Certified Scrum Product Owner Training

Inhoud training

In de 2-daagse training wordt uitgelegd hoe en waar Agile en Scrum zijn ontstaan, wat de belangrijke verschillen zijn met een traditionele aanpak, en hoe het werkt. Dit middels steeds afwisselende theorie, praktijkoefeningen en Agile games. Deelnemers zijn na de training in staat om Scrum toe te passen in hun project.

De training wordt zelf ook op basis van Scrum gevoerd, en deelnemers hebben de mogelijkheid om de inhoud van de training (training backlog) zelf op te stellen en te veranderen.

Onderdelen training

  • Basis principes Scrum (Rollen, Backlogs)

Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de Product Owner rol:

  • Hoe maak je Vision Statements
  • Hoe maak je een initiele Product Backlog
  • Hoe hou je je Product Backlog up-to-date
  • User stories, User story mapping
  • Hoe zorg je ervoor dat je eerder live kan gaan

Voor wie is de training

De Certified Scrum Product Owner training is voor alle niveaus en de volgende rollen: business, it managers, designers, testers, project managers, executives.

Certificering

Na deelname aan de training melden wij alle deelnemers aan bij de Scrum Alliance als certified Product Owner. Dit is inclusief een 2-jarig lidmaatschap bij de Scrum Alliance waarmee je toegang krijgt tot Scrum Product Owner-only materiaal.

Bekijk deze training op de website van de Scrum Alliance

Trainers

Marco Mulder

Marco Mulder is Certified Scrum Trainer, senior agile consultant en trainer. Marco coacht management en teams om Scrum te gebruiken zoals het is bedoeld. Scrum goed toegepast doet wonderen om snelheid, voorspelbaarheid en kwaliteit te optimaliseren. Echter, zonder een duidelijke focus op business doelen wordt alleen de helft van het potentieel bereikt.

Marco is een ervaren Scrum trainer. Hij heeft regelmatig Certified Scrum Master traininingen gegeven samen met Jeff Sutherland, mede-uitvinder van Scrum. Marco heeft een sterke achtergrond in IT, met 13 jaar professionele ervaring in software ontwikkeling en architectuur.

Bas van der Hoek

Bas van der Hoek is een resultaatgerichte hands-on agile coach met meer dan 25 jaar ervaring in software, waarvan 15 in software ontwikkeling en architectuur. Hij coacht management- en ontwikkelteams om Scrum te gebruiken zoals het hoort en steekt graag zijn handen uit de mouwen om andere agile practices in te voeren. 

Bas is een ervaren spreker, trainer en Certified ScrumMaster en Product Owner. Hij is auteur van drie boeken.

Helaas is deze training vol

Onze trainingen hebben maximaal 20 deelnemers. Een Scrum training is interactief, met veel oefening, Agile Games en aandacht voor de individuele vragen. We geloven niet in Scrum trainingen met hele grote groepen.

Voor deze training is een wachtlijst: mail info@zilverline.com of bel ons: +31 20 754 2165.

Inschrijven voor een volgende training is uiteraard ook mogelijk, zie Bekijk alle trainingen.

Zelfs met ervaring erg leerzaam

Ook al heb je al veel ervaring met scrum binnen organisaties, blijft dit erg leerzaam en is zeker de moeite waard om je kennis te toetsen en nieuwe ingevingen te krijgen. Doordat het een dynamische sessie is wordt je op veel verschillende wijze geprikkeld en gemotiveerd. Doen!

Rick Su - Knight Interactive 23 januari 2014

"Ik heb me geen minuut verveeld en veel geleerd"

Door de training heb ik ontdekt waarom deze manier van werken bij me past: flexabiliteit en creativiteit boven starheid en schijnzekerheid. De training wordt gebracht door twee deskundige en enthousiaste trainers. Ik heb me geen minuut verveeld en veel geleerd.

Karel Dijker - BLG Wonen 23 januari 2014

De energie spat van de trainers af!

