De ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek.

SURF is de ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek. Meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland werken in de coöperatie SURF samen om de kansen van digitalisering ten volle te benutten. Met als doel: beter en flexibeler onderwijs en onderzoek.

Eén van de belangrijkste diensten van SURF is SURFconext. Met SURFconext kunnen gebruikers inloggen bij alle clouddiensten die de aangesloten instellingen gebruiken. Zowel voor diensten die iedereen gebruikt als die voor kleine specialistische teams. Veilig, gemakkelijk en privacyvriendelijk. Instellingen en dienstaanbieders sluiten aan op SURFconext met het SAML2 protocol.

SURF is al jaren een klant bij Zilverline. Om dienstaanbieders succesvol te laten aansluiten op SURFconext wordt er gebruik gemaakt van het OpenID Connect (OIDC) protocol. De OpenID gateway daarvoor is ontwikkeld door Zilverline. Het aantal OIDC logins in vergelijking met de SAML2 logins is nu nog relatief klein, maar groeit snel.

Beheerplatform

Daarnaast heeft Zilverline een nieuw beheerplatform ontwikkeld, zodat de interne beheerders van SURF snel en gebruiksvriendelijk nieuwe diensten kunnen koppelen zoals Google Apps, eigen studenten Apps of onderwijs Apps. Ook heeft Zilverline de applicatie gemaakt die de logins per dienst en instelling visualiseren. Zilverline heeft de software in Scrum sprints van 2 weken opgeleverd.

Inmiddels zijn er meer dan 1.000 clouddiensten aangesloten, zijn er meer dan 1.500.000 unieke gebruikers en waren er in 2018 ruim 118 miljoen logins via SURFconext.


Quotes

“Zilverline past heel goed bij de manier waarop wij software willen ontwikkelen. Agile, betrouwbaar en oog voor de nieuwste technologieën op het gebied van Java en Javascript”

Femke Morsch, Team Lead Trust & Identity bij SURFnet

“We hebben met de gebouwde Software oplossing door Zilverline gereedschap in handen, die het mogelijk maakt het onderhoud aan SURFconext intuïtief en snel uit te voeren. Vergeleken met ons oude systeem is de snelheid waarmee we nu kunnen werken een verademing en het ziet er goed uit.”

André Klaver, support engineer bij SURFconext

SURFnet

ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek

www.surf.nl

Technologieën

  • SAML2
  • OIDC (OpenID Connect)
  • Spring Boot
  • ReactJS
  • InfluxDB
  • Python
  • MySQL
  • MongoDB

Vragen?

Voor meer informatie over deze klantcase neem contact op met

Okke Harsta

Partner,
Agile Management Consultant & Developer.

Contact