Over ons

Zilverline denkt mee, adviseert en ontwikkelt

Zilverline is een software development bedrijf. Wij zijn ervan overtuigd dat je software snel, goed en met een daadwerkelijke return of investment kan ontwikkelen. Dit doen we door de belangrijkste software onderdelen in volgorde van de business value te ontwikkelen, zodat de business case leidend is en niet de techniek. Het resultaat is goed werkende software waar de eindgebruiker blij van wordt en die organisaties beter laat werken.

Met deze filosofie is Zilverline in 2009 gestart. Zilverline heeft als eerste organisatie in Nederland Scrum ingezet voor software projecten en daardoor zijn we jarenlang in staat geweest om bij veel organisaties succesvol te zijn. Wij zorgen ervoor dat teams en business beter samenwerken en zetten technieken in zoals Cloud, DevOps, Continuous Delivery in om de resultaten te behalen. Dit doen we door teams nauw te laten samenwerken met de productowner, met korte sprints en door het inleven in de klantsituatie.

Wij zetten onze kennis en kunde in bij veel bekende organisaties in de markt. En we ontwikkelen eigen applicaties, zoals Thinka en Jortt. Voor meer informatie welke opdrachten Zilverline doet, bekijk dan onze klantcases.

Wij zijn een bedrijf, dat jou helpt met je digitale transformatie of jouw nieuwe digitale product. Wij geloven erin dat je snel en binnen budget kwalitatief hoogwaardige software kan ontwikkelen waar de eindgebruiker blij van wordt. Dit doen we samen met onze klanten en voor de eindgebruiker. Zilverline denkt mee, adviseert en ontwikkelt.

Voor interesse in een gesprek met Zilverline neem contact op met Gerben van der Vuurst

Software that matters

We werken graag met klanten in situaties waar het er echt om gaat. Met ondernemers die hun business case willen toetsen. Of belangrijke projecten die in de problemen zijn gekomen, of dreigen te komen.

Dan is er een duidelijke noodzaak en kunnen we veel verschil maken. Al meerdere malen hebben we klanten geholpen om sneller, beter en dus ook leuker waardevolle producten op te leveren.

Dat doen we door een combinatie van:

  • Lef

  • Engineering skills

  • Scrum

Wij vinden het belangrijk dat de doelen van de business centraal staan in projecten en dat teams vakkundig en mondig de klant bedienen. Dit doen we door actieve coaching en intensieve begeleiding van werkvloer tot en met bestuursniveau; niet door vanaf de zijlijn dingen te roepen.

Een van de bekendste succesverhalen in Nederland is de introductie van Agile bij het Havenbedrijf Rotterdam. Het is een publiek geheim dat daar door Zilverline een groot programma in zwaar weer binnen zes maanden in een lean mean Scrum machine is omgeturnd:

Jullie passie en liefde voor dit vakgebied is zeer aanstekelijk. De sporen die jullie achterlaten zijn blijvend; niet alleen voor organisaties of projecten, maar ieder professional afzonderlijk. Ik zie mensen letterlijk opbloeien en soms voor het eerst in hun leven trots zijn en met een enorm plezier naar werk komen. En dat is waar het om draait!

Viktor Grgic, Enterprise Architect Havenbedrijf Rotterdam

Foto van Scrum voor Dummies boek

Scrum en Agile

We geloven sterk in een Agile aanpak en zijn de partij in Nederland met de meeste ervaring op het gebied van Scrum. Zilverline heeft gecertificeerde trainers en coaches op dit gebied in huis. We hebben er zelfs een boek over geschreven.

Michael Franken heeft jaren geleden Jeff Sutherland naar Nederland gehaald en zijn teams hebben veel succesvolle Scrum projecten gedaan die door Jeff Sutherland uitgebreid gedocumenteerd zijn.

We weten dat een IT project geen gedoe hoeft te zijn. Iedere twee weken leveren we werkende software op die zo goed is dat je er mee in productie wil. Of vaker als het moet.

Vakmanschap

Zilverline kent het klappen van de zweep als het gaat om ‘software engineering skills’. We geven veel trainingen en doen coaching om met behulp van moderne technieken voorspelbaar, betrouwbare oplossingen te realiseren. We horen daarbij tot de besten van Nederland en een stuk daarbuiten.

Onze consultants en teams hebben jarenlange ervaring in de IT op het gebied van software ontwikkelen, het geven van trainingen op het gebied van Scrum en Agile.

Iedere vrijdag komen we bij elkaar om nog beter te worden en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken uit te proberen.