Een boeiende en interessante training, waarbij de trainers goed op elkaar zijn ingespeeld en heel veel praktijkkennis met zich meebrengen. Er is geen moment in de CSPO training dat je afhaakt! De energie spat van de trainers af en dus ook van de deelnemers. Wil je kennis opdoen en ervaring delen met deskundigen, dan is dit de training bij uitstek!

Suzanne de Liefde - Workaway 23 januari 2014

"Zonder Marco had Scrum er anders uitgezien"

Marco, maakt de cursus tot een succes door z'n enthousiaste manier van spreken en kennis. Niet alleen van Scrum maar diverse andere technieken. Zonder Marco had Scrum er anders uitgezien.

Patrick Goldsteen - Hoofdredacteur Playboy 21 februari 2014

"Wat een inspirerende training"

Wat een inspirerende training. Waardevol en vol kwartjes-momenten. Een training die je meteen in de praktijk wilt gaan brengen.

Jasperina Timman - Sanoma 21 februari 2014

"De CSPO training is voor zowel ervaren als minder ervaren PO's een aanrader"

Middels de scrum methodiek wordt je door de trainers in 2 dagen door de wondere wereld van Scrum genomen op een aanstekelijke manier. Gezonde mix van theorie en praktijkoefeningen. Een aanrader!

Hans van Os - Leisure BR B.V. 10 april 2014

"Deze training heeft al mijn verwachtingen totaal overtroffen"

De wijze waarop Marco en Michael invulling aan deze training geven is weergaloos. Je merkt duidelijk dat beide een schat aan ervaring hebben die ze gepast en goed gedoseerd delen met de cursisten. Geweldig om te zien hoe bij alle cursisten gedurende deze training het spreekwoordelijke kwartje op zijn plek viel, zelfs meerdere malen per dag. Ik sta te popelen om, met de bagage uit deze training, deze kennis in praktijk te brengen. Michael en Marco: bedankt voor het delen van jullie kennis!

Paul Moors - TMC Test & Integration 12 april 2014

"Deze training kwam voor mij precies op het juiste moment."

 Ik heb dankzij het enthousiasme van Marco nu de kennis en vooral de inspiratie (!) om als Product Owner te starten met mijn eerste scrum project. Het meest waardevol vond ik dat de hele workshop dmv de scrum werkwijze uitgevoerd wordt. Maakt het meteen ook duidelijk!

Lotte Witty - Sanoma 6 juni 2014

2 leuke dagen zonder een moment van verveling.

Marco en Michael nemen je mee in de wereld van SCRUM en leggen SCRUM uit met theorie, praktijk maar vooral humor. Dit maakt het 2 leuke dagen zonder een moment van verveling.

Jeroen van Reeden - Sanoma 18 september 2014

Heb met veel genot de CSPO training afgerond.

Heb met veel genot de CSPO training afgerond en ben zeer enthousiast over het toepassen van de SCRUM methode in onze niet zo voor de hand liggende omgeving.

Noël Verhoeven - NCIM 22 september 2014

"De waarde van de training is onschatbaar"

De waarde van de training is onschatbaar. Deze training hadden we met de gehele groep productowners twee jaar eerder moeten volgen.

Adrie van Zundert - Gouw IT 30 september 2014

De hele cursus was voor mij waardevol

Ik stelde het zeer op prijs dat de cursus op een unieke (scrumachtige) manier werd gegeven met veel afwisseling van interactieve games, theorie en kennistoetsing. Dit maakte dat de snelheid er in bleef en dat je halverwege de dag niet op de klok ging zitten kijken. Mijn oprechte complimenten, hier kunnen andere trainers een voorbeeld aan nemen!

Chris Held - EBPI 18 december 2014

Voor iedereen die als product owner wil fungeren

Ik zou deze training aanbevelen aan iedereen die als product owner wil fungeren in zijn/haar bedrijf. Tijdens deze training krijg je goed en duidelijk voor jezelf waar Scrum nu echt om draait en hoe je rol as Product Owner hier in past.

Patrick Klok - Recore Systems 2 februari 2015

Veel eye-openers

Zeer leerzame training. Veel eye-openers en goede onderbouwing waarom de verschillende onderdelen van Agile-Scrum zo belangrijk zijn en hoe de rol als Product Owner in te vullen. Inspirerende interactie met de trainers en mede-cursisten.

