Value Requirements met Scrum

Voor velen betekenen 'requirements' bij Scrum een eindeloze lijst van user stories op een product backlog. Dit geeft weinig houvast om gewenste uitkomsten goed vast te leggen en te communiceren.

Toch lukt het bij een groeiend aantal projecten wel om 'data-driven' te sturen op echte business value. In deze cursus leer je hoe je dit doet, gebaseerd op het werk van Tom Gilb.

Gilb logo

Als pioniers van Scrum in Nederland zijn wij het beste in staat om het gedachtengoed van Tom Gilb te leren toepassen in combinatie met Scrum.

In de Value Requirements met Scrum training leer je hoe je de doelen van stakeholders in kaart brengt en kwantificeert. Hierdoor kunnen betere beslissingen worden gemaakt aan de hand van de prioriteiten van meerdere stakeholders. Prioriteiten kunnen telkens worden bijgestuurd op basis van voortgang op doelen.

De training wordt in het Nederlands gegeven.

Zeer waardevolle en complete training
Zeer waardevolle en complete training, waar je na afloop gelijk mee aan de wilt en kunt. Door de technieken die je leert toe te passen, kun je je projecten veel beter op waarde schatten en daardoor wordt het prioriteren hiervan veel makkelijker.
Inge  Hilberink
Drukwerkdeal
Heel verhelderend en nuttig
Ik vond de training heel verhelderend en nuttig voor de vragen die ik had. Het is verfrissend om vanuit een ander paradigma te kijken naar ontwikkelwerk in IT. Echt een aanrader als je het idee hebt dat je met je collega's meer wil praten over 'hoeveel draagt dit bij aan zaken die we samen zinvol vinden?' en weten wanneer genoeg genoeg is.
Maartje Corsten
BKWI
Ik vond het een geweldig interessante training.
Prima instructeurs! Ook erg goede en leuke opdrachten die met collega's gedaan kunnen worden (Foodride!) En natuurlijk de quiz op het einde van de cursus was erg leuk!
Sjoerd Leferink op Reinink
EBPI
This is how agile is meant in its purest form
The training Agile Value Requirements is a must for every product owner.  This is how agile is meant in its purest form.  You will learn how to translate the value your stakeholders are looking for into concrete IT deliverables.  Really powerful in combination with the Agile Product Owner training.
Arend-Jan de Jong
Rabobank Nederland


Kosten
De training kost € 895,– ex. BTW, inclusief materiaal, fris, koffie, thee, en lunch
Locatie
De locatie is Hotel Breukelen (aan de A2)

Inschrijven training

Voor wie is deze training

  • Als je Product Owner of stakeholder (belanghebbende) bent
  • Als je architect of designer bent
  • Als je verantwoordelijk bent voor stakeholder  management en prioritering
  • Als je verantwoordelijk bent voor requirements  engineering of business analysis
  • Als je project manager bent
  • Als je echte waarde wilt opleveren voor je stakeholders

Je leert vooral door zelf te doen en deze training zit dan ook vol met interactieve oefeningen.

Volgende training

Trainers

Michael Franken
Michael Franken is Certified Scrum Trainer en ervaren Software Engineer. Hij coacht management- en ontwikkelteams in Agile werkwijzen en principes. Michael heeft succesvol Scrum geïntroduceerd op veel plaatsen in Nederland. Hij heeft o.a. samengewerkt met Jeff Sutherland, Gabrielle Benefield, Henrik Kniberg en Tobias Mayer en doet dat nog steeds.

Michael is een ervaren en praktijkgerichte Enterprise Architect die continue streeft om kwaliteit & productiviteit te leveren. Hij combineert zijn technische capaciteiten met gevoel voor de business en ondernemerschap.
Bas van der Hoek
Bas van der Hoek is een resultaatgerichte hands-on agile coach met meer dan 25 jaar ervaring in software, waarvan 15 in software ontwikkeling en architectuur. Hij coacht management- en ontwikkelteams om Scrum te gebruiken zoals het hoort en steekt graag zijn handen uit de mouwen om andere agile practices in te voeren.

Bas is een ervaren spreker, trainer en Certified Scrum Master en Product Owner. Hij is auteur van drie boeken.

Waarom een Zilverline training

check icon
> 6000
Zilverline heeft duizenden mensen en honderden bedrijven getraind en gecoacht. Van de boardroom tot de werkvloer.
check icon
CERTIFICERING
Certified Scrum Master (CSM) en Certified Scrum Product Owner (CSPO) zijn Scrum Alliance gecertificeerd.
check icon
GRONDLEGGER
Samen met de grondlegger van Scrum - Jeff Sutherland - heeft Zilverline de eerste bedrijven in Nederland Agile gemaakt.
check icon
Interactief
2 trainers voor een groep van maximaal 20 deelnemers, met veel leuke interactieve oefeningen
check icon
PRAKTIJK
Onze trainers/coaches zijn van origine ontwikkelaars én zijn op management niveau actief geweest. Ze kennen de praktijk met al haar uitdagingen zeer goed.
check icon
GEMIDDELD EEN 9
Gemiddelde beoordeling van de trainingen is 9