Agile Value Requirements

Requirements management is essentieel om projecten succesvol uit te voeren. Ook in Agile projecten is requirement engineering belangrijk.

Voor velen betekent 'Agile requirements' een eindeloze lijst van user stories op een product backlog. Een grote verzameling user stories geeft echter geen houvast om de gewenste uitkomst van een project goed vast te leggen en te communiceren.

Bij een groeiend aantal projecten lukt het echter wel om 'data-driven' te sturen op business value. Deze projecten presteren veel beter. In deze cursus leer je hoe je dit doet, gebaseerd op het werk van Tom Gilb.

In de Value Requirements training van Kai Gilb leer je de doelen van stakeholders in kaart te brengen en helder te kwantificeren. Hierdoor kunnen betere beslissingen worden gemaakt op basis van de prioriteiten van meerdere stakeholders. En door voortgang op doelen te meten kunnen prioriteiten telkens worden bijgestuurd op basis van echte data.

Alleen door product keuzes te relateren aan echte business value ben je in staat om goed stakeholder  management te doen. En telkens de meeste waarde op te leveren op basis van meetbare doelen. Zilverline is daarom heel enthousiast over deze aanpak en we werken al jaren samen met Tom Gilb en Kai Gilb.

De training wordt in het Engels gegeven.
Na deelname krijg je een Value Requirements certificering.

Datum
Thursday 30 March + Friday 31 March van 9 uur tot 17 uur
Kosten
De training kost € 1495,– ex. BTW, inclusief materiaal, fris, koffie, thee, en lunch
Locatie
De locatie is Hotel Breukelen (aan de A2)
Trainers
Kai Gilb en Marco Mulder

Inschrijven training

Voor wie is deze training

  • Als je een Product Owner of stakeholder (belanghebbende) bent
  • Als je verantwoordelijk bent voor stakeholder  management en prioritering
  • Als je verantwoordelijk bent voor requirements  engineering of business analysis
  • Als je een architect of designer bent
  • Als je project manager bent
  • Als je echte waarde wilt opleveren voor je stakeholders

Deze training leert je dé manier van requirements opstellen door:

  • De uitkomst te scheiden van design, architectuur en oplossing en op het juiste niveau te plaatsen (business, stakeholder, product, sub-product, oplossing).
  • De product functies puur te formuleren, zonder design.

Maar vooral de product waarden zo te formuleren dat:

  • Ze representatief zijn voor de voor de uitkomsten die de gebruikers, sponsors en andere stakeholders als succesvol beschouwen.
  • Ze nuttig zijn voor product owners, engineers en architecten om keuzes te maken.

Na deze unieke training ben je in staat om een gewone tekst - of dit nu een PID is, een requirement specificatie is of een verzameling user stories - te herschrijven tot een set van concrete uitkomsten die het daadwerkelijke succes van het project beschrijven. Dit is een vaardigheid die weinig mensen bezitten en van onschatbare waarde bij projecten.

Je leert vooral door zelf te doen en deze training zit dan ook vol met interactieve oefeningen.

Register for training

Fields with a are mandatory

Praticipant 2

Praticipant 3

Praticipant 4

Praticipant 5

Praticipant 6

Praticipant 7

Another participant   

Invoice data

Drive delivery of value to the next level
Kai Gilb is one of the most inspirational and passionate experts that I had the pleasure of getting a training from. The tools and skills that I learned give me the ability level the playing field during stakeholder discussions and focus on delivering real value instead of political value. Kai is also just an incredibly pleasant and generous person who is genuinely concerned with empowering others to succeed in their careers. I have been to a lot of workshops and read a lot of books with methods for product development but there are very few that have left me with such practical tools and skills that I can apply to drive the delivery of value from my teams to stakeholders to the next level.
Stas Pavlov
Sumis Printmanagement BV
This is how agile is meant in its purest form
The training Agile Value Requirements is a must for every product owner.  This is how agile is meant in its purest form.  You will learn how to translate the value your stakeholders are looking for into concrete IT deliverables.  Really powerful in combination with the Agile Product Owner training.
Arend-Jan de Jong
Rabobank Nederland
Ik vond het een geweldig interessante training.
In twee dagen krijg je een radicaal ander beeld hoe je Requirements moet specificeren en krijg je de bagage mee om het morgen ook daadwerkelijk op die manier te gaan doen!
Nico van Didden
ProRail B.V.
Very relevant training
Very relevant training that gets every productowner re-thinking how to successfull - or fail - in (agile) projects.
Gaston Bremer
Ahold
Meer evaluaties

Trainers

Kai Gilb
Kai Gilb inspireert bedrijven over de hele wereld en leert hoe je succes kan afdwingen in projecten. Hij heeft heel veel ervaring en zal ook zeker war-stories delen met de deelnemers.

Kai werkt zowel met CEO's van multinationals als met de mensen op de werkvloer. Of je nu veel ervaring hebt, of juist weinig ervaring, tijdens een Gilb training leer je veel!
Marco Mulder
Marco Mulder is Certified Scrum Trainer en Certified Enterprise Coach. Zijn eerste ervaring met Agile op grote schaal was in het jaar 2000. Als software ontwikkelaar werkte hij aan Eclipse, samen met Agile pioniers waaronder Dave Thomas en Erich Gamma.

Als één van de Agile pioniers in Nederland gaf Marco jarenlang trainingen met Scrum grondlegger Jeff Sutherland. Ook was hij mede oprichter van nlscrum. Als coach heeft Marco vele jaren ervaring in het helpen van organisaties om Scrum in te voeren en om het werken met Scrum te verbeteren.
Bas van der Hoek
Bas van der Hoek is een resultaatgerichte hands-on agile coach met meer dan 25 jaar ervaring in software, waarvan 15 in software ontwikkeling en architectuur. Hij coacht management- en ontwikkelteams om Scrum te gebruiken zoals het hoort en steekt graag zijn handen uit de mouwen om andere agile practices in te voeren.

Bas is een ervaren spreker, trainer en Certified Scrum Master en Product Owner. Hij is auteur van drie boeken.

Waarom een Zilverline training

check icon
>1000
Zilverline heeft duizenden mensen en honderden bedrijven getraind en gecoached. Van de boardroom tot de werkvloer.
check icon
CERTIFICERING
Certified Scrum Master (CSM) en Certified Scrum Product Owner (CSPO) zijn Scrum Alliance gecertificeerd.
check icon
GRONDLEGGER
Samen met de grondlegger van Scrum - Jeff Sutherland - heeft Zilverline de eerste bedrijven in Nederland Agile gemaakt.
check icon
Interactief
2 trainers voor een groep van maximaal 20 deelnemers, met veel leuke interactieve oefeningen
check icon
PRAKTIJK
Onze trainers/coaches zijn van origine ontwikkelaars én zijn op management niveau actief geweest. Ze kennen de praktijk met al haar uitdagingen zeer goed.
check icon
GEMIDDELD EEN 9
Gemiddelde beoordeling van de trainingen is 9