Internet of Things

Internet of Things (IoT) Software ontwikkelen

Tegenwoordig zijn er oneindig veel sensoren en devices connected met het internet, denk aan je auto, apparatuur in huis, horloges; bedenk het en het is connected.Ook in de industrie zijn er talloze voorbeelden waarbij apparaten en sensoren ‘connected’ zijn. Business Insider https://www.businessinsider.nl/internet-of-things-2020-dit-zeggen-topbeslissers-belangrijke-trends/ voorspelt dat er tegen 2027 meer dan 41 miljard IoT-devices zullen zijn, tegenover 8 miljard in 2019. Oftewel; Internet of Things (IoT) is booming! Door onder andere de komst van 5G, goedkoper wordende sensoren en devices, adoptie in de markt en nieuwe bedrijfsmodellen, zal dit aantal alleen maar toenemen de komende jaren.

Om aan de verwachtingen van de consument en het bedrijfsleven te voldoen, is het voor bedrijven interessant om deze ‘Things’ te produceren. Maar nog belangrijker is dat de ‘Things’ goed worden ingezet. De toegevoegde waarde van deze producten is veelal efficiëntere bedrijfsvoering, meer inzicht in data, verhoogde veiligheid en gebruikersgemak. Wanneer deze devices dan niet (helemaal goed) werken, brengen ze het tegenovergestelde teweeg en wordt het product onbetrouwbaar of zelfs een 'gedoe'. Zilverline ondersteunt bedrijven met het ontsluiten van de juiste IoT data en maakt software voor bruikbare applicaties, webportals en dashboards. Op deze manier kan de eindgebruiker daadwerkelijk aan de slag met IoT en de voordelen ervaren.

Internet of Things laten werken!

Hoe maakt je nou IoT producten die er écht met kop en schouder bovenuit steken, zowel in design als in software? Hoe kun je de IoT data zo slim mogelijk inzetten en zo goed mogelijk gebruiken voor jouw product?

Zilverline heeft de afgelopen jaren veel kennis opgedaan met IoT Software Development door de ontwikkeling van haar eigen smart home bridge Thinka. Dit is een high-end domotica oplossing voor een huis met een KNX systeem. Deze bridge zorgt ervoor dat je alle verschillende domotica producten in je huis kan ontsluiten via bestaande apps van de grote 3 in de wereld, Apple HomeKit, Google Home en Amazon Alexa. Thinka is daarmee de missing link tussen de apparatuur in jouw KNX huis en deze 3 merken, zowel voor Voice als gebruik van de App.

Naast de ontwikkeling van Thinka hebben we ervaring met bluetooth, LoRa, Z-Wave, ZigBee, RFX, slimme meters, windmolens en OpenTherm. Met de kennis van deze protocollen, certificeringsprogramma’s en security eisen zijn we in staat om hoogwaardige software applicaties te ontwikkelen en IoT te laten werken!

Wat kan Zilverline voor jouw organisatie betekenen op gebied van IoT Software Development?

  • App ontwikkeling en het koppelen van jouw device of sensoren aan de app.
  • We maken overzichtelijke dashboard waarmee jouw IoT data direct inzichtelijk is.
  • Ontwikkelen van webapplicaties voor zowel frontend als backend systemen.
  • We regelen jouw certificering ondersteuning voor Apple, Google, Amazon.
  • Security, wij zorgen ervoor dat jouw IoT oplossing veilig is.

Wil je weten welke IoT software we al hebben ontwikkeld,
lees dan de case: Thinka.

Webinar IoT productontwikkeling

Zilverline en Studio Mango geven op 8 april 2022 een webinar op het gebied van IoT productontwikkeling. Tijdens het webinar bespreken zij hoe je IoT producten maakt die er écht met kop en schouder uitsteken, zowel in design als in software.

Onderwerpen als security, user interface en installatiegemak worden uitgebreid doorgenomen. Daarnaast bespreken ze hoe je IoT data het best kunt inzetten voor de ontwikkeling van jouw IoT product.

Het webinar is in het Engels.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Zilverline voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan contact op met:

Foto Okke Harsta

Okke Harsta

Partner,
Agile Management Consultant & Developer.

Contact


Zilverline gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Okee