Software modernisering

Doe de Applicatie Scan

Waarom software up-to-date brengen en moderniseren?

Het gebeurt ons allemaal vaak binnen de organisatie. We werken al jarenlang met een maatwerk software applicatie waar iedereen inmiddels aan gewend is. Soms is dat heel prettig, omdat we de applicatie goed kennen en precies weten hoe het werkt. Maar naarmate de tijd verstrijkt raakt de applicatie verouderd ten opzichte van de applicaties waar we ook dagelijks mee werken, de gebruikers beginnen te klagen. Of de security officer begint angstig te worden, gaan we door deze legacy software gehackt worden?

Typische problemen die we in deze gevallen tegenkomen zijn:

  • De applicatie duurt lang met opstarten en wordt steeds trager. Slechte performance levert niet alleen irritatie bij gebruikers op, maar is in sommige sectoren essentieel voor de business case.
  • De legacy software en de gebruikte componenten zijn inmiddels dusdanig verouderd dat men de aanpassingen niet meer aandurft.
  • Er is maar 1 persoon die weet hoe de applicatie in elkaar zit.
  • Een release van de applicatie is een avontuur op zich.
  • Het legacy systeem maakt nog gebruik van dure licenties, terwijl er al vaak betere en gratis open-source alternatieven zijn.
  • Voldoet de software nog wel aan de laatste security en/of GDPR eisen?

Herken je deze problemen? Dan is een goede oplossing de applicatie te vernieuwen en up-to-date te brengen. Maar hoe doe je dit terwijl je winkel open blijft?

Zilverline is gespecialiseerd in software ontwikkeling en heeft de jarenlange ervaring met het moderniseren van applicaties en up-to-date te brengen naar de laatste technologie├źn en Apple achtige gebruikerservaring. Terwijl we de software moderniseren zorgen we er ook voor dat nieuwe features meegenomen kunnen worden, want de winkel moet natuurlijk wel blijven draaien.


Een paar voorbeelden van vernieuwde applicaties door Zilverline gemaakt:

ProManIT heeft Zilverline gevraagd om hun legacy applicatie opnieuw te ontwikkelen. Binnen een aantal weken is dit gerealiseerd. Door de vernieuwde applicatie zijn er geen opstartproblemen meer, gaat de oplevering van de data 4 keer zo snel en is er een tijdsbesparing gerealiseerd van meer dan 50% ten opzichte van de oude applicatie.

KYC, Know your customer visual

Meer weten over deze vernieuwing?
Lees onze ProManIT case

SURF heeft Zilverline gevraagd om hun interne legacy systeem te moderniseren. De software was heel traag, gebruiksonvriendelijk en bovenal koste het voor de gebruikers veel tijd om hun taken goed uit te voeren. Zilverline heeft deze applicatie in een relatief korte periode compleet vervangen met een moderne state-of-the-art applicatie waarmee de medewerkers van SURF heel erg tevreden over zijn.

Meer weten over deze vernieuwing?
Lees onze Surfnet case


Wil jij aan de slag met een applicatie vernieuwing? Doe dan de Applicatie Scan!

  • Intake: In een gesprek nemen we de legacy software door. Denk daarbij aan: business doel van de applicatie, wensen voor de toekomst, performance, security eisen en gebruikerservaring.
  • Analyse: We brengen het huidige applicatielandschap in kaart (architectuur) en analyseren de code.
  • Samenstellen backlog: Op basis van de intake en analyse stellen we de product backlog op voor de vernieuwing.
  • Investering: Zilverline komt met een voorstel met daarin een plan van aanpak en inschatting van de werkzaamheden met gekoppeld daaraan de investering.

Na de applicatie scan heb je een goed overzicht wat je te wachten staat. Zilverline kan deze modernisering op zich nemen. Wij werken Scrum, dit zit in ons DNA, iedere iteratie brengt je een stap dichter bij je doel. Stap voor stap wordt de applicatie vernieuwd en kun je er al de vruchten van plukken in productie.

De doorlooptijd van de scan is 2-3 dagen in totaal en de investering is EUR 1.850,-. Wil jij deze kosteloos? Dat kan. Neem dan contact met ons op en bespreken we de voorwaarden.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat Zilverline voor jouw organisatie kan betekenen, neem dan contact op met:

Foto Okke Harsta

Okke Harsta

Partner,
Agile Management Consultant & Developer.

Contact

Zilverline gebruikt cookies om content en advertenties te personaliseren en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Okee