Meer zilverline

Passie

Dat hebben we voor ons vak en voor mensen. We delen graag onze kennis om anderen te helpen. We vinden namelijk dat Software Development het mooiste vak ter wereld is omdat je er alles mee kan maken en je nooit uitgeleerd bent.

We geloven dat we mooie Nederlandse bedrijven kunnen helpen om door middel van Software Development business ideeën in kansen om te zetten. Snel en zonder gedoe. Samen, en niet over de muur.

Een van de bekendste succesverhalen in Nederland is de introductie van Agile bij het Havenbedrijf Rotterdam. Het is een publiek geheim dat daar door Zilverline een groot programma in zwaar weer binnen zes maanden in een lean mean Scrum machine is omgeturnd:

Jullie passie en liefde voor dit vakgebied is zeer aanstekelijk. De sporen die jullie achterlaten zijn blijvend; niet alleen voor organisaties of projecten, maar ieder professional afzonderlijk. Ik zie mensen letterlijk opbloeien en soms voor het eerst in hun leven trots zijn en met een enorm plezier naar werk komen. En dat is waar het om draait!

Viktor Grgic, Enterprise Architect Havenbedrijf Rotterdam, maandag 20 december 2010

We werken en werkten voor Albert Heijn, TERENA, SURFnet, Havenbedrijf Rotterdam, Wehkamp.nl en Achmea om een paar van onze tevreden klanten te noemen. En bijna iedereen is al bij ons op training geweest.

"Software that matters"

We werken graag met klanten in situaties waar het er echt om gaat. Met ondernemers die hun business case snel willen toetsen. Of belangrijke projecten die in de problemen zijn gekomen, of dreigen te komen.

Dan is er een duidelijke noodzaak en kunnen we veel verschil maken. Al meerdere malen hebben we klanten geholpen om sneller, beter en dus ook leuker waardevolle producten op te leveren.

Dat doen we door een combinatie van:

Lef

Engineering Skills

Scrum

Wij vinden het belangrijk dat de doelen van de business centraal staan in projecten en dat teams vakkundig en mondig de klant bedienen. Dit doen we door actieve coaching en intensieve begeleiding van werkvloer tot en met bestuursniveau; niet door vanaf de zijlijn dingen te roepen.

Agile a.k.a. Scrum

We geloven sterk in een Agile aanpak en zijn de partij in Nederland met de meeste ervaring op het gebied van Scrum. Zilverline heeft gecertificeerde trainers en coaches op dit gebied in huis. We hebben er zelfs een boek over geschreven.

Scrum voor Dummies boek


Michael Franken heeft jaren geleden Jeff Sutherland naar Nederland gehaald en zijn teams hebben veel succesvolle Scrum projecten gedaan die door Jeff Sutherland uitgebreid gedocumenteerd zijn.

We weten dat een IT project geen gedoe hoeft te zijn. Iedere twee weken leveren we werkende software op die zo goed is dat je er mee in productie wil. Of vaker als het moet.

Vakmanschap

Zilverline kent het klappen van de zweep als het gaat om ‘software engineering skills’. We geven veel trainingen en doen coaching om met behulp van moderne technieken voorspelbaar, betrouwbare oplossingen te realiseren. We horen daarbij tot de besten van Nederland en een stuk daarbuiten.

Onze consultants en teams hebben jarenlange ervaring in de IT op het gebied van Agile en Scrum adopties, het geven van trainingen en het doen van projecten op verschillende platformen (o.a. Java, Ruby en Scala).

We stoppen dus ook nooit met leren en we programmeren allemaal, alle 15. Ok, Diana en Karima (nog) niet. En iedere vrijdag komen we bij elkaar om nog beter te worden en kennis uit te wisselen en nieuwe technieken uit te proberen.

En de naam Zilverline?

Zilverline begon in 2007 als onderneming gestart door Michael Franken. Een jaartje later werd Lars Vonk partner en kwam Sander Nieuwenhuizen het team versterken. Daarna volgden al snel Erik Rozendaal, Okke Harsta, Bob Forma, Diana Sabanovic, Alan van Dam en Daniel van Hoesel. Ons kantoor c.q. studentenkamer werd nu echt te klein en we verhuisden naar het Sciencepark.

Maar nog daarvoor was Zilverline de naam van een Open Source project van Michael. Een search engine voor op je eigen machine, voordat Google met Google Desktop kwam of Apple met Spotlight. Best goed idee, dus. En ook populair, vooral na de Chinese variant.

Open source, maar niet gratis voor zakelijke doeleinden. Met de verdiensten spaarde Mike zijn Airstream bij elkaar, althans dat was de bedoeling. Een goede vriend vroeg een paar maanden na de start van het project of Mike de 'Silverline' al bij elkaar had gespaard. Nee, dus, maar wel een naam rijker!

Zilverline logo


Het werk groeide ons boven het hoofd, mede door het succes van de trainingen, en de klus bij het Havenbedrijf. Daarom versterkten we ons team met de beste Scrum coach van Nederland buiten Zilverline: Marco Mulder. Marco en Michael hadden direct een geweldige klik in hun trainingen. Een paar maanden later was Marco na Michael de tweede gecertificeerde Scrum Trainer van Nederland. Terwijl Marco ondertussen het Appie project van Albert Heijn coachte.

Met Mark Suurmond en Bas van der Hoek werd nog later meer coaching ervaring binnengehaald.

Tegelijkertijd werden we steeds vaker gevonden voor een andersoortige opdracht: Product Development. Een tak waarvan we al van plan waren om die op te zetten. Nog zonder enige marketing konden we ons eerste grote project starten. Een mooi project voor een ondernemer, die tot zijn verbazing maanden eerder live kon.

Sindsdien hebben we al meerdere projecten opgeleverd en bouwen we op dit moment aan twee inhouse projecten, waaronder een groot mobiliteitsplatform voor een startup binnen een verzekeringsmaatschappij.