Zilverline playground

Wij geloven dat je nooit bent uitgeleerd en bovendien dat je nooit ben uitgespeeld. Op de vrijdagen leren en spelen we.

Sommige dingen die we ontwikkelen voor onszelf groeien uit tot volwassen applicaties, anderen blijven in de pubertijd steken en weer anderen komen nooit uit de luiers.

Hieronder een kleine greep uit onze vrijdag-applicaties-familie.

Thinka

Kaiwa


De laatste jaren hebben we veel vrijdagen besteed aan IoT en met name home automation. We hebben onder andere Z-Wave, RFX, Sonos, OpenTherm en KNX uitgeplozen. Nadat we de eerste soldeerbout hadden aangeschaft zijn we losgegaan op hardware en hebben inmiddels ruime ervaring met elektronica, plastic gieten in China en PCB’s.

Hieruit is onze Thinka ontstaan: een HomeKit bridge voor KNX, gecertificeerd door Apple. Inmiddels hebben we daar een heleboel van verkocht, zie thinka.eu

Jortt

Jortt


Jortt is een voorbeeld van een tot volle volwassenheid gegroeide applicatie waarmee je al je financiële zaken kan beheren en nog veel meer. We hebben vele tevreden gebruikers, en werken samen met boekhoudkantoren. Hier zijn we dusdanig trots op dat we je aanraden om eens te gaan kijken of het iets voor jou of je organisatie is: http://www.jortt.nl.

Kaiwa

Kaiwa


Yammer sucks. Sorry. Daarom hebben we Kaiwa gebouwd. Een responsive HTML5 app waarmee je berichten, foto's kan posten en zoeken in verschillende groepen. Inclusief een API om de content in je website te integreren. Wij gebruiken het dagelijks. Ons eigen private social network.

Lightweight 360

Lightweight 360


Lightweight 360 is een applicatie waarmee je heel makkelijk team performance reviews kan doen. Maar dan natuurlijk wel the Agile way. Helemaal volwassen en in gebruik bij zowel Nederlandse als internationale organisaties.

PiPo

PiPo


Na de lunch spelen een aantal van ons soms een potje tafeltennis. We spelen niet vals - behalve Lars - maar toch is de stand bijhouden niet gemakkelijk. Twee gaten geboord in de tafeltennistafel, soldeerbout, Raspberry Pi, GPIO API, node.js server en een Cocoa iPad applicatie. Makkelijk toch?

Domotix

Domotix locatie
Domotix sensoren
Domotix verbruik


Hoe warm is het in woonkamer? Staat de buitendeur open? Is mijn vrouw eigenlijk al in de buurt? Is er beweging in de keuken? En de antwoorden op nog veel meer vragen op je mobieltje. O ja, je kan ook vanuit je bed het espresso automaat beneden alvast aanzetten.

Zilverline Planning Poker

Planning Poker


Planning Poker is een applicatie waarmee je online met een aantal remote collega's stories kan inschatten. Je kan een poker sessie beginnen, collega's uitnodigen en let the cards do the talking. Maak je eigen lobby op http://zilverline.poker!

Kliederen

Zilverline airbrush


Gebeurt maar heel zelden, maar soms raken we laptop niet aan op de vrijdag. Als je het eindresultaat wilt bekijken, dan zal je langs moeten komen.

Battleship

Battleship


Battleship is een JavaScript applicatie geïnspireerd op het klassieke spelletje Zeeslag om de kracht van snelle feedback aan te tonen. We hebben er een blog over geschreven en je kan het uiteraard ook online proberen. De source code kan je vinden in de github repository

myBurndown

myBurndown


myBurndown is een JavaScript burndown plotter die ook rekening houdt met de extra features die klanten (altijd) inbrengen.

Probeer het op http://zilverline.github.com/myBurndown of clone de repo van github.

Pinky

Pinky


Pinky - the only sidekick you can hit - is een driver voor het aansturen van een PowerMate. Middels een Ruby DSL kan je heel gemakkelijk de PowerMate gebruiken om eigenlijk alles te doen op je computer.

Pinky en de Brain is wellicht het slechtste televisieprogramma dat er bestaat (sorry Daniel). Het gaat om een geniale slechte professor en zijn muis Pinky die alles uitvoert voor hem. Hence the name...

Flowmulator

Flowmulator


Kanban is een goede - en meestal vrij pijnloze - methode om binnen een afdeling de werkstroom transparanter te maken. We zetten het steeds vaker in bij afdelingen waar het werk meer random komt en gaat.

Met de flowmulater kan je experimenteren met de WIP limieten van een Kanban board. Mea culpa, de demo is niet responsive (clone de repo en leef je uit).

Probeer de flowmulator op
http://zilverline.github.io/flowmulator

Beer o'clock


Hoe laat gaat de koelkast open op vrijdag? De Beer o'clock vertelt het je.

Als je een keer langs wilt komen om te pairen, dan wel om een leuk idee te pitchen of gewoon om gezellig een biertje mee te drinken dan ben je van harte welkom.