Thinka, de missing link.

Huisautomatisering of domotica wordt steeds populairder. De drie grote spelers Apple, Google en Amazon strijden om de gunst van de consument met hun producten. HomeKit, Smart Home en Alexa geven de gebruiker een eenduidige manier om met je smartphone of stem je huis te bedienen. Maar hoe koppel je dan met je bestaande of geplande slimme huis?

Thinka is de missing link tussen deze grote drie en je KNX huis. Thinka voor KNX is het eerste product van Thinka dat KNX ontsluit.

KNX

KNX is in de wereld van domotica de Rolls Royce onder de diverse oplossingen. Robuust, betrouwbaar, superlux met bijpassend prijskaartje. De markt is wereldwijd geschat op 300 miljoen geïnstalleerde KNX devices. KNX gebruikers hebben behoefte aan een moderne, slimme manier om met hun huis te communiceren. Thinka voor KNX voorziet in die behoefte en Zilverline kon dan ook niet wachten om dit product op de markt te brengen.

Domotica is complex, niet gestandaardiseerd en vaak alleen weggelegd voor professionals en nerds. De koppeling maken tussen HomeKit en KNX bijvoorbeeld is zeer lastig, niet alleen technisch, maar ook de eenvoud van installatie en gebruik van Thinka is voor ons essentieel. Bovendien hebben we te maken met software en hardware. We leveren de klant een eenvoudige oplossing en verbergen alle complexiteit van de techniek en protocollen.

Om snel de markt te kunnen testen en omdat het onze manier van werken is, heeft Zilverline een aantal keuzes gemaakt die ons in staat stellen om in relatief korte iteraties te werken. De eerste beta versie van Thinka voor KNX was opgebouwd uit standaard componenten, werkte alleen met HomeKit, en ondersteunde een beperkt, maar relevant aantal KNX devices. Ook waren we nog niet gecertificeerd. Na een aantal maanden ontwikkeling hebben we Thinka for KNX (beta) aangekondigd en de animo en feedback uit de markt was zeer bemoedigend.

Door deze feedback was het duidelijk dat de volgende versie (HomeKit) gecertificeerd moest zijn en dat de hardware op maat moest worden gemaakt.

Zilverline heeft Thinka eerst gecertificeerd voor Apple, Amazon en Google. Pas daarna zijn we stap voor stap de KNX support gaan uitbreiden met bijvoorbeeld verwarming en kleurenlampen. Inmiddels hebben we een heel aantal features die we ondersteunen.

Thinka voor KNX wordt nu wereldwijd verkocht. Klanten zijn zeer lovend. Zilverline is dan ook volop bezig met nieuwe ontwikkelingen, zo willen we in 2020 Thinka beschikbaar maken voor nieuwe protocollen. Blijf ons volgen voor meer informatie via deze website, Thinka en linkedin!

Thinka

KNX Bridge voor o.a. Apple HomeKit, Google Home en Amazon Echo

www.thinka.eu

Technologie├źn

KNX

HomeKit

JavaScript

React

NodeJS

AWS

  • S3
  • EC2
  • RDS
  • Elastic Beantalk
  • Lambda
  • Alexa
  • IAM
  • Cloudwatch
  • Cloudfront

Vragen?

Voor meer informatie over deze klantcase neem contact op met

Michael Franken

Directeur, Partner, Trainer & Developer.

Contact