Bert Bouwers - Rohill 6 februari 2015

Lekker dynamisch en interactief

Fantastische trainers, die hun passie en vakkennis rondom Scrum uitstekend uitdragen. Recht voor z'n raap, lekker dynamisch en interactief.

Sjoerd de Vries - TRIOMPH 10 februari 2015

Goed inzicht gegeven in de taken van een PO

De cursus CSPO heeft me een goed inzicht gegeven in de taken van een PO en zullen mij ondersteunen in mijn toekomstige rollen, waarbij ik zelf in een PO rol zal werken en/of met PO's te maken heb. Michael en Bas lieten tijdens de cursus genoeg de teugels vieren om lol te houden en toch het doel niet uit het oog te verliezen. Het leerproces werd duidelijk ondersteund door SCRUM. Leuke gasten in een ontspannen setting.

Wilfred Braamskamp - qualogy b.v. 10 februari 2015

De training om een awesome Product Owner te worden.

Vooral de ideeën over hoe je je scrumwerk kan aanpassen aan een niet-scrum-omgeving, of hoe je kunt proberen hoe je die niet-scrum-omgeving kunt aanpassen aan je scrumwerk vond ik waardevol. Bas en Michael laten je inzien hoe je een awesome Product Owner kunt zijn door je interessante spellen te laten doen, pakkende voorbeelden te geven met een minimum aan Powerpoint-slides en door de cursus zelf te 'scrummen'. Ze weten je met hun enthousiasme en praktische inzichten twee volle dagen te boeien.

Simon Klees - RTL Nederland Interactief B.V. 25 april 2015

Wat een fantastische training!

Het wordt met heel veel enthousiasme en goede praktijkvoorbeelden gegeven. Ook krijg je veel ruimte op een eigen case aan te dragen en deze te behandelen. Echt een aanrader!

Sabine Rippen - wehkamp 22 juni 2015

Perfecte training voor mensen die al met Scrum werken of hiermee willen starten.

De games geven je meteen een in your face het probleem en de oplossing. Je bedenkt het zelf ipv dat het je via een PP wordt aangereikt. Je vergeet het zo ook nooit meer... De workshops geven je veel handvaten om het in de dagelijkse praktijk te gaan toepassen en laten de valkuilen en kansen goed zien. Door de humor en passie van de trainer gecombineerd met de interactie (games en workshops). blijft alle kennis echt plakken en vind je het jammer als de cursus is afgelopen.

Harko van der Wal - Sanoma Media Netherlands BV 2 september 2015

De combinatie theorie en praktijk waren heel waardevol.

Aan het einde was ik niet alleen qua theorie verder gekomen, maar hadden we ook gelijk handvatten om SCRUM in de praktijk binnen onze organisatie op te pakken.

Luuk de Werd - Sanoma Media Netherlands BV 2 september 2015

Complimenten voor Michael!

Complimenten voor Michael, heel helder in kennisoverdracht, wat wel en niet binnen Scrum past. Laat zien wat nodig is om Scrum binnen de organisatie te laten werken. Ook leuke voorbeelden die hij tussen neus en lip noemt, laat zien dat hij ervaring heeft om meerdere terreinen van business / dev teams.

Robin Wouters - Sanoma Media Netherlands BV 2 september 2015

Door deze cursus op zijn Scrums te geven, sta je er direct midden in.

Scrum maakt complexe zaken niet minder complex, scrum zorgt er - onder andere - voor dat je ze met de juiste mensen op het juiste moment in de juiste context bespreekt (zonder de ballast van overtollige organisatie). Door deze cursus op precies dezelfde manier te geven, sta je direct midden in scrum. Het meest waardevol vond ik de interactie tussen de games en de theorie achter scrum. Het feit dat we de cursus zelf al scrummend deden, hielp ook heel erg. De volgorde in de verschillende onderdelen (dus eindigen met de definition of done) was 'on the spot'.

