Over ons

Passie

Dat hebben we voor ons vak en voor mensen. We delen graag onze kennis om anderen te helpen. We vinden namelijk dat software ontwikkelen het mooiste vak ter wereld is omdat je er alles mee kan maken en je nooit uitgeleerd bent.

We geloven dat we mooie Nederlandse bedrijven kunnen helpen om door middel van software business ideeën in kansen om te zetten. Snel en zonder gedoe. Samen, en niet over de muur.

We werken en werkten voor Albert Heijn, TERENA, SURFnet, Havenbedrijf Rotterdam, Wehkamp.nl en Achmea om een paar van onze tevreden klanten te noemen. En bijna iedereen is al bij ons op training geweest.

Software that matters

We werken graag met klanten in situaties waar het er echt om gaat. Met ondernemers die hun business case willen toetsen. Of belangrijke projecten die in de problemen zijn gekomen, of dreigen te komen.

Dan is er een duidelijke noodzaak en kunnen we veel verschil maken. Al meerdere malen hebben we klanten geholpen om sneller, beter en dus ook leuker waardevolle producten op te leveren.

Dat doen we door een combinatie van:

  • Lef

  • Engineering skills

  • Scrum

Wij vinden het belangrijk dat de doelen van de business centraal staan in projecten en dat teams vakkundig en mondig de klant bedienen. Dit doen we door actieve coaching en intensieve begeleiding van werkvloer tot en met bestuursniveau; niet door vanaf de zijlijn dingen te roepen.

Een van de bekendste succesverhalen in Nederland is de introductie van Agile bij het Havenbedrijf Rotterdam. Het is een publiek geheim dat daar door Zilverline een groot programma in zwaar weer binnen zes maanden in een lean mean Scrum machine is omgeturnd:

Jullie passie en liefde voor dit vakgebied is zeer aanstekelijk. De sporen die jullie achterlaten zijn blijvend; niet alleen voor organisaties of projecten, maar ieder professional afzonderlijk. Ik zie mensen letterlijk opbloeien en soms voor het eerst in hun leven trots zijn en met een enorm plezier naar werk komen. En dat is waar het om draait!

Viktor Grgic, Enterprise Architect Havenbedrijf Rotterdam

Scrum en Agile

We geloven sterk in een Agile aanpak en zijn de partij in Nederland met de meeste ervaring op het gebied van Scrum. Zilverline heeft gecertificeerde trainers en coaches op dit gebied in huis. We hebben er zelfs een boek over geschreven.

Michael Franken heeft jaren geleden Jeff Sutherland naar Nederland gehaald en zijn teams hebben veel succesvolle Scrum projecten gedaan die door Jeff Sutherland uitgebreid gedocumenteerd zijn.

We weten dat een IT project geen gedoe hoeft te zijn. Iedere twee weken leveren we werkende software op die zo goed is dat je er mee in productie wil. Of vaker als het moet.

Vakmanschap

Zilverline kent het klappen van de zweep als het gaat om ‘software engineering skills’. We geven veel trainingen en doen coaching om met behulp van moderne technieken voorspelbaar, betrouwbare oplossingen te realiseren. We horen daarbij tot de besten van Nederland en een stuk daarbuiten.

Onze consultants en teams hebben jarenlange ervaring in de IT op het gebied van software ontwikkelen, het geven van trainingen op het gebied van Scrum en Agile.

Iedere vrijdag komen we bij elkaar om nog beter te worden en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken uit te proberen.