te beginnen

Marc Schraven - Pluryn (afd debiteuren) 4 september 2015

De training is enthousiasmerend!

De trainer vertelt over Agile en Scrum zodanig, dat het heel enthousiasmerend werkt. Hij zorgt dat ik me op mijn gemak en veilig voel, omdat hij de vragen van iedereen serieus beantwoord. Het meest waardevol vond ik de presentaties met uitleg en ook het proefondervindelijk uitvinden van de theorie in de praktijk, met trouwens heel leuke opdrachten, heel laagdrempelig.

Marlies de Weert - Stichting Waternet 8 september 2015

Door deze cursus op zijn Scrums te geven, sta je er direct midden in.

Scrum maakt complexe zaken niet minder complex, scrum zorgt er - onder andere - voor dat je ze met de juiste mensen op het juiste moment in de juiste context bespreekt (zonder de ballast van overtollige organisatie). Door deze cursus op precies dezelfde manier te geven, sta je direct midden in scrum. Het meest waardevol vond ik de interactie tussen de games en de theorie achter scrum. Het feit dat we de cursus zelf al scrummend deden, hielp ook heel erg. De volgorde in de verschillende onderdelen (dus eindigen met de definition of done) was 'on the spot'.

IJsbrand Theunissen - Prelum Uitgevers 18 september 2015

Uitstekende interactieve cursus

Uitstekende interactieve cursus, die je op het puntje van je stoel houdt. Must voor elke Scrum Product Owner!

Michiel Udo - Gemeente Utrecht 19 september 2015

Direct aan de slag!

Door een praktische en doelgerichte insteek konden we direct aan de slag voor onze eigen praktijk. Het meest waardevol vond ik de praktische onderdelen, omdat je dan door voorbeelden en door het te ervaren het idee onder de knie krijgt.

Sten van Poelgeest - OBS de Vogels 20 september 2015

De dynamische vorm van de cursus sprak mij zeer aan.

Het meest waardevol voor mij was de praktijk ervaring van de docenten en de theoretische onderbouwing. Daarbij sprak de dynamische vorm (cursus in scrum jasje) mij zeer aan.

Niels Vlug - NS Groep B.V. 23 september 2015

Je wilt het ook gelijk doen!

Je leert niet alleen wat Scrum is en hoe het werkt, maar met het enthousiasme en de ervaringen van deze trainers wil je het ook gelijk gaan doen! Het meest waardevol vond ik de rollenspellen die jullie af en toe zelf speelden en hoe jullie vanuit ervaring, inclusief voorbeelden, konden aangeven hoe projecten (wel en niet) kunnen verlopen.

Erik Bakhuis - NS Groep B.V. 23 september 2015

Doordat Scrum wordt gebruikt als middel om de Scrum Master training te geven kán je niet anders dan overtuigd raken en verveel je je geen moment!

Bas & Marco hebben een hele energieke, directe manier van communiceren die ervoor zorgt dat je gelijk persoonlijk betrokken bent bij de training. De interactieve onderdelen waren voor mij de echte eye-openers en lieten mij zien hoe ik deze informatie ook zelf zou kunnen overbrengen aan personen die nog sceptisch zijn. Penny-game was voor mij het sterkste voorbeeld.

Aron Rotteveel - Impres 25 september 2015

Een perfecte mix van praktijkervaring, passie en kennis.

Ik heb veel trainers meegemaakt, maar Bas en Marco zijn tot nu toe met stip de beste. Een perfecte mix van praktijkervaring, passie en kennis. Als deelnemer voel je je tijdens de hele training betrokken en gehoord. Door deze training te volgen heb ik veel meer kennis en begrip voor Scrum wat ik nooit uit boeken had kunnen halen. Kernwoorden: energiek, humor, passie, kennis, betrokken en veel praktijk ervaring.

Frans Hoekstra - Probo Sign B.V. 26 september 2015

Enthousiaste aanpak van het begin tot en met het einde

De enthousiaste aanpak van het begin tot en met het einde zorgde ervoor dat je de informatie goed kon opnemen. Het was duidelijk dat de twee trainers uitermate goed op elkaar waren ingespeeld, wat de training en sfeer zeker ten goede kwam. Er was een ruime gelegenheid voor vragen en interactie met zowel de trainers als met de andere deelnemers. Het meest waardevolle vond ik Naast het enthousiaste en diepgaande verhaal van de beide trainers ook het contact en het samenwerken met de andere deelnemers. Ook hier heb ik veel (praktijk) tips van gekregen.

Tycho Vermeulen - Hoppinger B.V. 27 september 2015

Absolute aanrader!

De zeer enthousiaste trainers (Bas van der Hoek en Marco Mulder) hebben in 2 dagen SCRUM, de rollen en bijbehorende taken, voordelen en valkuilen omtrent Agile werken en nog veel meer bijgebracht. De training vond ik erg goed en kundig gegeven!

Michel Pirovano - DNB Afdeling Accounting 12 oktober 2015

Dikke pluim!

Dikke pluim voor een leuke en nuttige training, die op geen enkel moment saai wordt door de trainers die deze trainingen vol energie verzorgen. Het meest waardevolle vind ik de Scrum roles; leerzaam dat de PO rol zo veelomvattend is! Inzicht: Scrum als manier om werk te organiseren, ipv gebruiken als projectmethodiek.

Edwin de Jaeger - DNB Afdeling Accounting 13 oktober 2015