IJsbrand Theunissen - Prelum Uitgevers 18 september 2015

Uitstekende interactieve cursus

Uitstekende interactieve cursus, die je op het puntje van je stoel houdt. Must voor elke Scrum Product Owner!

Michiel Udo - Gemeente Utrecht 19 september 2015

Wat een belevenis

Boeiend en voor een bijna-leek op scrum gebied haast een openbaring wat gedisciplineerd werken in scrumteams je aan werkplezier en toegevoegde waarde voor je bedrijf kan brengen en en hoe je dat dan als product owner het beste kan doen. Ik sta te popelen om het in mijn (nog) niet-agile werkomgeving uit te proberen. De trainers zijn to the point en op een leuke manier confronterend en inzichtgevend. Absoluut een aanrader.

Sylvia van Gorp - Woningstichting Dudok Wonen 14 januari 2016

Zeer grote complimenten en respect

Dit is mijn tweede training bij Zilverline en ook deze keer was het weer inspirerend. Ik ben de training uitgekomen met niet alleen de theoretische kennis van Product Ownerschap maar ook een fundamenteel begrip van de rol en waarden van Agile. Als Scrum Master was ik vaak bezig met het verkopen van Scrum als doel. Na deze training begrijp ik dat Scrum slechts het middel is waarmee je de waarde voor de organisatie kunt maximaliseren. Hoe je die waarde definieert heb ik nu geleerd en ik kan niet wachten om het in de praktijk toe te passen. Daarnaast inspireert het trainings duo ook door hun interactie met elkaar en de groep. Zeer grote complimenten en respect voor Michael en Marco voor de inspirerende trainingsdagen.

Stas Pavlov - Emakina.NL B.V. 14 januari 2016

Alle onderdelen waren waardevol

Een training Scrum Productowner kun je overal volgen. Je komt aan, je bent aanwezig en je vertrekt. Zilverline verraste me door vanaf de eerste minuut de lat hoog te leggen, me daarna toe te slepen en dat vast te houden tot en met de laatste minuut. Aanwezigheid was niet genoeg.

Jan Kruize - Kruize Beheer Norg BV 16 januari 2016

Erg leerzaam

Ik vond de PO training erg leerzaam. De afwisseling tussen stukken theorie en praktijkgerichte oefeningen is perfect. Alles wordt aan de hand van duidelijke voorbeelden uitgelegd en als cursist heb je veel invloed op waar het accent ligt in de training.

Mandy Gaillard - ABN AMRO p/a Bloomville 18 januari 2016

Leuke, leerzame training, ook als je al ervaring hebt met SCRUM.

Interactief, o.b.v. persoonlijke leerdoelen en cases, gegeven door enthousiaste ervaren trainers. Op bepaalde vlakken was de cursus een echte eyeopener!

Liebeth Marcelis - Omroepvereniging BNN-VARA 18 januari 2016

Alle vragen vloeiend in de training behandeld

Verbazingwekkend hoe ogenschijnlijk eenvoudig alle vragen vooraf vloeiend in de training worden behandeld.

Wilfried Tolboom - Unive verzekeringen 6 februari 2016

Ook zeer waardevol voor directie en management

Een zeer waardevolle training! De materie was voor ons vaak al snel duidelijk omdat de trainer het vermogen had om die naar de situaties uit de praktijk van de werkvloer bij Unive te kunnen vertalen. Met een paar korte vragen begreep hij al snel ons typische vakjargon en de namen van systemen waar wij dagelijks mee te maken hebben. Niet alleen als aanrader voor personen die geïnteresseerd zijn in het uitoefenen van de PO rol, maar tevens voor directie en management om de positie van de PO en het scrumproces binnen de eigen organisatie beter te leren begrijpen.

