Scrum werkt voor Allerhande online!

In de periode dat het Allerhande blad nog geen online versie had werkte de Allerhande afdeling al geruime tijd aan een webversie, echter lukte het niet om tot een realisatie te komen. Deadlines werden niet gehaald met de traditionele aanpak en er was geen zicht op een tijdige lancering. Dit terwijl de directie van Albert Heijn het blad voor de kerst online wilde hebben. Om toch op tijd klaar te zijn en de kerst deadline te halen is in de zomer Zilverline gevraagd om te helpen.

Focus op snel resultaat

Zilverline heeft de Scrum methodiek bij Allerhande geintroduceerd en de focus aangebracht op volledig werkende opleveringen in korte iteraties. Het team van verschillende leveranciers werd bij elkaar gezet op dezelfde locatie in hartje Amsterdam. Door de transparantie en focus op snel resultaat, met hoge kwaliteit werd de hele organisatie geconfronteerd de vele beslissingen die moesten worden genomen. Dit leidde tot veel commitment, veel discussie en meningsverschillen, maar werkte wel! Na de eerste sprints werd het duidelijk dat dit de manier was, en dat de deadline wellicht ook nog haalbaar was. Zo werd de cultuurverandering steeds meer omarmd, niet in de laatste plaats door de directie van Albert Heijn.

Zilverline heeft ervoor gezorgd dat er een cultuurverandering plaatsvond binnen Allerhande, inclusief partners en leveranciers. Dit heeft Zilverline gedaan met haar kennis van Scrum, software engineering en en door teamleden te motiveren om te concentreren op resultaat.

Door deze Scrum aanpak van Zilverline is Allerhande in staat geweest om begin december, ruim voordat de kerst begon de online versie live te zetten.


Quote

“Gefeliciteerd met deze prachtige lancering van Allerhande. Het doet zowel 'Allerhande' als 'online' eer aan door de rijkheid, de vernieuwende navigatie, de visuele identiteit, de prachtige producties, de actualiteit, de extra content. Hier staat inderdaad een volwaardige zuster van het blad.”

Allerhande team

Allerhande

Het in-huis tijdschrift van Albert Heijn.

Website

Vragen?

Voor meer informatie over deze klantcase neem contact op met

Michael Franken

Directeur, Partner, Trainer & Developer.

Contact