Devops

Een combinatie van ontwikkeling en bedrijfsactiviteiten

Wij geloven dat anno 2020 een applicatie in productie zetten een snel en moeiteloos proces moet zijn, zonder vertragende handmatige stappen of onzekerheid en stress.

Je hebt vast wel eens gehoord dat Google elke 10 seconden live gaat met nieuwe software. Maar hebben zij dan geen last van “silo” denken en problemen in de samenwerking tussen verschillende afdelingen? Komt het bij hen voor dat deployments moeizaam gaan en dat bugs niet worden opgelost of niet bij de juiste teams terecht komen? Hebben zij als organisatie weinig inzicht in hun applicatielandschap en zetten ze servers zelf handmatig op?

Waarschijnlijk niet of in mindere mate, want ze werken DevOps. Dit is een combinatie van ontwikkeling (Dev) en bedrijfsactiviteiten (Ops) waarbij het team, processen en technologie doorlopend waarde bieden aan klanten. Herken je de bovenstaande zaken voor jouw organisatie? Dan biedt DevOps misschien wel de oplossing voor jou.

Wat nu als je de ontwikkel- en beheerprocessen binnen het team samenvoegen en vervolgens automatiseren. Hierdoor kan je alle onderdelen bij het bouwen van software monitoren, integreren, testen, releasen en deployen. Daarmee is tevens je infrastructuur management ingericht. Door deze inrichting en automatisering krijg je een kortere ontwikkelcycli, een verhoogde frequentie van oplevering en een meer betrouwbare oplevering in nauwe overeenstemming met de business doelstellingen. Je krijgt meer overzicht over je applicatielandschap en je zal merken dat bedrijfsonderdelen beter samenwerken.

Voordelen van DevOps zijn:

- Snelheid, vaak opleveren van nieuwe functionaliteit
- Betrouwbaarheid en hoge kwaliteit
- Schaalbaarheid van de software
- Bevorderd samenwerking binnen team tussen ontwikkelaars en operatie
- Veiligheid van de applicatie

Wij helpen jou met het toepassen van:

- Continuous integration (CI)
- Continuous delivery (CD)
- Microservices
- Infrastructure as code
- Monitoring and logging

Wil je weten voor welke organisaties wij DevOps inzetten,
lees dan deze cases: RIPE NCC en Jortt

Zie jij de voordelen van DevOps ook in en wil je meer weten over hoe we kunnen samenwerken neem dan contact op met Okke Harsta.

Neem contact op

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Zilverline voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan contact op met:

Foto Okke Harsta

Okke Harsta

Partner,
Agile Management Consultant & Developer.

ContactZilverline gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Okee