Michel Teunissen - Unive verzekeringen 7 februari 2016

Mooi resultaat, veel energie

Super, geweldige trainer, duidelijk, tempo en mooi resultaat, veel energie

Martijn Knook - Unive verzekeringen 7 februari 2016

Zo goed toepasbaar, dat je direct de volgende dag aan de slag gaat

De training is een reis door verschillende aspecten van (de PO rol binnen) scrum, waarbij de reis op een scrum achtige manier wordt aangepakt. De trainer vraagt de groep daarbij om voorbeelden uit haar praktijk, die hij zonder feitelijk inhoudelijke kennis goed weet in te passen. De training is meer dan een PO training alleen. Het gaat ook over veranderen en verandermanagement. Dit maakt het zeer toepasbaar. De training opent je ogen, soms opnieuw, voor wat er anders kan om het opleveren van een product beter te doen. En is zo goed toepasbaar, dat je direct de volgende dag aan de slag gaat. Wat we dan ook gedaan hebben.

Thomas van Noort - Unive verzekeringen 7 februari 2016

De productowner training is een erg goede training

Enthousiaste en inspirerende trainer, goede afwisseling van praktijk cases en behandeling van achtergronden. Je ziet dat je het meeste leert van het meteen toepassen van het geleerde in de praktijk. Je worstelt met een echte case, en dan is wat theoretisch vaak heel makkelijk en logisch lijkt, toch opeens een stuk lastiger, omdat de praktijk, de werkelijkheid, toch altijd weerbarstiger is.

Kees Eveleens Maarse - Havenbedrijf Rotterdam 2 maart 2016

Steek die maar in je zak!

FF iets anders. Een collega van mij (Paul Veen) heeft vorige week de PO training gevolgd en we zijn het er over eens dat jij [Michael Franken] een van de beste trainers bent die we ooit zijn tegen gekomen! Steek die maar in je zak.

Harmen Coops, COO ISDC 2 juni 2010

Ik heb niet eerder zo'n prettige én kwalitatief goede training gehad

Op een interactieve manier meer te weten komen over de rol van Product Owner en antwoord krijgen op (jouw) vraagstukken uit de praktijk is natuurlijk prachtig. Maar dan ook nog bij vlagen het idee krijgen dat je naar een theatervoorstelling van het 'welbekende' cabaretduo Michael en Marco zit te kijken, maakt het plaatje compleet. Bedankt!

Harmjan Derksen - Ultimo Software Solutions B.V. 17 januari 2012

Een zeer motiverende cursus waar je ook in de verre van ideale praktijkwereld mee aan de slag kunt

Zeer waardevol dat we zelf de inhoud van de training konden bepalen. Voor mij persoonlijk waren het schrijven van user stories en de verschillende technieken om te prioritiseren erg waardevol. 

Emma Dijkstra - Relephant 18 januari 2012

Binnen twee dagen weten wat een Product Owner zoal doet? Weten hoe je zo snel mogelijk de meeste waarde toevoegt aan je eigen SCRUM skills? Gewoon de training van Zilverline doen!

Uitstekende combinatie van "zelf het programma samenstellen" en "dit willen we jullie toch echt vertellen". Een eye opener over de rol van PO.

Jeroen Heijmans - Summit BV 19 september 2012

De aanpak van de training is erg prettig

In twee dagen tijd worden door Michael Franken alle specifieke aspecten van de rol van Product Owner behandeld. Michael is een heel fijne trainer, die vanuit zijn jarenlange ervaring en kennis en zijn rustige manier van vertellen de aandacht van de groep weet vast te houden. Heel prettig is ook de aanpak van de training, waarbij de cursisten zelf de prioriteiten van de te behandelen onderwerpen kunnen bepalen.

Het meest waardevol was voor mij de tips hoe je bepaalde dingen kunt aanpakken: bijv hoe maak je een product vision, hoe begin je met je backlog, technieken om deze te prioriteren. Basiskennis van Scrum had ik al.

Susan de Korte - Everest Business Engineering 18 december 2012

De training is opgezet middels de scrum agile aanpak!

De training is opgezet middels de scrum agile aanpak. Door deze aanpak is de theorie meteen in de praktijk toe te passen. Het team maakt zelf keuzes. De trainer zorgt dat de regels juist gehanteerd worden. Doordat het team zelf keuzes moet maken kan de trainer meteen terugkoppeling geven. Dit levert naast weerstand meteen ook besef op voor de basis principes van Scrum en de ProductOwner. Door deze aanpak blijft de theorie veel beter hangen.

Het meest waardevol voor mij was de manier waarop Michael de principes (en theorie) van Scrum en PO toonde. Vaak doormiddel van het raken van gevoelige snaren bij verschillende mensen. Doordat mensen boos werden of veel weerstand toonde kon Michael meteen refereren aan de theorie. 

Jan Dirk Chabot - Everest Business Engineering 18 december 2012

Met een speels gemak worden de uitgangspunten van Scrum verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt.

Het meest waardevol vond ik dat we een gezamelijk beeld van SCRUM en productownership hebben gekregen. Met een speels gemak worden de uitgangspunten van SCRUM verduidelijkt en inzichtelijk gemaakt.

Niels Toussaint - International Card Services 21 december 2012

Ik heb in een goed tempo geleerd hoe ik als Product Owner een betere ROI kan halen

Hierbij heb ik geleerd hoe ik goed ervoor kan zorgen dat de meest belangrijke stakeholders tevreden zijn. 

Sebastiaan Assink - Oxilion B.V. 25 januari 2013

Het voelt zo natuurlijk als Frans leren ín Frankrijk

Scrum-ervaring opdoen bij de tweedaagse scrum-training waar vorm aan wordt gegeven middels Scrum. Een absolute aanrader voor iedereen betrokken bij productontwikkeling!

Eric-Paul Lecluse - Epologee 10 april 2013

Een absolute aanrader!

De Product Owner training is een bijzonder inspirerende, kwalitatief hoogwaardige en leuke training. Theorie en praktijk worden op een vlotte en prettige manier afgewisseld. De praktijkopdrachten en games zijn leerzaam en leuk om te doen en zorgen ervoor dat de theorie direct wordt omgezet in praktijkervaring. 

De trainers zijn enthousiast, professioneel en humoristisch en de beide dagen zijn erg interactief, zodat er veel ruimte is om van elkaar te leren en met je medecursisten het Scrum Product Ownerschap te onderzoeken. 

Ine Van Gisbergen - Mindfulzaken 10 april 2013

Michael en Marco weten hoe ze een training van begin tot eind boeiend weten te houden

Voor mij was het erg waardevol om eens twee dagen Scrum mee te maken van uit de Product Owner kant in plaats van de hele dag het hebben over de rol van de ScrumMaster.

Daan Wagner - Cooperatie VGZ UA 11 april 2013

Verrassend, inspirerend en op maat gemaakt voor de groep.

De training is anders dan anderen. Het is sterk dat er gedurende de twee dagen training, Scrum toegepast wordt om door de materie te gaan, waarbij er rekening wordt gehouden met de behoefte aan uitleg en eventuele verdieping op bepaalde punten. De games die ingebracht worden, geven op een eenvoudige en speelse wijze de redenen, kracht en eenvoud van Scrum weer. IJzersterk! 

Een aanrader voor ieder die het Product Owner-schap aan den lijve wil ondervinden en van de experts wil leren en horen hoe het óók kan.

Ronald Rotteveel - Workaway BV 11 april 2013

Boeiend, leerzaam en enthousiast gebracht!

Duidelijke voorbeelden en fijne cursusleiders waardoor de aandacht er goed bijbleef en zaken op zijn plek vielen.

Linda van Duijn - Kega 11 april 2013

Feest van herkenning en inspiratie!

De ervaring van beide trainers, het enthousiasme en de geweldige anekdotes maakten de Certified Scrum Product Owner training voor mij tot een feest van herkenning en inspiratie! 

Nick Verschoor - VI Company 11 april 2013

Een training waarbij de meerwaarde van Scrum op enthousiaste wijze wordt overgebracht door twee zeer ervaren trainers/coaches

Rene Marquenie - Ciber Nederland BV 6 juni 2013

Essentiele kennis die iedere Product Owner zou moeten opdoen!

Andres van Vugt - Sanoma Media Netherlands B.V. 4 juli 2013

De certified Scrum Product Owner training maakt je slimmer, flexibeler, effectiever en vooral efficienter.

Een must voor iedereen die te maken heeft met: nieuwe concepten, stakeholders, tijdsdruk en budgetten

Nesrin Ozkan - Sanoma Media Netherlands B.V. 9 juli 2013

Ik ben helemaal klaar voor mijn eerste Sprint en kan niet wachten te beginnen!

Marco is een zeer enthousiaste en goede trainer. Op een leuke manier werd er belangrijke en soms pittige theorie aan ons uitgelegd. Door te oefenen met spelletjes en opdrachten krijg je snel een goed beeld hoe scrum echt in elkaar steekt en werkt. 

De oefeningen en spelletjes die gedaan worden om te laten zien hoe belangrijk bepaalde trajecten binnen scrum zijn, zijn erg waardevol. Dan pas heb je echt door hoe het werkt (of soms niet werkt!). Maar ook de duidelijke en enthousiaste uitleg hebben voor een zeer goede training gezorgd.

Simone Thieme Groen - Sanoma Media Netherlands B.V. 11 juli 2013

Deze training heeft direct een positieve invloed op mijn rol in de organisatie.

Kan niet wachten om alles zo snel mogelijk in de praktijk te brengen - voor zover ik dat niet op dag één na de cursus al gedaan heb. En het is nog leuk ook.

Meest waardevol vond ik verschillende eye-openers over de PO rol - er werd voortdurend duidelijk gemaakt hoe de belangen horen te liggen om optimaal gebruik te maken van scrum (en waarom dat zo is). Voor mij is het veel helderder geworden hoe ik moet sturen. Niet op één moment, maar door het geheel.

Roelof Tamboer - NedSense LOFT BV 20 september 2013

Scrum is ook een mindset

Marco is heel goed! Scrum is ook een mindset. En zoiets breng je alleen over door het zo overtuigend en concreet en enthousiast te doen als Marco. Het realistische gehalte van de training spreekt me ook enorm aan. Dank Marco!

Anita Mooiweer - Sanoma 22 oktober 2013

Morgen aan de slag

De trainers van Zilverline inspireren je twee dagen lang en dagen je uit tot anders denken en doen: Scrum. Direct na deze training kun je morgen aan de slag en maak je stappen om agile het best haalbare voor de eindgebruiker neer te zetten.

Simone La Lau - Care4Projects 3 december 2013

Ik wist mijn ervaren pijnpunten nog niet voldoende te benoemen

Het meest waardevol: de enorme hoeveelheid ervaring die de trainers meebrachten, en de manier waarop zijn de training wisten te aan te passen aan de deelnemers: klasse! Natuurlijk kende ik de basis van scrum, CSM was ik al en ik werkte al enige tijd als zelfbenoemd Product Owner, maar ik wist mijn ervaren pijnpunten nog niet voldoende te benoemen om ze op te kunnen lossen. Deze Certified Scrum Product Owner training was wat dat betreft een eye opener. De uitstekende trainers (Michael Franken en Marco Mulder) en de andere cursisten brachten veel real-life ervaring mee, welke gecombineerd met theorie, feedback en exercities tot een ware agile trainingservaring omgevormd werden. Ik verwacht mijn organisatie zichtbaar te kunnen verbeteren met de kennis (theorie en praktijk) die ik hier heb opgedaan. Klasse!

Adriaan van den Brand - Philips Innovation Services 3 december 2013

Datum

De training begint op dinsdag 4 juni en duurt twee dagen. We beginnen beide dagen om 9 uur en eindigen om 17 uur.

Locatie

De locatie is Hotel Breukelen (aan de A2). Informatie over Hotel Breukelen is hier te vinden: Hotel Breukelen.

Kosten

De training kost Eur 1695,- ex. btw, inclusief materiaal, registratie als Certified Scrum Product Owner bij de Scrum Alliance, fris, koffie, thee, en lunch.

Aanbevolen leesmateriaal

Verder is het belangrijk om enige kennis van Scrum te hebben, daarom raden we aan de Scrum Reference Card te lezen.